Home » » Πρωτιά στο ραγιαδισμό

Πρωτιά στο ραγιαδισμό

Από giorgis , Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 | 4:23 μ.μ.

Εκεί φτάσαμε. Να πανηγυρίζουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της για την κατάργηση της βίζας για το ταξίδι ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ. Ενα θέμα επιπέδου υπουργείων Δημόσιας Τάξης (Εσωτερικών στις ΗΠΑ) αναβαθμίστηκε αρχικά από τη Μπακογιάννη σε θέμα υπουργών Εξωτερικών και τώρα από τον Παπανδρέου σε θέμα αρχηγών κρατών.

Με ποια προϋπόθεση καταργούν τη βίζα οι Αμερικάνοι; Με την προϋπόθεση ότι αποκτούν πλήρη πρόσβαση στα αρχεία των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών και έχουν τη δυνατότητα να διασταυρώνουν όλα τα προσωπικά δεδομένα των ταξιδιωτών. Δηλαδή, αντί να παιδεύεται η πρεσβεία τους να ψάξει για τον καθένα που ζητάει βίζα, τώρα θα μπορεί το FBI να ψάχνει τα πάντα και να… υποδέχεται τον ύποπτο στα αμερικάνικα αεροδρόμια, όπως έχει συμβεί ακόμη και με πανεπιστημιακούς που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ για να πάρουν μέρος σε συνέδρια.

Με τη συμφωνία Παπανδρέου-Ομπάμα η Ελλάδα κατέκτησε μια πρωτιά. Εγινε η πρώτη χώρα της Ευρωένωσης που αποδέχτηκε πλήρως όλους τους όρους που εδώ και καιρό θέτουν οι Αμερικάνοι για να επιτρέψουν το «ελεύθερο» ταξίδι στις ΗΠΑ.

"Κόντρα"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger