Home » , » Τζερτζελές να γίνεται.

Τζερτζελές να γίνεται.

Από giorgis , Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009 | 5:46 μ.μ.

"Αντίθετες στο Σύνταγμα και στη νομολογία του Ευρωδικαστηρίου οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τις κάμερες παρακολούθησης πολιτών.

«Στον αέρα» βρίσκονται οι «τρομολαγνικές» ρυθμίσεις που θέσπισε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση με το ανεξέλεγκτο ηλεκτρονικό φακέλωμα και την παρακολούθηση με ήχο και εικόνα όλων των πολιτών, των διαδηλωτών, αλλά και των υπόπτων για ήσσονος σημασίας αδικήματα, αναγορεύοντας τον «Μεγάλο Αδελφό» σε κυρίαρχο όργανο της πολιτικής της.

Με γνωμοδότηση-κόλαφο για την κυβέρνηση, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) αποκαλύπτει την αντισυνταγματικότητα, αλλά και την αντίθεση σε διεθνείς συνθήκες και στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των «ντροπολογιών» που επέβαλαν την προληπτική παρακολούθηση των πάντων με κάμερες, αλλά και τη δημιουργία αρχείου DNA για υπόπτους ακόμα και... τροχαίων παραβάσεων".

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ του «Εθνους».

Καλά τώρα πιστεύει κανένας ότι η Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει την δυνατότητα να φρενάρει τα σχέδια των κατασταλτικών μηχανισμών;
Μην τρελαθούμε και εντελώς!

Ένα διακοσμητικό όργανο είναι η ΑΠΠΔ χωρίς την δυνατότητα καμιάς παρέμβασης και υπάρχει απλώς για να δίνει την αίσθηση ότι τηρούνται κάποια προσχήματα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν πριν δυο χρόνια περίπου ο τότε πρόεδρος της ΑΠΠΔ Δ. Γουργουράκης κατάγγειλε ότι η κάμερες παρακολουθούσαν την πορεία του Πολυτεχνείου και φακέλωναν τους διαδηλωτές η κυβέρνηση τον εξανάγκασε να υποβάλει την παραίτησή του, πράγμα που έγινε, για να αντικατασταθεί με πιο «συνεργάσιμο» άτομο.

Τα σχέδια της αστικής τάξης να θωρακίσει τους μηχανισμούς καταστολής της δεν ανακόπτονται από καμιά «θεσμική» οργάνωση.
Μόνο για φέτος το κράτος τους θα διαθέσει 33 εκατομμυρίων ευρώ, (είναι ενδεικτικό το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής») ενώ διάστημα 2010-2015 έχουν προγραμματίσει εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για τα σώματα καταστολής.

Αν δεν υπάρξει λαϊκό κίνημα να αντισταθεί τα σχέδια της αστικής τάξης για το γιγάντωμα και την θωράκιση των πραιτοριανών του Μαρκογιαννάκη θα υλοποιηθούν.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται τζερτζελές.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger