Home » » Νεοδημοκρατικές μεταρρυθίσεις

Νεοδημοκρατικές μεταρρυθίσεις

Από giorgis , Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008 | 2:46 μ.μ.


«Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται... Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση επιβάλλει ακόμη πιο έντονους ρυθμούς... Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν παρά τις ισχυρές αντιδράσεις των οργανωμένων συμφερόντων που είχαν βολευτεί επί δεκαετίες...».
Κ. Καραμανλής

Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για «εφησυχασμός» στην προσπάθεια του να ξεζουμίσει τον ελληνικό λαό.
Σήμερα μόλις κατέθεσαν στο κυνοβούλιο τους το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2009 φορτώνοντας νέους φόρους πάνω από 5,5 δισ. ευρώ στον εργαζόμενο λαό.

Μόνο τον αέρα που αναπνέουμε δεν έχουν αποφασίσει να φορολογήσουν μέχρι τώρα.

Οσο για τις «μεταρρυθμίσεις που θα συνεχιστούν» τις νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας.
Ηδη, από την 1η του μήνα, ξεκίνησε η τρίτη φάση της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων που πλήττει ασφαλιστικά δικαιώματα και εξομοιώνει προς τα κάτω τις συντάξεις. Ειδικά αυτή η «μεταρρύθμιση» για το Ασφαλιστικό είναι ο καθρέπτης της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής. Αυξάνει όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνει συντάξεις, καταργεί τα βαρέα και ανθυγιεινά, διαλύει τα ταμεία και την περιουσία τους, ενώ αφήνει έξι στους δέκα συνταξιούχους να επιβιώσουν με λιγότερα από 600 ευρώ το μήνα.

Στην ίδια κατεύθυνση των «μεταρρυθμίσεων» η κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας προγραμματίζει να ξεπουλήσει ολοκληρωτικά στο μεγάλο κεφάλαιο τον ΟΣΕ, την ΔΕΗ και τα αεροδρόμια.

Οι μόνοι ευχαριστημένοι με την νεοδημοκρατική διακυβέρνηση είναι οι καπιταλιστές. Αλλωστε σ’ αυτούς δήλωσε την υποταγή του ο Καραμανλής με την τελευταία του ομιλία.
«Η κυβέρνηση διασφαλίζει και εγγυάται τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών», είπε ο πρωθυπουργός.
Πώς μεταφράζετε αυτή η δήλωση; Ότι η κυβέρνησή του εμφανίζεται πανέτοιμη να αντιγράψει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των άλλων κρατών - μελών της ΕΕ και να χρησιμοποιήσει λεφτά του προϋπολογισμού για να «σώσει» το τραπεζικό σύστημα, αν χρειαστεί.

Μιλάμε για τον ίδιο προϋπολογισμό που «δεν αντέχει» για μέτρα που θα ανακούφιζαν τα λαϊκά νοικοκυριά.
Για τον ίδιο προϋπολογισμό που δεν έχει λεφτά για τις συντάξεις την παιδεία την υγεία την κοινωνική προστασία.

Ο ίδιος προϋπολογισμός όμως έχει δισεκατομμύρια ευρώ για να χαρίσει στους πλουτοκράτες – τραπεζίτες «για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger