Home » » Η φτώχια μας, τα πλούτη τους.

Η φτώχια μας, τα πλούτη τους.

Από giorgis , Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 | 6:56 μ.μ.

Το ότι και σε περίοδο κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, ντόπιοι και ξένοι πλουτοκράτες εξακολουθούν να θησαυρίζουν είναι γνωστό.
Δυο ειδησούλες απ’ τον καθημερινό τύπο.
Το σημερινό ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» τιτλοφορείται «Από Ελληνες εφοπλιστές το 28% των παγκόσμιων παραγγελιών» και αναφέρει:
"«Πρωταθλητές» στις επενδύσεις παραμένουν παγκοσμίως και το 2010 οι Ελληνες «καραβοκύρηδες», αφού σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς κύκλους του Λονδίνου, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και πριν από λίγες ημέρες είχαν «ξοδέψει» συνολικά 1,7 δισ. δολάρια για την αγορά 68 εμπορικών πλοίων, ποσό που αντιστοιχεί στο 27,8% του συνολικού ποσού που δαπανήθηκε παγκοσμίως και έφτασε τα 6,1 δισ. δολάρια".

Ενώ δημοσίευμα των χτεσινών «Νέων» που έχει τίτλο «Επιστροφή τραπεζικών κολοσσών στα κέρδη – μαμούθ», γράφει:
«Κέρδη μαμούθ 4,4 δισ. δολαρίων, τα υψηλότερα μετά το 2007 ανακοίνωσε για το πρώτο φετινό τρίμηνο η Citigroup (...) Είχε λάβει οικονομική βοήθεια 20 δισ. δολάρια από χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της (...) Την περασμένη εβδομάδα η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη 3,3 δισ. δολαρίων για το πρώτο φετινό τρίμηνο (...) Η Bank of America είχε ανακοινώσει κέρδη 3,2 δισ. (...) Σήμερα ανακοινώνει κέρδη η Goldman Sachs».

Απλώς να σημειώσουμε ότι τα λαϊκά στρώματα και των δυο χωρών, Ελλάδας και Αμερικής, έχουν δει το επίπεδο διαβίωσης τους να κατρακυλάει ασταμάτητα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger