Home » , » Προκόπης Παυλόπουλος: Ενας πρώην "παρελασιάρχης", απίστευτα ανιστόρητος και προκλητικά εθνικιστής.

Προκόπης Παυλόπουλος: Ενας πρώην "παρελασιάρχης", απίστευτα ανιστόρητος και προκλητικά εθνικιστής.

Από giorgis , Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 | 8:29 μ.μ.

Του Γ.Γ

Τον πρώην "παρελασιάρχης" έφερε τον τίτλο "Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας", Προκόπη Παυλόπουλο, τον θυμόμαστε  με το πόσο ανιστόρητος, αρχαιόπληκτος και με τάσεις άκρατου εθνικισμού είναι, από περασμένες δηλώσεις του. 

Σήμερα όμως το τερμάτισε -λέτε να επηρεάστηκε από την παρουσία του "τσεκουράτου" υπουργού Εσωτερικών Βορίδη, που είχε παρέα;- στην ομιλία του στις εκδηλώσεις για την 201η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς. 

"Τα ιστορικά διδάγματα από την Άλωση της Τριπολιτσάς μας εμπνέουν διαχρονικώς, ιδίως δε σήμερα, όταν έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε εκ νέου την αχαλίνωτη τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Πατρίδας μας ... Την ίδια τύχη με τους τούρκους δυνάστες που ηττήθηκαν κατά κράτος στην Τριπολιτσά θα έχει ο τουρκικός στρατός, αν τολμήσει να θίξει έστω και μια σπιθαμή της Ελληνικής Επικράτειας, έστω και μια κεραία της Εθνικής μας Κυριαρχίας", μας είπε ο Π. Παυλόπουλος σε ένα ανιστόρητο εθνικιστικό κήρυγμα που θα το ζήλευε και ο Ερντογάν.

Λοιπόν για να επαναλάβουμε κάποια πασίγνωστα πράγματα. Δεν υπάρχει κανένα "ιστορικό δίδαγμα" που πρέπει να μας "εμπνέει διαχρονικώς" από την σφαγή που έκαναν στις 22 Σεπτέμβρη του 1821 οι δυνάμεις των επαναστατημένων Ελλήνων στον άμαχο Τούρκικο και Εβραϊκό πληθυσμό που είχε καταφύγει στην Τριπολιτσά. Δεν "ηττήθηκαν κατά κράτος οι τούρκοι δυνάστες" αλλά υπήρξε ένα μακελειό που επιφύλαξαν οι επαναστατημένοι στους πολιορκημένους στην πρωτεύουσα του Μοριά, στην Τριπολιτσά.  

Η σφαγή που έγινε είναι από τις μεγαλύτερες (πιθανώς η μεγαλύτερη) που γνώρισε ποτέ η Πελοπόννησος. Επί τρεις ημέρες οι Ελληνες σφαγιάζουν τους άμαχους Τούρκους και Εβραίους, τις γυναίκες, τα παιδιά και τα βρέφη αφού προηγουμένως βίασαν, βασάνισαν, εκπαραθύρωσαν, έκαψαν, έλιωσαν κεφάλια μωρών σε τοίχους.

 «Το ασκέρι όπου ήτον μέσα το ελληνικό έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριάκη, γυναίκες, παιδιά και άντρες, 32.000, μια ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς...» (βλ. «Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής - Απομνημονεύματα Κολοκοτρωναίων», Εκδόσεις Νόστου, τόμος 1, σελ. 112).

Υστερα από τρεις ημέρες σφαγής δεν υπήρχαν άλλοι ζωντανοί άμαχοι για να δολοφονηθούν: «Η φρενίτις εκείνη της φυλετικής εκδικήσεως δεν εγνώρισεν όρια. Εφτασε μέχρι των τάφων. Το τουρκικόν κοιμητήριον ανεσκάφη, και οστά και νεκροί ταφέντες προ ολίγου καιρού ερρίφθησαν εις τους δρόμους» (Διονυσίου Κόκκινου, «Η Ελληνική Επανάστασις», Μέλισσα, 1957, τόμος Γ', σελ. 318).

Δεν χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερες αναφορές εμείς γι' αυτό το ιστορικό γεγονός που με ανοησία μας λέει ο Π. Παυλόπουλος ότι πρέπει να μας "εμπνέει διαχρονικώς". Μια επίσκεψη να κάνει κανείς στο συγκεκριμένο λήμμα της wikipedia αρκεί για να αντιληφθεί όσο ανιστόρητος, εθνικιστής, είναι η πρώην ομιλούμενη γλάστρα του Προεδρικού Μεγάρου.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

25 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10:14 μ.μ.

Η σφαγη της Τριπιλιτσας ήταν πραξη επαναστατικης τρομοκρατίας σκληρη αλλα απαραιτητη για να παει μπροστα ο τροχος της ιστοριας

27 Σεπτεμβρίου 2022 στις 12:09 π.μ.

Η γενοκτονία και η εθνοκαθαρση δεν αποτελούν επαναστατικες πράξεις. Άλλωστε, οι φτωχοί μουσουλμάνοι την πλήρωσαν, οι πλούσιοι εξαγοραζαν την διαφυγή τους από τους οπλαρχηγους.

27 Σεπτεμβρίου 2022 στις 12:11 μ.μ.

Δεν έχεις άδικο αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπηρχε κανενα έθνος που να υπηρχε στην Τριπολη και να ' καθαριστηκε" .Οι νεκροι ήταν η φρουρά και οι οικογενειες τους που επι χρονια αρπαζαν βιαζαν και λεηλατουσαν τον τοπο.Οταν γινεται επανασταση η οργη των αδικημενων γινεται ποταμι και καταπινει τους δυναστες ακομα και αυτους που ατομικα μπορει να μην ηταν τοσο σκληροι.Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να υπηρχαν φτωχοτεροι τουρκοι στα θυματα Ομως και αυτοι ειχαν τα προνομια της οθωμανικης εξουσιας( φοροι κλπ) σε σχεση με τους ραγιαδες.Αρα οι τελευταιοι δεν τους εβλεπαν και ως συντροφους...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger