Home » » "Ο λύκος κι αν εγέρασε ..."

"Ο λύκος κι αν εγέρασε ..."

Από giorgis , Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 | 3:10 μ.μ.

Η φυλλάδα του Αλαφούζου «Καθημερινή» στην μακρόχρονη πορεία της υπηρέτησε και υπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα των ντόπιων πλουτοκρατών ανήκοντας και η ίδια εξ άλλου σε καπιταλιστική ιδιοκτησία.

Σήμερα όπως ξεπέρασε τον εαυτό της. Σε άρθρο της χαρακτηρίζει γραφικά «τα περί διεκδίκησης πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία»!!!!

Μιλάμε ότι προχωράει σε μια προβοκάτσια, συκοφαντία και χυδαιολογία άνευ προηγουμένου!
Η φυλλάδα του Αλαφούζου χαρακτηρίζει γραφική μια κίνηση που έχουν κάνει δεκαετίες τώρα άλλες αστικές κυβερνήσεις και δικαιώθηκαν λαμβάνοντας αποζημιώσεις από την Γερμανία για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι στρατιωτικές δυνάμεις της.
(Η πρωτοβουλία να διεκδικηθούν πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία στην Ελλάδα ξεκίνησε εδώ και χρόνια από μια πρωτοβουλία πολιτών ενώ πρόσφατα έφεραν το θέμα στην βουλή και βουλευτές του ΚΚΕ).

Με την στάση αυτή της φυλλάδας Αλαφούζου θυμηθήκαμε την λαϊκή ρήση: «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του ούτε την γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του».
Κι αυτό γιατί η φυλλάδα αυτή συνεργάστηκε με τους Γερμανούς κατακτητές, υποστήριξε τις κατοχικές κυβερνήσεις, έχυσε το δηλητήριο της ενάντια στον λαό που αντιστάθηκε στις ξένες δυνάμεις κατοχής.

Ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα της φυλλάδας απ’ τις πρώτες μέρες που η μπότα του κατακτητή πάτησε την Ελλάδα:
"Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητος... Η θέλησις των Ελλήνων, όπως εντός του ειρηνικού πλαισίου, το οποίο εξασφαλίζει εις αυτούς ο τερματισμός του πολέμου, αναπτύξουν όλας των τας ικανότητας και όλας των τας πρωτοβουλίας, θα δώση ασφαλώς αφορμήν διά να εκδηλωθούν όλαι εκείναι αι κεκρυμμέναι αρεταί της φυλής μας, αι οποίαι είτε εξ αδιαφορίας, είται εξ αισθημάτων ηλαττωμένης αλληλεγγύης δε είχον ανέλθει εις την επιφάνειαν τους τελευταίους καιρούς... Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν- περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία- εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν".

Καθημερινή - 29/4/1941

Μπορεί να κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι από τότε αλλά η φυλλάδα του Αλαφούζου δεν μπορεί να απαλλαγεί από την ξενοδουλεία που την διακρίνει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger