Home » , » Tραγελαφικές καταστάσεις

Tραγελαφικές καταστάσεις

Από giorgis , Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008 | 2:25 μ.μ.


Κι ενώ οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Βατοπαιδείου φιαδέχονται η μια την άλλη, η κυβέρνηση αντιδρά όπως ο πνιγμένος που πιάνετε απ’ τα μαλλιά του.

Απ’ την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση, και με όργανο της τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος πέρα από κάθε δικαστική δεοντολογία έβγαλε το πόρισμα του μιλώντας για «παραπλανημένους υπουργούς» δεν θέλησε να πάει ο φάκελος της υπόθεσης στην βουλή.

Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης συνάντησε πολλές αντιδράσεις (ακόμα κι απ’ τον πρόεδρο των εισαγγελέων) αλλά οι «αρμόδιοι» τσαλαπατώντας το ίδιο το Σύνταγμα τους, ταμπουρώθηκαν πίσω απ’ το «επιχείρημα» τους «να αποφανθεί πρώτα η δικαιοσύνη».

Μιλάμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με την αποθέωση του παραλόγου. Οι «ανεξάρτητοι δικαστές» τους απαγορεύεται να ερευνήσουν ποιοι υπουργοί έχουν «πολιτικές ευθύνες» -επειδή ο Σανιδάς με το πόρισμα του τους έχει απαλλάξει ήδη- ενώ ταυτόχρονα στερείται η δυνατότητα να το ερευνήσει η βουλή … επειδή το ερευνούν οι δικαστές.

Να προσπεράσουμε το γεγονός ότι όλοι τους περιορίζονται να μιλούν για την λεγόμενη «πολιτική ευθύνη».
Σιγά μην χάψουμε αμάσητο το παραμύθι ότι οι υπουργοί που νταλαβερίστηκαν με αυτό το αλισβερίσι του κράτους με τους καλογέρους … ήταν παραπλανημένοι.
Ολοι ξέρουμε πώς κλείνονται τέτοιες μπίζνες…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά όταν επιτέλους ξεκίνησε η ανακριτική διαδικασία βρισκόμαστε μπροστά σε τραγελαφικές καταστάσεις. Τώρα θυμήθηκε ο προϊστάμενος εισαγγελέας να ζητήσει και να πάρει τον σχετικό φάκελο από τους εισαγγελείς που διεξάγουν την έρευνα για να ενημερωθεί!

Δηλαδή τι έκανε και σ’ αυτή την περίπτωση ο Γ. Σανιδάς; Όταν διαπίστωσε ότι οι δυο ανακριτές εντόπισαν, -από τις καταθέσεις που είχαν πάρει- ότι ήταν καραμπινάτη η ευθύνη υπουργών στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, τους αφαίρεσε τον φάκελο για να μην τον στείλουν στην βουλή.
Δεν έκανε τίποτα λιγότερο απ’ ότι είχε κάνει σε άλλες περιπτώσεις για να καλύψει την κυβέρνηση (σκάνδαλο ομολόγων, υποκλοπές, «κουμπάροι» κ.λ.π.)


Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη. Με κάθε τρόπο να κουκουλώσει τις ευθύνες υπουργών της και να μην φτάσει ο φάκελος στην βουλή.

Επειδή όμως οι καθημερινές αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο και τόσο χειροπιαστό, όλες οι προσπάθειες συγκάλυψης είναι καταδικασμένες.
Αργά ή γρήγορα οι υπεύθυνοι θα αποκαλυφθούν.

Όχι ότι πρόκειται να υποστούν κάτι ουσιαστικό οι υπουργοί ότι πήραν μέρος σ’ αυτό το «ιερό» αλισβερίσι κράτους και καλογέρων (σίγουρα όχι με το «αζημίωτο» φανταζόμαστε). Στην χειρότερη περίπτωση γ’ αυτούς να εισπράξουν την πολιτική απαξίωση…. αφού πρώτα όμως έχουν εισπράξει κάποια εκατομμύρια ευρώ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger