Home » , » Χριστοφοράκος: Μιλημένα και συμφωνημένα

Χριστοφοράκος: Μιλημένα και συμφωνημένα

Από giorgis , Πέμπτη 21 Μαΐου 2009 | 1:28 π.μ.

Προσπαθείς να βρεις επίθετα να χαρακτηρίσεις την στάση που κράτησε η Ν. Δ για να κουκουλώσει το σκάνδαλο της «Ζήμενς» και δεν σε βοηθάει το ελληνικό λεξιλόγιο. Είναι κυνική και αδίστακτη; Είναι προκλητική και αλαζόνα;

Εκλεισαν την βουλή και έριξαν σφουγγάρι στα αδικήματα των πολιτικάντηδων. Αλλά έλα όμως που έρχονται ευρωεκλογές και υπήρχαν πρόσωπα που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα και αν άνοιγαν το στόμα τους θα έριχναν λεκέδες σε πολιτικά πρόσωπα και θα δημιουργούσαν «εκλογικό κόστος»;

Ο Σίκατσεκ μπορεί να κατέθεσε ότι λάδωσε η «Ζήμενς» με 100 εκατ ευρώ τα δυο κυβερνητικά κόμματα.
Γενικά κι αόριστα όμως. Και σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το «αν δεν υπάρχει πτώμα δεν υπάρχει και δολοφονία». Αφού δεν κατονόμασε κανένα πολιτικό στέλεχος που μεσολάβησε να καταλήξουν οι μίζες σε κομματικά ταμεία, δεν έχει πρακτική αξία η κατάθεση του.

Αλλωστε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι κατέληξαν στα ταμεία τους τέτοιες μίζες. Εξάλλου δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν κυβερνητικά κόμματα να δεχθούν ότι λειτουργούσαν ως μεσάζοντες καπιταλιστικών ομίλων και σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου.
Τότε θα τα έπαιρναν με τις πέτρες και τα κατσίκια.
(Μια εκκρεμότητα που υπάρχει με τις δηλώσεις Τσουκάτου ότι μεσολάβησε για να καταλήξουν ένα εκατ μάρκα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται ελεγχόμενη και αναπόδεικτη).

Για να αποφύγουν, λοιπόν, το απρόβλεπτο –να κελαηδήσει κάποιο απ’ τα ντόπια «μπουμπούκια» που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της «Ζήμενς»- μπουζούριασαν τον Μαυρίδη –ίδια τακτική με αυτή των «κουμπάρων» στο καρτέλ του γάλακτος, που θα έχει και το ίδιο αποτέλεσμα- στα κάτεργα, μέχρι να περάσει η μπόρα, έβαλαν στον Αθανασιάδη μια εξωφρενική εγγυοδοσία -700.000 ευρώ- για να του στείλουν σ’ αυτόν αλλά και στους υπόλοιπους που εμπλέκονται το μήνυμα, ενώ με τον Χριστοφοράκο που ήταν και ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα έγινε πιο παστρική συμφωνία.

Αν θυμάστε, η εφημερίδα «Παρόν» του Κουρή είχε δημοσιεύσει μια λίστα με «επωνύμους» που είχαν 24ωρη αστυνομική «προστασία».
Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο Χριστοφοράκος. (Από ποιόν/ους τον «προστάτευαν οι μπάτσοι άραγε;).
Σήμερα όμως ο Χριστοφοράκος τους εξαφανίστηκε «μυστηριωδώς» και βγήκε διεθνές ένταλμα σύλληψης του όπως λένε τα ΜΜΕ.

Μαλακίες. Όλα ήταν μιλημένα και συμφωνημένα.
Ο τύπος έχει και Γερμανική υπηκοότητα. Απαλλάχτηκε, φαινομενικά απ’ όλη την περιουσία που είχε στην Ελλάδα –την μεταβίβασε σε έμπιστα πρόσωπα του για να μην υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης- και πήγε στην Γερμανία να αντιμετωπίσει .. πλημμελήματα.
Γιατί έτσι χαρακτηρίζονται εκεί οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε στην Ελλάδα. Με απλά λόγια, και να δικαστεί ακόμα από Γερμανικό δικαστήριο, πληρώνει κάτι ψιλά .. και καθαρίζει. Εδώ έπεσε στα πούπουλα ο Σίκατσεκ που ήταν πρωταγωνιστής του σκανδάλου της «Ζήμενς» ο Χριστοφοράκος θα την πληρώσει;

Ετσι, λοιπόν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να βαδίσουν στις ευρωεκλογές επιδιδόμενα σε τροπάρια σκανδαλολογίας χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να βγουν στον αφρό τα σκάνδαλα τους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

21 Μαΐου 2009 στις 1:45 μ.μ.

-Μποναμάς για τις €υροεκλογές-
sto macedoine

πάλι ο BLOGGER της Google…
και τα ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ του στην ΕΛΛΑΔΑ
με αναγκάζουν να σας στέλνω mails..!

καλημέρα..:-))

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger