Home » » Το στίγμα της εποχής

Το στίγμα της εποχής

Από giorgis , Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008 | 3:52 μ.μ.


«Με θυμώνει η ξεφτίλα με το φορολογικό, το μαχαίρι που βάζουν στον λαιμό μας, η ανεργία, το Ασφαλιστικό που μόνο ασφάλεια δεν σου προσφέρει, τα μέτρα λιτότητας, οι μισθοί πείνας. Μέχρι τώρα δεν μιλούσα. Πίστευα ότι ο καθένας πρέπει να μιλάει μέσα απ΄ τη δουλειά του και να μην έχει άποψη επί παντός επιστητού. Όμως επαναστατώ, πνίγομαι, όπως οι περισσότεροι».

Πέτρος Φιλιππιδης - Ηθοποιός


«Είναι λίγο-πολύ γνωστό πως οι άγιοι πατέρες (οι υψηλόβαθμοι έχουν την ευθύνη) έχουν εμπορευματοποιήσει τα πάντα στον χώρο της Εκκλησίας, εκμεταλλευόμενοι ανίερα το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη των απλών θνητών.

Αυτά όμως που ακούμε, βλέπουμε και διαβάζουμε αυτές τις ημέρες, είναι τουλάχιστον προκλητικά και εξοργιστικά. Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και εξοργίζουν τον απλό πολίτη, που αγωνίζεται για να επιβιώσει. Ιερά Μονή του Αγίου Όρους, με ασκητές και αναχωρητές, που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και την ανθρώπινη κοινωνία, αναζητώντας το Θείο και την ψυχική τελειότητα, έχει μετατραπεί σε επώνυμη επιχείρηση κέρδους (επιεικώς το γράφω), με σκανδαλώδεις και μαφιόζικες οικονομικές συναλλαγές, σε αγαστή συνεργασία με την κυβερνητική εξουσία, η οποία υποτίθεται πως υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και ασκεί κοινωνική πολιτική».

Σταύρος Φαλαγκάρας, - Εκπαιδευτικός



"Η διαπλοκή πολιτικών, όπως και λειτουργών του κράτους, σε άνομες οικονομικές συναλλαγές με μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου είναι αρμοδιότητα των εισαγγελέων και της Βουλής. Τα κόμματα έχουν ανάγκες τρομακτικές σε χρήμα, δεν γίνεται να μην κλέψουν κοινωνικό πλούτο όπου και όσο μπορούν. Κλέβοντας για το κόμμα ιδιοποιούνται και μερίδιο οι κομματάνθρωποι. Να αποδοθεί αυτή τη φορά δικαιοσύνη και να μπουν στη φυλακή οι κλέφτες, δεν μπορεί να το ελπίζει νοήμων πολίτης. Το πολίτευμα της χώρας είναι (στην πραγματικότητα και όχι στα χαρτιά) απολυταρχική κομματοκρατία, οι κομματάνθρωποι λογοδοτούν μόνο σε κομματανθρώπους (στο κατ’ ευφημισμόν «κοινοβούλιο»). Και δεν υπήρξε ποτέ, μα ποτέ, περίπτωση να τιμωρηθεί κόρακας υπό κοράκου".

Xρήστος Γιανναράς
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
6 Οκτωβρίου 2008 στις 10:59 μ.μ.

Όχι ρε παιδιά και ο Φιλιππίδης να μου το παίζει εναλλακτικός που το έχει ρίξει στις διαφημίσεις τραπεζών...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger