Home » , , » Αναμενόμενο: Πεντακαθαρίδηδες και οι μπάτσοι της Greek mafia - Το σύστημα πάντα προστατεύει τα σκυλιά του.

Αναμενόμενο: Πεντακαθαρίδηδες και οι μπάτσοι της Greek mafia - Το σύστημα πάντα προστατεύει τα σκυλιά του.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 | 7:52 μ.μ.


Οπως μας λέει η σημερινή ειδησεογραφία η σημερινή δικαστική ετυμηγορία για τα άτομα που κατηγορούταν ότι συμμετείχαν στη "μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία που έχει υπάρξει στην Ελλάδα η οποία ακροβατούσε ανάμεσα στα κολομβιανά καρτέλ και τη σισιλιάνικη μαφία", όπως έγραφε το "Π.Θ." ήταν αθωωτική. 

Πεντακαθαρίδηδες και με την βούλα της αστικής δικαιοσύνης τα ευυπόληπτα πρόσωπα, κύρια ένστολα, αλλά όχι μόνο, τα οποία είχαν δημιουργήσει ένα "παρακράτος σε τέτοια έκταση που δεν υπήρξε στην μεταπολίτευση στην Ελλάδα" όπως είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός ΠροΠο Μιχάλης Χριστοχοϊδης.

 "«Το δικαστήριο κηρύσσει αθώους τους κατηγορούμενους, ορισμένους ομόφωνα και ορισμένους κατά πλειοψηφία με τον πρόεδρο μειοψηφούντα». Με τα παραπάνω λόγια του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων ολοκληρώθηκε την Τρίτη η δίκη για τη λεγόμενη υπόθεση της Greek mafia.

Στη δίκη, που ξεκίνησε τον περσινό Ιούνιο και ολοκληρώθηκε σήμερα, εξετάστηκαν τα πλημμελήματα της υπόθεσης. Για τα κακουργήματα (εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κλπ) βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση. Η υπόθεση αφορά την έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 για τη διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ο Δημήτρης Μάλαμας, επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε και περιγράφεται ως «ταμίας» της Greek mafia. Ακόμη τρία άτομα που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας, επίσης δολοφονήθηκαν μετά το 2018, μεταξύ αυτών ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Ο τελευταίος διατηρούσε επαφή με εμπλεκόμενους στην υπόθεση, απαντώντας ότι δουλειά του δημοσιογράφου είναι να μιλά με όλους. Οι παραπάνω δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Στις 11 Ιανουαρίου ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων για τα πλημμελήματα, με τη φράση: «Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο». Εξάλλου, η προδικασία κράτησε έξι χρόνια και πέρασε από 40 κύματα", διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των πλημμελημάτων τα οποία είχαν διαχωριστεί από τα κακουργήματα υπό τον φόβο της παραγραφής. Εκκρεμεί η δίκη των ίδιων προσώπων με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα αλλά η σημερινή απόφαση σχεδόν προκαθορίζει και το αποτέλεσμα της. Κι αυτό γιατί και το επόμενο κατηγορητήριο όπως και το σημερινό στηρίζεται βασικά στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ τις οποίες η δικαστική έδρα δεν λαμβάνει υπ' όψιν της με το σκεπτικό ότι έγιναν παράνομα γιατί, λέει δεν υπήρχε εισαγγελική εντολή για την άρση απορρήτου.

Κι εδώ να ευλογήσουμε τα γένια μας, που δεν έχουμε. Ολη αυτή την εξέλιξη την θεωρούσαμε δεδομένη  κάτι που είχαμε διατυπώσει στην ανάρτηση που είχαμε κάνει στις  28 Ιούνη 2021 και την τιτλοφορούσαμε: "Ποτέ δεν θα μάθουμε τι πραγματικά συνέβη την μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία που έχει υπάρξει στην Ελλάδα. Εμπλέκονται, βλέπετε άτομα που στελεχώνουν τους θεσμικούς πυλώνες του αστικού συστήματος". Μεταξύ άλλων αιτιολογούσαμε την θέση μας: "Με κεντρική μεθόδευση, περνάνε αυτές οι υποθέσεις στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ που ονομάζεται αστική "δικαιοσύνη" και την κατάληξη την ξέρουμε από τα προηγούμενα τεράστια σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger