Home » » Πωλείται λίπος δολοφονημένων

Πωλείται λίπος δολοφονημένων

Από giorgis , Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009 | 4:34 μ.μ.

Πως γίνεται από τη μια πλευρά του πλανήτη να δολοφονούνται άνθρωποι για να τους αποστραγγίξουν το λίπος τους, ώστε να μοσχοπουληθεί σε ευρωπαϊκές εταιρείες καλλυντικών και από την άλλη πλευρά του να κινδυνεύουν να πεθάνουν από την ασύστολη χρήση «προϊόντων ομορφιάς»;

Δυο ειδήσεις που κατάφεραν να κάνουν το γύρο του κόσμου, φαινομενικά ασύνδετες, προερχόμενες από ξεχωριστές πηγές, στην πραγματικότητα άρρηκτα δεμένες, ξεγυμνώνουν ασύστολα τις αγεφύρωτες διαφορές ανά τον πλανήτη, θέτοντας ωμά το κοινωνικό χάσμα που διαμορφώνεται στο χάρτη αυτής της βιόσφαιρας.

Από τη μια γίνεται γνωστό ότι στο Περού οργανωμένοι εγκληματίες δολοφονούσαν χωρικούς για να πουλήσουν το λίπος τους σε ευρωπαϊκές εταιρείες που φτιάχνουν προϊόντα ομορφιάς (μια είδηση τη διαλεύκανση της οποίας, σε ότι αφορά τα ονόματα των εταιρειών, μάλλον, δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακούσουμε).

Μια μέρα πριν δημοσιοποιήθηκε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία η μέση Βρετανίδα «φιλοξενεί» καθημερινά στο σώμα της 515 χημικά συστατικά, από τα κάθε λογής καλλυντικά που χρησιμοποιεί, έχοντας την πολυτέλεια και μαζί την ηλιθιοποίηση που προϋποθέτει η υιοθέτηση των σημερινών καταναλωτικών προτύπων, σε τέτοιο βαθμό που να θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία της.

Να τα πάρουμε από την αρχή;

Μια «συμμορία» σκότωνε χωρικούς για να πουλήσει το λίπος τους στο Περού που, απ’ ότι έγινε γνωστό, πουλιόταν προς 15.000 δολάρια το κιλό σε ευρωπαϊκές εταιρείες που παρασκευάζουν καλλυντικά. Σύμφωνα με ότι δημοσιοποιήθηκε από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δολοφονήθηκαν δεκάδες χωρικοί προκειμένου να πουληθεί το λίπος τους για να χρησιμοποιηθεί σε «προϊόντα ομορφιάς».

Το λίπος των θυμάτων, που αποστραγγιζόταν από το θώρακα και τους μηρούς ως πορτοκαλί υγρό, το πουλούσαν προς 15.000 δολάρια το κιλό σε ευρωπαϊκές εταιρείες καλλυντικών που το αξιοποιούν στην παρασκευή αντιρυτιδικών κρεμών. Θεωρείται επίσης πιθανό η «συμμορία» να έκανε και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.

Όλα ξεκίνησαν από τον εντοπισμό και την κατάσχεση από την αστυνομία στη Λίμα ενός πακέτου που περιείχε ανθρώπινο λίπος σε μία εταιρεία μεταφορών. Εντύπωση προκαλεί η μη δημοσιοποίηση των παραληπτών του πακέτου. Εκτιμάται ότι τέτοιες δολοφονίες συντελούνταν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ θεωρείται ότι μπορεί αυτοί που κρύβονταν πίσω από αυτές να ευθύνονται για την εξαφάνιση μεγάλου αριθμού ανθρώπων, μεταξύ αυτών και παιδιά, από τις επαρχίες Χουανούκο και Πάσκο.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι γνωστός, αν και σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα φτάνει τα 60. Τα θύματα θα πρέπει να ήταν πολυάριθμα, αν κρίνει κανείς από την ποσότητα του προς πώληση λίπους, δήλωσε επικεφαλής της αστυνομίας.

Στην άλλη πλευρά (των πλούσιων) του πλανήτη μια προχθεσινή είδηση υπενθύμιζε ότι το αποτέλεσμα του «βομβαρδισμού» της πολύχρονης και ατελείωτης διαφημιστικής καμπάνιας είναι, πλέον, η σε καθημερινή βάση γυναίκα που βάζει με τις ώρες κρέμες για το πρόσωπο, ειδικές κρέμες για τα μάτια, για τους κύκλους κάτω από τα μάτια, για το λαιμό, σαμπουάν ειδικό για τις μπούκλες, για τη λιπαρότητα ή την ξηρότητα, κρέμες σώματος , κρέμες απολέπισης, κρέμες μαλακτικές , αλλά και ψεύτικες βλεφαρίδες, ψεύτικα μαλλιά, ψεύτικους φακούς επαφής για αλλαγή χρώματος των ματιών και δεκάδες άλλα καλλυντικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική έρευνα, η μέση Βρετανίδα «φιλοξενεί» καθημερινά στο σώμα της 515 χημικά συστατικά, μέσω των καλλυντικών που χρησιμοποιεί. Με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας, οι κρέμες και όλα τα καλλυντικά και οι θεραπείες ομορφιάς είναι γεμάτα με χημικές ουσίες για να γίνονται πολύ πιο αποτελεσματικά και να διαρκούν, που σημαίνει ότι πλέον οι γυναίκες έχουν καταντήσει κινητά χημικά εργαστήρια, σημειώνεται.

Άλλη μια αντίφαση, για πολλοστή φορά, της κολασμένης σύνδεσης του εμπορίου με το παραεμπόριο, ως προϋπόθεση της παγκοσμιοποιημένης αγοράς (αυτής της διπρόσωπης που στα εσωτερικά της σύνορα νομιμοποιεί τα δολοφονικά προϊόντα απαράμιλλων εγκλημάτων και από την άλλη τα καταδικάζει).

Κατάληψη ΕΣΗΕΑ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger