Home » , » Συνολική πολιτική τοποθέτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία

Συνολική πολιτική τοποθέτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 | 12:00 μ.μ.

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών / Αγωνιστών

Οφείλουμε να μελετήσουμε σε βάθος το ιστορικό, κοινωνικό, ταξικό έδαφος που οδήγησε στην μετατροπή του δίκαιου 8ετη αντιφασιστικού – αντιιμπεριαλιστικού πολέμου των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ απέναντι στην αποικιοκρατική-κρατική-φασιστική-νεοναζιστική και παρακρατική βία του καθεστώτος Μαριονέτας της Δυτικής Ουκρανίας και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο έπειτα από την ρώσικη ιμπεριαλιστική επέμβαση με τον χαρακτήρα «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης». 

Σοβιετική Ένωση

Υπήρχε κάποτε μια εποχή, όχι και τόσο μακρινή, που οι λαοί της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας ζούσαν αδελφωμένοι και σε ειρήνη.

Αυτή η περίοδος ήταν ο καρπός της πρώτης σοσιαλιστικής επανάστασης που γέννησε το πρώτο Σοσιαλιστικό Κράτος, την Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

Με την εργατική τάξη στην εξουσία, το Κόμμα των Μπολσεβίκων σε ρόλο καθοδηγητή και τα Σοβιέτ σαν όργανα εφαρμογής της σοσιαλιστικής οικοδόμησης έφεραν ένα νέο πολιτισμό για τους εργαζόμενους λαούς των Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

 Η Σοβιετική Ένωση σαν φάρος έμπνευσης για τους λαούς έδωσε ώθηση για τις σοσιαλιστικές και εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις του 20ου αιώνα, γέμισε με ελπίδα και πίστη τους λαούς που σαν ρυθμιστές της ιστορίας άρχισαν να γεννούν ένα νέο κόκκινο κόσμο για την ανθρωπότητα.

Ο Ι.Β. Στάλιν, συνεχιστής του Λένιν, το ξίφος της σοσιαλιστικής επανάστασης, προχώρησε την σοσιαλιστική οικοδόμηση, έθεσε το έδαφος από κοινού με τους μεγάλους επαναστάτες κομμουνιστές ηγέτες της Γ’ Διεθνούς για την νίκη απέναντι στον γερμανικό-ιμπεριαλισμό ναζισμό και τον συνασπισμό του, με τα ένοπλα ευρωπαϊκά και Βαλκανικά αντάρτικα να παίζουν κομβικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger