Home » , » Τα δυο πρόσωπα της Αμερικής

Τα δυο πρόσωπα της Αμερικής

Από giorgis , Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 | 2:51 μ.μ.

Τουλάχιστον 33 εκατομμύρια άνθρωποι ή ένας στους εννέα Αμερικανούς, κατορθώνει να επιβιώνει κάνοντας χρήση των ομοσπονδιακών κουπονιών για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς η κρίση που δονεί συθέμελα τις ΗΠΑ ώθησε άλλους 591.000 ανθρώπους να ενταχθούν στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της πείνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Για τα πολεμοκάπηλα γεράκια του Πενταγώνου όμως αυτό δεν λέει τίποτα. Μπορεί η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που πλήττει την Αμερική να κάνουν τις παραγκουπόλεις να φυτρώνουν σαν μανιτάρια, τεράστιες μάζες Αμερικάνων να οδηγούνται στην εξαθλίωση αλλά η ιμπεριαλιστική «λογική» της ηγεσίας της Ουάσιγκτον –με την ηγεσία του Ομπάμα, για να μην ξεχνιόμαστε- δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Αντιθέτως, κάνοντας χρήση της τακτικής Μπους, ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση με τη μορφή των «έκτακτων κονδυλίων» τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Ιράκ, Αφγανιστάν και πλέον και στο Πακιστάν.

Οσο για τους αμερικανούς στρατιώτες που καταλήγουν σε φέρετρα, αυτοί θεωρούνται «αναλώσιμο είδους» για τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Icasualties.org μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ 4.308 στρατιώτες και στο Αφγανιστάν 695
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger