Home » » Οδυνηρές ανατροπές

Οδυνηρές ανατροπές

Από giorgis , Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008 | 1:21 μ.μ.


Ακρίβεια, χρέη, λιτότητα, ανασφάλεια, μοναξιά.

Μειώσεις εισοδημάτων, μειώσεις συντάξεων και αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότη- σης.

Σκάνδαλα, ξεπούλημα δημόσιων οργανισμών, αναξιοκρατία, διαφθορά.

Φοροκαταιγίδα, υπερδανεισμός, αγορά εργασίας- ζούγκλα, ανεργία, διαλυμένη παιδεία και υγεία. Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να επιβάλλει τόσες οδυνηρές ανατροπές μέσα σε πέντε χρόνια.

Και μάλιστα προειδοποιεί ότι θα τις συνεχίσει.

Δεν έχουν τον... Θεό τους.

ΥΓ: Έχουν όμως τον Εφραίμ...

Ηλίας Γεωργάκης - "ΝΕΑ"

Και ο Δημήτρης Δανίκας στην ίδια εφημερίδα συνεχίζει περιγράφοντας την κοινωνική-πολιτική κατάσταση που βιώνουμε με ένα άλλο εύστοχο σχόλιο:

"ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟΝ καρόδρομο με τις μίζες. Όταν θέλουν, βρίσκουν και τα χώνουν. Όταν δεν θέλουν, δεν βρίσκουν και οι υποτελείς το ζωνάρι σφίγγουν. Με τη μία να τη πετιέται. Να τα τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ, έτσι για ορντέβρ στο αφεντικό. Η αναλγησία έχει φρακάρει κάθε πόρο απειροελάχιστης κοινωνικής ευαισθησίας. Στρώσεις κυνισμού κουκουλώνουν το παχύρρευστο κορμί τους. Άθλιοι, βρώμικοι, κακοί. Πανέτοιμοι να ορμήσουν στο φαΐ. Να κατασπαράξουν και το τελευταίο κοκαλάκι του άνεργου που ψάχνει κάτι να βρει. Να απομυζήσουν κάθε ρανίδα ζωντάνιας και ενέργειας. Να ανάψουν την πουράκλα τους με την απελπισία των παιδιών μας. Γόπες οι ελπίδες μας. Προσάναμμα τα όνειρά μας. Ασυδοσία τους η αμνησία μας. Η χαζομάρα μας ο άπειρος χρόνος τους. Η αφασία μας η διαρκής ασυλία τους. Τι κάνετε μωρέ; Οι κυβερνήτες στήνουν τρικούβερτο γλέντι με τον ιδρώτα μας κι εσείς χασκογελάτε με τις πορνογραφίες της τηλεοτρυπίδας μας. Ανελέητοι εκείνοι;

Ανελέητοι κι εμείς. Ρίξ΄ τους στα τάρταρα φως να δεις"!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger