Home » , » Οταν οι ρατσιστές βαφτίζονται «μεθυσμένοι ταραξίες»

Οταν οι ρατσιστές βαφτίζονται «μεθυσμένοι ταραξίες»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 | 10:12 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

«Ταραξίες» και «υπό την επήρρεια μέθης» χαρακτηρίζονται από τον τοπικό Τύπο πέντε Ρεθυμνιώτες που επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια δύο εργάτες από το Μπαγκλαντές, στέλνοντας τον ένα στο νοσοκομείο με ανοιγμένο το κεφάλι.

Ηταν πέντε τα χαράματα και οι δύο εργάτες καθάριζαν ένα μπαρ που μόλις είχε κλείσει, όταν δέχτηκαν την επίθεση των πέντε φασιστοειδών που ήθελαν να ολοκληρώσουν μ’ αυτόν τον τρόπο τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

Πέτσακες; Μολονότι ο χαρακτηρισμός τούς ταιριάζει, είναι πολύ στενός για να τους περιγράψει. Πέτσακες, φασίστες και ρατσιστές είναι η περιγραφή που τους ταιριάζει. Δεν υπάρχει περίπτωση να έκαναν το ίδιο, αν οι εργάτες ήταν Ελληνες. Επέλεξαν τα θύματά τους με κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους.

Ηταν πιωμένοι; Τέτοια ώρα, σίγουρα ναι. Από πότε, όμως, πιωμένοι επιτίθενται άνευ λόγου και αιτίας σε ανθρώπους που δουλεύουν νυχτιάτικα για ένα γλίσχρο μεροκάματο; Και πιωμένοι, πάντως, μια χαρά τα κατάφεραν να ξυλοκοπήσουν τους δύο εργάτες, εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροπλία και το αδίστακτο του χαρακτήρα τους. Πρότυπό τους ήταν κάτι άλλα φασιστοειδή, από το Οροπέδιο Λασιθίου, που ολοκλήρωσαν τη νυχτερινή τους διασκέδαση με πογκρόμ στο σπίτι μεταναστών εργατών, πέρυσι τον Αύγουστο.

Τα φασιστοειδή του Ρεθύμνου, που συνελήφθησαν και αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, έχουν ήδη ετοιμάσει την υπερασπιστική τους γραμμή: ήταν πιωμένοι, απλά πείραξαν τους δύο αλλοδαπούς εργάτες, άναψαν τα αίματα και έγινε καυγάς! Αυτά τα διαβάζει κανείς σε τοπικά Μέσα. Και το Λιμενικό (είναι αρμόδιο για τον παραλιακό δρόμο που βρίσκεται το μπαρ) τους παραπέμπει για πρόκληση σωματικών βλαβών και εξύβριση! 

Πού είναι ο νόμος για το ρατσιστικό έγκλημα; Από το 2014 έχει ψηφιστεί (Ν. 4285/2014), αλλά δεν εφαρμόζεται, επειδή προβλέπει βαρύτερες ποινές για τους δράστες εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Το άρθρο 82Α (και) του νέου Ποινικού Κώδικα προβλέπει:

«Εάν έχει τελεστεί έγκλημα κατά παθόντος, η επιλογή του οποίου έγινε λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, γενετήσιου προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου, το πλαίσιο ποινής διαμορφώνεται ως εξής:

α) Στην περίπτωση πλημμελήματος, που τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος, το ελάχιστο όριο της ποινής αυξάνεται κατά έξι μήνες. Στις λοιπές περιπτώσεις πλημμελημάτων, το ελάχιστο όριο αυτής αυξάνεται κατά ένα έτος.

β) Στην περίπτωση κακουργήματος το ελάχιστο όριο ποινής αυξάνεται κατά δύο έτη».

Γι’ αυτό παρουσιάζουν τα φασιστοειδή σαν «μεθυσμένους ταραξίες», προστατεύοντάς τα από τις αυστηρότερες ποινές και δημιουργώντας όρους να πέσουν στα μαλακά (ακόμη και να αθωωθούν με μια «συγγνώμη»).

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger