Home » , » Άλλη μια Ουκρανική προβοκάτσια.

Άλλη μια Ουκρανική προβοκάτσια.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 | 9:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι Ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από την περιοχή του Κιέβου. Λέω αποχώρησαν κι όχι υποχώρησαν, γιατί η εγκατάλειψη του εδάφους στο Κίεβο, Δυτικά του ποταμού Δνείπερου δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας νικηφόρας επίθεσης του Ουκρανικού στρατού, αλλά απόφαση των ίδιων των Ρώσων. Αποχώρησαν επίσης στα Ανατολικά του Κιέβου και σε κάποιες άλλες περιοχές. Έτσι οι Ουκρανοί απέκτησαν τον έλεγχο των πόλεων Boridyanka, Ivankiv, Irpen and Gostomel. Οι Ρώσοι από την άλλη ελέγχουν από χθες πλήρως την πόλη Izyum νότια του Χάρκοβο, ενώ οι μάχες μαίνονται στα Ανατολικά της Ουκρανίας. Καθόλου τυχαίο που η αποχώρηση των Ρωσικών δυνάμεων έγινε μετά τις διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη, όπου δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε πραγματικά.

«Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι πληροφορίες του Κιέβου σχετικά με τις μαζικές δολοφονίες στην ουκρανική Bucha δεν είναι αληθινές και τα πλάνα ήταν στημένα». Θα σας πω γιατί δεν πιστεύω τους Ουκρανούς.

Οι Ρώσοι αποχώρησαν από αρκετές περιοχές Βόρεια της Ουκρανίας και κάποιες στο Νότο. Έκριναν πως δε χρειάζονταν άλλο η παρουσία τους εκεί. Ο στόχος ήταν από την αρχή της εκστρατείας μάλλον η Μαριούπολη, η Αζοφική θάλασσα και η ένωση του Ντονμπάς με την Κριμαία. Ο στόχος αυτός επετεύχθη, ενώ οι κύριες Ουκρανικές δυνάμεις ήταν στην περιοχή της πρωτεύουσας Κίεβο και το Χάρκοβο. Στα Βόρεια όμως οι Ρώσοι κατείχαν τις πόλεις για αρκετές εβδομάδες, όσο χρειάστηκε να πάρουν τη Μαριούπολη. Επιπλέον έγινε μόνο ανταλλαγή πυροβολικού τις τελευταίες μέρες. Είχαν λοιπόν όλο το χρόνο και την άνεση πριν φύγουν, να μαζέψουν τυχόν πτώματα. Πόσο μάλλον, αν έκαναν «σφαγή». Σίγουρα δε θα άφηναν αποδείξεις.

«Στο μεταξύ η ΕΕ θα ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα ενισχύσει την υποστήριξη του Κιέβου σε αμυντικά ζητήματα, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποδίδουν αυτή την απόφαση στις αναφορές των ουκρανικών αρχών για τα γεγονότα στην πόλη Bucha».

Αυτό το θέατρο το είδαμε πολλές φορές. Είναι κακοστημένη προβοκάτσια, ανάλογη αυτή του νοσοκομείου της Μαριούπολης. Σκοπός της CIA και των Δυτικών μυστικών υπηρεσιών να δικαιολογήσουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία στην κοινή γνώμη των χωρών τους. Οι Ευρωπαϊκές οικονομίες έχουν πληγεί και αυτές από τον Οικονομικό πόλεμο με τη Μόσχα, οπότε χρειάζονται κάτι για να μην ξεσηκωθούν οι πολίτες εναντίον των κυβερνήσεων. Οι «κακοί Ρώσοι», οι «καλοί ναζί» και κολοκύθια με τη ρίγανη.

Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς πως σκότωσαν αμάχους στην πόλη, τόσο με βομβαρδισμούς από πυροβολικό κατά τη διάρκεια αποχώρησης των Ρώσων, όσο και μετά όταν μπήκαν στην πόλη. Είναι γεγονός πως οι Ουκρανοί ναζί σκοτώνουν Ουκρανούς που δεν είναι σαν τα μούτρα τους.

Ξέροντας πως οι Ρώσοι έχουν αυτό που θέλουν, την Αζοφική, μπαίνουμε στη φάση όπου η Ρωσία θα δώσει λίγα από αυτά που πήρε, για να κρατήσει αυτά που θέλει. Ο πόλεμος ίσως τελειώσει σύντομα, όμως ο νέος Ψυχρός Πόλεμος θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger