Home » , , » Τάσος Σαγρής: Ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης είναι ένας από εμάς

Τάσος Σαγρής: Ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης είναι ένας από εμάς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 | 6:05 μ.μ.

Πηγή: documentonews

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Τάσος Σαγρής μιλάει στο documentonews.gr για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη καλώντας όλο τον κόσμο στη Συναυλία Αλληλεγγύης, την Κυριακή 24/7 στα Προπύλαια, στις 20:00.

Ο αγωνιστής Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και δύο μήνες αντιμέτωπος με την εκδικητική και τιμωρητική συμπεριφορά  μιας ταξικής δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η δήλωση

Οι καλλιτέχνες πάντα είχαν ισχυρό λόγο και αντίσταση σε κοινωνικά ζητήματα αδικίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε το κίνημα metoo, τις κακοποιήσεις και δολοφονίες γυναικών, τα κινήματα ενάντια στους βιασμούς και φυσικά η υπόθεση του Λιγνάδη που εξευτελίζει τον κόσμο του θεάτρου.

Το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται για την υπεράσπιση του συντρόφου απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι καλλιτέχνες στην εποχή μας είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια τεράστια ταξική αδικία αποτέλεσμα μιας γενικευμένης αδικίας που μας έχει πνίξει. Ζούμε σε έναν κόσμο ανισότητας στον οποίο σαφώς οι κυρίαρχοι βρίσκουν κάθε δυνατό τρόπο να επεκτείνουν τα προνόμια τους, να στηρίζουν τους ομοίους τους και να καταδιώκουν όσους αγωνίζονται εναντίον τους.

Απόδειξη σε αυτό που λέω είναι η υπόθεση Λιγνάδη που η μεγαλοαστική τάξη θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κουκουλώσει το θέμα. Από την άλλη και οι άνθρωποι με κοινωνικές ευαισθησίες, οι άνθρωποι που θέλουν να αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να υπερασπιστούν και αυτοί τους δικούς τους ανθρώπους. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι ένας δικός μας άνθρωπος. Είναι ένα παιδί που πηγάζει από την εξέγερση του 2008, πηγάζει από μια γενιά η οποία ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσα από μια εξέγερση, αλλά κυρίως πηγάζει από μια γενιά η οποία έδειξε το σπουδαίο, το μεγάλο ένστικτο να εξεγερθεί στην έναρξη μιας οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το ΄08 και συνεχίζεται μέχρι και τώρα.

Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί με τις γενιές που βιώνουν τη σημερινές συνθήκες και για αυτό πιστεύω η επόμενη εξέγερση θα είναι πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο επικίνδυνη για τους ανθρώπους που έχουν την εξουσία στα χέρια τους.

Την Κυριακή, 24 Ιουλίου, στις 20:00 στα Προπύλαια διοργανώνεται συναυλία αλληλεγγύης στον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη. Έχει σημασία να πούμε πως η συμμετοχή των καλλιτεχνών ήταν πολύ μεγάλη έπρεπε όμως να γίνουν πολλά σε λίγο χρόνο και να προλάβουμε να διοργανώσουμε τη συναυλία παραμονή του δικαστικού συμβουλίου στις 25/7 που θα αποφασίσει για την αίτηση αποφυλάκισης του συντρόφου. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι μια συναυλία νίκης.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger