Home » » ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ:1,4 εκ ευρώ για τις εκδηλώσεις του Καινοτόμου εκπαιδευτικού !!!-

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ:1,4 εκ ευρώ για τις εκδηλώσεις του Καινοτόμου εκπαιδευτικού !!!-

Από giorgis , Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010 | 1:17 π.μ.

To ποσό του ενός εκατομμυρίου και τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ, το οποίο περιέργως δεν συμπεριλήφθη στις σχετικές ανακοινώσεις του υπ. Παιδείας που προωθήθηκαν στους εκπαιδευτικούς συντάκτες, θα στοιχίσει η βράβευση των καινοτόμων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και την αποκαλύπτει το esos.gr.

Πρόκειται για ένα ποσό «μαμούθ» για τέτοιες πρωτοβουλίες, σε μια περίοδο που το ελληνικό κράτος «ψαλλιδίζει» τους μισθούς των 180.000 εκπαιδευτικών για να ξεφύγει η χώρα μας από την ελληνική κρίση.

Το έργο, προυπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ δίνεται σε ιδιώτες. Αυτό προκύπτει από την προκήρυξη διαγωνισμού (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) την οποία έχει ετοιμάσει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με την Ειδική Γραμματέα Ιφ. Ορφανού, η οποία περιλαμβάνει ενδεικτικά τις ακόλουθες δράσεις:

Σχεδιασμός μεθόδου επιλογής και ανάδειξης καλών πρακτικών και αριστείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης της λειτουργίας του θεσμού της αριστείας
Δημιουργία βάσης δεδομένων καλών πρακτικών.
Ενέργειες δημοσιότητας και προβολής του θεσμού της αριστείας.

Για να δείτε πως κατανέμεται η συνολική δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων κατά άξονα προτεραιότητας και κατηγορία πράξεων κάνετε κλικ εδώ

1.Η ΕΥΔ δύναται να επικαιροποιήσει τη συνολική δημόσια δαπάνη ή/και την προς διάθεση κάθε έτους συνολική δημόσια δαπάνη με ανακατανομή της ανά θεματική προτεραιότητα ή/και κατηγορία πράξεων καθώς και να προβεί σε αιτιολογημένη ανάκληση ισχύος της πρόσκλησης ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση τους δικαιούχους μέσω της οικείας ιστοσελίδας.

2.Η ΕΥΔ, μετά τη λήξη κάθε κύκλου αξιολόγησης των υποβληθεισών προτάσεων, επικαιροποιεί στην οικεία ιστοσελίδα τη διαθέσιμη δημόσια δαπάνη έως εξαντλήσεώς της.

3.Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα ενταχθούν πράξεις έως το ύψος της διαθέσιμης συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης.

Πηγή: Διαδικτυακή Πύλη Ενημέρωσης για την Παιδεία.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ:Είναι να τρελαθείς μ’ αυτή την κυβέρνηση! Καθημερινά έρχονται στην δημοσιότητα ότι διορίζει σε κυβερνητικές θέσεις άτομα με σκοτεινό παρελθόν (άλλος με εμπλοκή στην περιβόητη «αγορά του αιώνα των F-16», άλλος που στοιχηματίζει στα ξένα χρηματιστήρια υπέρ της πτώχευσης του κράτους), ενώ τα λαμόγια κάθε μορφής έχουν βρει την χαρά τους.

Ντόπιοι μεσάζοντες και κερδοσκόποι οργιάζουν, σε τέτοιο σημείο που φιλοκυβερνητικές φυλλάδες και δημοσιοκάφροι που στηρίζουν με χίλια τον κυβερνητικό θίασο να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους.

Να τι έγραφε π.χ. στα «Νέα» ο Πρετεντέρης αναφερόμενος στα χρέη των νοσοκομείων: « Όχι μόνο δεν έχουν περιοριστεί αλλά το πρώτο δίμηνο έτρεχαν με αυξητικό ρυθμό. Με αυτόν τον ρυθμό και αν δεν γίνει κάτι να αλλάξει, τα χρέη των νοσοκομείων όχι μόνο δεν θα μειωθούν μέσα στο 2010 αλλά θα αυξηθούν (!) κατά 1,3 δισ. ευρώ- είναι σχεδόν όλα τα έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση από την αύξηση του ΦΠΑ»!!!
(Για το πώς τα κονομούν χοντρά οι φαρμακοβιομήχανοι με την συγκατάβαση της κυβέρνησης έχουμε γράψει. Για τις μίζες που πέφτουν και που καταλήγουν αφήνουμε να το φανταστείτε).

Και τώρα πάλι διαβάζουμε τα κατορθώματα της Διαμαντοπούλου που χαρίζει 1,4 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για κάτι που πολύ εύκολα θα μπορούσε να γίνει απ’ τις ίδιες υπηρεσίες του υπουργείου!!!!
Τώρα θα πείτε ότι αν αυτή την δραστηριότητα την έκανε ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας δεν θα υπήρχαν μίζες.
«Σοσιαλιστικά» σωστό κι αυτό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger