Home » , » Το αντικομμουνιστικό ξέσπασμα του βουλευτή (του ΜέΡΑ25) Κλ. Γρηγοριάδη

Το αντικομμουνιστικό ξέσπασμα του βουλευτή (του ΜέΡΑ25) Κλ. Γρηγοριάδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Μαΐου 2022 | 2:50 π.μ.

Πηγή: 902.gr

«Κοιτάξτε, δεν έχω τίποτα ιδιαίτερα κακό με τον καπιταλισμό, επιβίωσε παγκοσμίως, σημαίνει ότι από αυτά που επιχειρήσαμε ήταν το καλύτερο λειτουργικά σύστημα, καθώς ο υπαρκτός σοσιαλισμός απεδείχθη ολίγον φασιστοειδής όταν εφαρμόστηκε. Ελπίζουμε να εφαρμοστεί ένας κανονικός σοσιαλισμός που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την αγάπη, την αλληλοστήριξη και όχι τον στείρο ανταγωνισμό».

Το απόσπασμα είναι από την ομιλία του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλ. Γρηγοριάδη, κατά τη χθεσινή συζήτηση για τον Κλιματικό Νόμο. Αφήσαμε επίτηδες και την πρόταση περί «σοσιαλισμού της αγάπης», για να μην αρχίσουν πάλι να παραπονιούνται ότι τους διαστρεβλώνουμε με επιλεκτικά αποσπάσματα.

Έτσι κι αλλιώς, όταν έχεις αναπαράξει αυτούσια τη θεωρία των δύο άκρων της ΕΕ και το αφήγημα του τάγματος Αζόφ (δεν πήγε χαμένη η παρουσία και η εκ των υστέρων αποχώρηση του ΜέΡΑ25 στην ομιλία Ζελένσκι…), όταν έχεις απαξιώσει με τέτοιον τρόπο (τρομάρα σου…) την πρώτη στην ιστορία προσπάθεια της εργατικής τάξης να οικοδομήσει τη δική της κοινωνία, το να πετάξεις μετά και μια τέτοια αμπελοφιλοσοφία, δεν αλλάζει καθόλου την ουσία. Τα έχουν ξαναπεί πολλοί στο παρελθόν και κατά διαβολική σύμπτωση ήταν όλοι φανατικοί αντικομμουνιστές… 

Έχει, όμως, ενδιαφέρον και η αναφορά του βουλευτή του ΜέΡΑ25 στον καπιταλισμό, με τον οποίο, όπως λέει, «δεν έχει τίποτα ιδιαίτερα κακό». Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα… Είναι από παλιά γνωστό ότι όποιος σηκώνει συνέχεια τους τόνους για τους ίδιους, πολύ συγκεκριμένους καπιταλιστές, τους «παρασιτικούς ολιγάρχες», όπως είπε και ο ίδιος παρακάτω στην ομιλία του, συνήθως δεν έχει «τίποτα ιδιαίτερα κακό» με το ίδιο το σύστημα που τους δημιουργεί και ίσως, θα υπέθετε κανείς, να έχει και κάτι «ιδιαίτερα καλό» με κάποιους άλλους ολιγάρχες, τους «μη παρασιτικούς» ή τους «υγιείς επενδυτές», φράση που έχουμε πολλές φορές ακούσει και από το ΜέΡΑ25.

Αλήθεια, όμως, κύριε Γρηγοριάδη, αυτή την περίοδο βρήκατε να πείτε ότι ο καπιταλισμός είναι «το πιο λειτουργικό σύστημα» από όσα έχουμε δοκιμάσει; Τώρα που ο καπιταλισμός είναι στα πρόθυρα άλλης μιας κρίσης, της τρίτης μέσα σε λιγότερο από 15 χρόνια; Τώρα που ο πληθωρισμός σπάει κάθε μήνα και ένα ρεκόρ; Τώρα που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης; Λίγο ατυχής η συγκυρία για να υπερασπιστείς αυτό το σύστημα και τη λειτουργία του… 

Με τούτα και με κείνα, όμως, ο Κλέων την έκανε τελικά την κριτική του στον καπιταλισμό, του οποίου το πρόβλημα εντόπισε στο ότι επιδιώκει συνεχώς την ανάπτυξη και έτσι δημιουργεί… αέρια, και όχι φυσικά στο τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή, για ποιον γίνεται και με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται. «Όσο θα ζητάτε να μη σταματήσει η ανάπτυξη και να μην υπάρξει ποτέ ύφεση, τόσο θα αυξάνετε μαθηματικά τα αέρια που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τόσο θα αυξάνονται οι βαθμοί Κελσίου», είπε χαρακτηριστικά. 

Από ό,τι φαίνεται, ο «σοσιαλισμός» του ΜέΡΑ25, εκτός από αγάπη, προϋποθέτει και ύφεση. Και πώς θα καλύπτονται οι ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας οι οποίες, φυσιολογικά, συνεχώς διευρύνονται, όσο προοδεύει η ανθρωπότητα; Μάλλον η απάντηση βρίσκεται στο ότι θα πρέπει να δουν τη ζωή «λίγο πιο ολιστικά»… 

Β.Κ: Σκέτη απογοήτευση η στάση του κ. Κλέων Γρηγοριάδη. Είχαμε υπερεκτιμήσει την πολιτική συγκρότηση του ανδρός. Μας άρεσε ο πηγαίος σταράτος λαϊκός λόγος του, η αυθεντικότητα του. Τώρα διαπιστώνουμε ότι από πολιτική κατάρτιση είναι ... άστα να παν ... 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

28 Μαΐου 2022 στις 3:45 π.μ.

Έχει δίκιο ο άνθρωπας
«Κοιτάξτε, δεν έχω τίποτα ιδιαίτερα κακό με τον καπιταλισμό, επιβίωσε παγκοσμίως, σημαίνει ότι από αυτά που επιχειρήσαμε ήταν το καλύτερο λειτουργικά σύστημα, καθώς ο υπαρκτός σοσιαλισμός απεδείχθη ολίγον φασιστοειδής όταν εφαρμόστηκε. Ελπίζουμε να εφαρμοστεί ένας κανονικός σοσιαλισμός που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την αγάπη, την αλληλοστήριξη και όχι τον στείρο ανταγωνισμό».
Μόνο «ολίγον φασιστοειδής»; Αφού δίνετε εξετάσεις στους καπιτάλες, γράψτε «πολύ». Κι ας είναι οι Κομμουνιστές η αίτια που δεν είσαι σαπούνι κι εσύ και οι άλλοι υποταγμένοι. Ας ήταν η ΕΣΣΔ που τσάκισε τα ναζιστικά και φασιστικά κτήνη.
Όπως γράψαμε ο Καπιταλισμός δεν είναι φασιστοειδής. Είναι φασισμός και ναζισμός. 2 σε 1. Χθες πήγαν να σκοτώσουν το φοιτητή, έσπασαν στο ξύλο πολλούς άλλους αλλά είναι «δημοκρατία» αυτό! Στις ΗΠΑ οι μπάτσοι πυροβολούν περισσότερο τους Αφροαμερικανούς παρά τους εκπαιδευτικούς στόχους, αλλά έχουν δημοκρατία: Μπορεί ο καθένας να σκοτώσει τους άλλους. Για την κρίση του Καπιταλισμού είπαμε. Πάμε για Παγκόσμιο Πόλεμο επειδή έφυγαν οι «φασίστες», κι ήρθαν οι «δημοκράτες». Άντε στο διάολο!
Πάντως ένα δίκιο το έχει ο άνθρωπας.
Οι Κομμουνιστές δεν καταγγέλλουμε απλά την αδικία, λαμβάνουμε μέτρα.
Δεν αφήνουμε πχ πλούσια παράσιτα να κατακλέβουν τα χρήματα των εργαζομένων. Όχι καταγγέλλουμε 4 μαυραγορίτες, αλλά αν ποτέ έρθει στα πράγματα ο Μπαρουφάκης, θα αφήσει το ίδιο σύστημα για να συνεχίσουν το κλέψιμο.
Δεν αφήνουμε επίσης το παπαδαριό να αρμέγει το ποίμνιο. Τι κακοί που είμαστε ε; Δεν φυλάμε κατουρημένα ράσα απατεώνων.
Δεν αφήνουμε τους ναζί να ξεσαλώνουν. Αυτό κι αν είναι «φασισμός»! Δεν είμαστε αγκαλίτσες και φιλάκια με φονιάδες. Τσακίζουμε τους εγκληματίες πριν κάνουν κακό.
Είμαστε «λιγάκι φασιστοειδείς» εμείς οι Κομουνιστές γιατί, άκουσον – άκουσον, θέλουμε δωρεάν Παιδεία. Οπότε δε θέλουμε Κολέγια που και να παίρνουν λεφτά και να δίνουν χαρτί υγείας αντί πτυχίων. Αλλά και το χαρτί υγείας χρήσιμο είναι.
Θέλουμε επίσης Υγεία Δωρεάν και Δημόσια. Τόσο «κακοί»! Βόρεια Κορέα, χαμός: 69 νεκροί, ένας σήμερα. Άγιο είχαμε που είμαστε Ελλάδα και έχουμε μόνο 15 νεκρούς σήμερα και 29.771 συνολικά! Γι αυτό βγάλαμε τις μάσκες. Πόσοι απέμειναν να κολλήσουν και να πεθάνουν; Που είσαι Άδωνη να πανηγυρίσεις!
Κυρίως όμως, αν έρθουμε στην εξουσία, θα βάλουμε μέσα τα λαμόγια, τους μεγαλύτερους εγκληματίες, τους προδότες. Αυτό δεν αρέσει στ’ αφεντικά. Οπότε βάζουν τα δουλάκια να πουν για το πόσο «κακός» είναι ο Κομμουνισμός. Βλέπουμε κάθε μέρα πόσο καλοί πλιατσικολόγοι και φονιάδες είναι αυτοί.
Μητσοτάκη, πέτα κάνα κόκκαλο στο Μέρα 25. Κι αυτά κουτάβια της ίδιας Σκύλας είναι που γέννησε τους ναζί.
Σοσιαλισμός της αγάπης ρε! Της αγάπης για τους καπιταλιστές, τους πλούσιους, τους φασίστες… Δεν αγαπιέστε λέω γω.

28 Μαΐου 2022 στις 6:49 π.μ.

Ο θεατρίνος αυτός, ο Κλέων ο λαλίστατος μέλος σήμερα του μικρού κωμικού θίασου του Μπαρουφάκη, απλώς έδωσε τα συνήθη αντικομμουνιστικά του διαπιστευτήρια στην ακρόαση νέων ταλέντων ενώπιον του κοινού των μεγαλοαστών κοινοβουλευτικών, προφανώς για να τον έχουν υπόψη τους οι άλλοι αστοί θιασάρχες όταν σύντομα θα γίνουν οι μεταγραφές και οι νέες προσλήψεις προσωπικού στους άλλους, στους μεγαλύτερους κωμικοτραγικούς κοινοβουλευτικούς θιάσους του κυρίαρχου εκμεταλλευτικού συστήματος. Ο θεατρίνος μας
με αυτή την "dėclaration du foi" θέλησε να διατρανώσει το ακλόνητο "πιστεύω" του ακριβώς σε αυτό το σύστημα, γιατί χωρίς αυτό το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δεν υπάρχει κανένα μέλλον στα καθώς πρέπει κοινοβουλευτικά θεατρικά σχήματα, στα υπουργεία και λοιπά κρατικά οφίκκια της γηραιάς ηπείρου. Και ξέρει καλά ο Κλέων ότι υπάρχει μεγάλος συνωστισμός έως και κομπάρσων τρίτης διαλογής για μια θεσούλα σε συστημικό θίασο τρανότερο από το μπαρουφακικό μικρομπουλούκι. Όποιος λοιπόν πει τη μεγαλύτερη αντικομμουνιστική αντιδραστική μπαρούφα, αυτός βάζει υποψηφιότητα για καλύτερο θιασάρχη, πιο καλοπληρωτή από τον ολίγον τι περιθωριακό και δευτέρας διαλογής τωρινό εργοδότη του κωμικού μας δημαγωγού Κλέωνος του νεότερου. Ζητείται λοιπόν μισθοδότης αφεντικό με κουστουμιά, με γραβάτα και με πλήρες το όνομα στην ορθογραφία, γιατί τι να σου κάνει πια στα 2022 ένας Γιάνης- Γιανάκης με παρδαλή πουκαμίσα και με ένα μονάχα νί ; Μισές δουλειές θα κάνουμε τώρα; Τα χοντρά τα πορτοφόλια απαιτούν Γιάννη- Γιάνναρο με δύο νί, ακατέβατα παρακαλώ. Η υποψηφιότητα αυτή του κωμικού μας θεατρίνου για το μέλλον του, ας γίνει μάθημα σε όλους τους φίλους αναγνώστες που ως τώρα είχαν άλλη άποψη για το θεατρικό ρεπερτόριο του Κλέωνος. Σύντροφοι, μην παρασύρεστε από παραπλανητικές διαφημίσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της ... υποκριτικής τέχνης.

28 Μαΐου 2022 στις 9:59 π.μ.

"οι ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας οι οποίες, φυσιολογικά, συνεχώς διευρύνονται, όσο προοδεύει η ανθρωπότητα;"
Παρακαλώ; Αυτό τώρα το διαβάσανε σε κανα οικονομικό εγχειρίδιο του LSE ή μήπως είναι δική τους αυθεντική κρίση; Ποιές ανάγκες διευρύνονται; Ποιός προοδεύει; Ανάπτυξη; Μήπως και ο πλούτος των εργατών που ενισχύει το κόμμα και το εργατικό κράτος θα καταλήξει στάζοντας στους ίδιους τους εργάτες προοδευτικά, λόγω των παροχών του σοσιαλισμού; Κουφάλεεεεες. Α και Μήτσο δεν σε συμπαθώ, νομίζω ότι είσαι κομματικό πρόβατο. Δεν σε ξέρω για να πω αν είσαι χαζός ή βαλτός, αλλά μας σπας τα νεύρα (εννοώ της πλειοψηφίας, όχι του κύκλου σου στο φεησμπουκ) με την συναισθηματική χειραγώγηση που πουλάς. Κάτσε και γράψε για την τεχνολογική πρόοδο που τόσο βοήθησε τους ανθρώπους του Ναγκασάκι, του Τσερνομπυλ, τους αγρότες της μονσαντο, τους βομβαρδισμένους στο Βαζιρισταν αλλά και όλους εμάς που τρώμε γρήγορα και υγιεινά. Η τεχνολογία είναι φίλη μας. Ψώνιο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger