Home » , » Αγνωστο γράμμα του Ν. Μπογιόπουλου στην ηγεσία του ΚΚΕ και η απάντηση της ΚΕ του ΚΚΕ

Αγνωστο γράμμα του Ν. Μπογιόπουλου στην ηγεσία του ΚΚΕ και η απάντηση της ΚΕ του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 | 9:38 μ.μ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που υπογράφει ο Λάμπρος Σταυρόπουλος στο σημερινό "Βήμα" υπάρχει έναν άγνωστο γράμμα του Νίκου Μπογιόπουλου στην ηγεσία του ΚΚΕ και μια απάντηση μέσω εμπιστευτικού εσωκομματικού σημειώματος της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Παραθέτουμε όλο το δημοσίευμα. Εννοείται ότι τα σχόλια του καλαμαρά του ΔΟΛ εντάσσονται στο πνεύμα που διέπει την φυλλάδα.

Στην κομματική "πυρά" διότι δεν συνεμορφώθη ....

Στην κομματική «πυρά» σιέλνει ο Περισσός τον μέχρι πρότινος δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» - και εκ των διαφωνούντων με τη «λάθος πορεία», όπως είχε αποκαλέσει πριν από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ τη «γραμμή» της ηγεσίας - κ. Ν. Μπογιόπουλο.

Σύμφωνα με εμπιστευτικό εσωκομματικό σημείωμα το οποίο διακινείται στις οργανώσεις, επιχειρείται η κομματική «διαπόμπευση» του καθώς κατηγορείται ότι με τη στάση του «αφήνει περιθώρια αξιοποίησης τον από την αστική πολιτική και τον οπορτουνισμό».
Το εμπιστευτικό σημείωμα της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ταυτόχρονα απάντηση της ηγεσίας σε προηγούμενη επιστολή του κ. Μπογιόπουλου προς την ΚΕ, το ΠΓ, αλλά και τον γενικό γραμματέα του κόμματος κ. Δ. Κουτσούμπα. Το «Βήμα» φέρνει στο φως της δημοσιότητας και τα δύο κείμενα.

Η επιστολή του κ. Μπογιόπουλου (με ημερομηνία 29/9/2013) κατέκρινε την πολιτική των απολύσεων όπως και την περικοπή στηλών και τη μείωση των σελίδων του «Ριζοσπάστη», υποστηρίζοντας ότι «αναβάθμιση της εφημερίδας με τέτοιους τρόπους δεν γίνεται». «Πέραν του εντελώς λαθεμένου δρόμου με τις απολύσεις, που συνεχίζεται, η γνώμη που διατύπωσα στη Διεύθυνση και στην Κομματική Οργάνωση είναι ότι αντιθέτως δεν πρέπει να κοπεί καμία στήλη», επισήμαινε ο κ. Μπογιόπουλος, ενώ αναφορικά με τη δική του στήλη («Ημερο-ρόμος»), η οποία καταργήθηκε, τόνιζε ότι «έγινε αφορμή για τροφοδότηση συζητήσεων στον Τύπο ενάντια στο ΚΚΕ και σε εμένα».

Υπογράμμιζε δε ότι «η στήλη κόπηκε στο πλαίσιο της τιμωρητικής εναντίον μου τακτικής λόγω των απόψεων που εξέφρασα - ως είχα καταστατικό δικαίωμα - στον προσυνεδριακό διάλογο. Η στήλη κόπηκε παρ' ότι μετά το Συνέδριο εφαρμόζω ως κομματικό μέλος τις αποφάσεις του Συνεδρίου και παρ' ότι δεν υπάρχει από μέρους μου καμία παραβίαση του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού».

Οπως προκύπτει από την επιστολή, πριν από το κόψιμο της στήλης του ο κ. Μπογιόπουλος είχε ενημερώσει την ηγεσία ότι επιστρέφει το σύνολο του μισθού του στο κόμμα: «Ηδη από τις 12 Σεπτέμβρη - και πριν από το κόψιμο (24/9/2013) της στήλης Ήμεροδρόμος - ενημέρωσα τη Διεύθυνση και την κομματική καθοδήγηση, παρ'ότι η τελευταία πληρωμή στον "Ριζοσπάστη" αφορούσε τη μισθοδοσία τον Νοέμβρη τον 2012 και ζώντας από μέσα τα οικονομικά προβλήματα του ΚΚΕ, ότι από τον Σεπτέμβρη του 2013 θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην εφημερίδα αμισθί. Εθελοντικά. Δεν επιθυμώ ούτε τον κομματικό μισθό που αποφασίστηκε στο Συνέδριο. Τον επιστρέφω στο Κόμμα», τόνιζε, ενώ έκανε γνωστό ότι «για τα προς το ζην θα αναζητήσω εργασία σε άλλα ΜΜΕ (όχι φυσικά σε εφημερίδα)» και ότι «θα εφαρμόσω πιστά τη θέση τον Κόμματος για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων».

«Η μη είσπραξη μισθού και η εθελοντική εργασία μου επ' ουδενί σημαίνει ότι θα παραιτηθώ από την εφημερίδα ή από τη συλλογική σύμβαση ή ότι θα δεχτώ ποτέ να υπογράψω ατομική σύμβαση εργασίας ή ότι θα δεχτώ αδιαμαρτύρητα εφαρμογή τέτοιον μέτρον ειδικά στον "Ριζοσπάστη "», δήλωνε ο κ. Μπογιόπουλος και σημείωνε ότι «εδώ και μήνες και από την πρώτη στιγμή όταν ενημερωθήκαμε για τις επικείμενες απολύσεις, τελώ στη διάθεση της και προσφέρομαι αντί της απόλυσης οποιουδήποτε άλλου συναδέλφου να συμπεριλάβει εμένα στη λίστα των απολύσεων».

 Το "κατηγορητήριο" του Περισσού

Η ηγεσία του ΚΚΕ αποφάσισε την «αποδέσμευση» του κ. Μπογιόπουλου, δείχνοντας του την πόρτα της εξόδου. Στο εσωκομματικό κείμενο της ΚΕ «στιγματίζεται» η κίνηση του να αρθρογραφήσει στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, όπως και άλλοι «διαφωνούντες», αμφισβητώντας την ορθότητα της κομματικής «γραμμής»: «Βεβαίως κάθε κομματικό μέλος έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψη του και δημόσια στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου. Ειδικά, όμως, το μέλος του Κόμματος ή το μέλος της ΚΝΕ που αρθρογραφεί στον "Ριζοσπάστη "χρειάζεται να διατυπώνει στη βάση τού καταστατικού ελεύθερα τη γνώμη του με υπευθυνότητα», σημειώνεται με νόημα στο εσωκομματικό σημείωμα, υπονοώντας ότι η διατύπωση διαφορετικής γνώμης δεν θεωρείται από την ηγεσία «υπευθυνότητα».

Ενώ υπενθυμίζεται ότι (το μέλος του κόμματος χρειάζεται) «να παίρνει υπόψη του ότι ζούμε και παλεύουμε σε ένα εχθρικό περίγυρο, με τους ποικιλώνυμους αντιπάλους να έχουν το Κόμμα στο στόχαστρο τους μόνιμα».
«Κανένα μέλος του Κόμματος δεν πρέπει να αφήνει περιθώρια αξιοποίησης του από την αστική πολιτική και τον οπορτουνισμό. Πολύ περισσότερο μάλιστα η όποια διαφορετική γνώμη δεν μπορεί να τεκμηριώνεται με διαστρεβλώσεις ή λογοκριμένα αποσπάσματα, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση με το σχετικό προσυνεδριακό άρθρο του σ. Ν. Μπογιόπουλου σε σχέση με τη θέση που διατύπωσε η σ. Αλέκα Παπαρήγα- τότε ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος - για το κριτήριο ψήφου στο Κόμμα», υπογραμμίζει η ΚΕ του ΚΚΕ, συνδέοντας επί της ουσίας την απόλυση του με την πολιτική διαφοροποίηση του από τους χειρισμούς τής τότε ηγεσίας, οι οποίοι οδήγησαν στην εκλογική συντριβή του 2012.

Οσον αφορά την κατάργηση της στήλης του, ο Περισσός δηλώνει ότι «δεν έχει καμία σχέση με "Τίμωρητική τακτική "εις βάρος του», παρατηρώντας μάλιστα ότι «η κατάργηση της στήλης είναι ένα από τα πιο προσφιλή ζητήματα επίθεσης στο κόμμα τόσο από μέρους του αστικού Τύπου όσο και του οπορτουνιομού».

«Ο σ. Μπογιόπουλος θεωρεί ότι την ευθύνη γι' αυτή την εξέλιξη την έχει η ΚΕ του Κόμματος. Η ΚΕ, όμως, δεν μπορεί να αποφασίζει με κριτήριο τη γνώμη του αστικού Τύπου αλλά μόνο με κομμαπκά κριτήρια», αναφέρεται, χωρίς ωστόσο να εξηγείται ποια είναι αυτά που δεν πληρούσε ο κ. Μπογιόπουλος, ενώ σε μια σαφή προσπάθεια «στίγματισμού» του σημειώνεται: «Αλλωστε είναι γνωστό ότι η αστική τάξη και τα μέσα της ακολουθούν πάγια την τακτική να παίρνουν υπό την "προστασία τους" κατά καιρούς όποιους για δικούς τους λόγους επιλέγουν, προκειμένου να χτυπήσουν και να δυσφημήσουν το Κόμμα».

Παρά την απόφαση του να δουλέψει αφιλοκερδώς στον «Ριζοσπάστη», η ηγεσία διακηρύσσει: «Ισχύει η θέση ότι η δουλειά στον "Ριζοσπάστη " για τα κομματικά μέλη πρέπει να είναι αποκλειστική και με αυτό το δεδομένο δεν συμφωνούμε και με την απόφαση του συντρόφου να εργαστεί σε άλλα αστικά μέσα».
Οσον αφορά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την υιοθέτηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, ο Περισσός επικαλείται το νέο καταστατικό του κόμματος, βάσει του οποίου η αποζημίωση που λαμβάνουν πλέον τα μέλη και στελέχη που εργάζονται στα (κομματικά) ΜΜΕ θα αμείβονται με τον μισθό των επαγγελματικών στελεχών του ΚΚΕ (σύμφωνα με πληροφορίες είναι περί τα 800 ευρώ).
Οπως αναφέρεται σχετικά, το ΠΓ «κατέληξε στη συγκεκριμένη μορφή με κριτήριο πρώτα απ' όλα να απαλλαγεί το Κόμμα από την υψηλή οικονομική επιβάρυνση, αλλά και για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που υπάρχουν με τους ίδιους τους συντρόφους εργαζόμενους: υψηλή φορολόγηση, δυσκολίες διεκδίκησης παροχών κ.λπ.».

Το «διά ταύτα» του «κατηγορητηρίου» για τον κ. Μπογιόπουλο είναι ότι «θα πρέπει να αποδεσμευτεί από τη δουλειά στον "Ριζοσπάστη» και «να παραιτηθεί από την αποζημίωση που προβλέπεται». «Αφού έχει τη διάθεση να βοηθήσει οικονομικά το Κόμμα, η πιο σωστή κομματικά λύση είναι να παραιτηθεί από την αποζημίωση που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», καταλήγει ο Περισσός.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 42 σχόλια

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2013 στις 10:47 μ.μ.

Aναμενόμενες αυτές οι καταστάσεις στο υπόλοιπο του περισσού,που παριστάνει την οσία Μαρία.
Οσο ο Μπογιόπουλος δεν ανοίγει το στόμα του για το τί ακριβώς έγινε με τον αποκεφαλισμό του,είναι συνυπεύθυνος με την ηγεσία του ΚΚΕ.
Δίνει έτσι το δικαίωμα στο κάθε Βήμα να γράφει πράγματα κατά το δοκούν πού αν αληθεύουν έπρεπε ο ίδιος να ανακοινώνει.

17 Νοεμβρίου 2013 στις 11:18 μ.μ.

Κανένα άλλο ρουφιανιλικι του Σταυρόπουλου θα αναπαράγετε;
Δεν ντρέπεστε λιγάκι...

17 Νοεμβρίου 2013 στις 11:58 μ.μ.

Ρε Μήτσο δεν κόβεις τις μαλακίες λέω εγώ; Για την επιστολή του Ν.Μ είναι διασταυρωμένο. Σ' αυτό που έχεις δίκιο είναι ότι το ρεπορτάζ του "Βήματος" οφείλεται σε ρουφιανιλίκι. Το θέμα είναι ποιος είναι ο ρουφιάνος και σίγουρα δεν είναι ο Μπογιόπουλος. Μήπως είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΚΚΕ που δημόσια έχει δηλώσει ότι ο Ν.Μ "βλέπει τον ίσκιο του και θεωρεί ότι είναι το μπόι του";

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2013 στις 11:58 μ.μ.

"Τα σχόλια του καλαμαρά του ΔΟΛ εντάσσονται στο πνεύμα που διέπει την φυλλάδα", αλλά για το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος, με τα "άγνωστα γράμματα" και τα "εμπιστευτικά εσωκομματικά σημειώματα", το αναπαράγετε χωρίς κανένα σχόλιο. Υποθέτω λοιπόν ότι το θεωρείτε έγκυρο.

Είστε φοβεροί, υποκλίνομαι.

gdmn1973

18 Νοεμβρίου 2013 στις 12:15 π.μ.

Άξιος ο μισθός σας.
Λέξη δεν γράψετε για το λαϊκό ποτάμι του ΚΚΕ
Στην πορεία.
Η μάλλον τρέξτε να αναπαράγεται τον αντικομμουνισμο του δωσυλογου ΔΟΛ.

Ποιος ειναι τελικά ο ρόλος σας;

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 12:26 π.μ.

χαχαχαχα Πυρετός έχει πιάσει τους ΚΚΕδες τώρα. Περαστικά σας. Κι εσύ ρε Β.Κ ..πως δεν γράφεις λέξη για το ..λαϊκό ποτάμι του ΚΚΕ και αρκείσαι στο να βάζεις ένα λινκ της ιστοσελίδας 902; http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9229.html

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 12:28 π.μ.

Το να μην σκέφτεσαι αλλά απλά να εκτελείς διαταγές σημαίνει υπευθυνότητα για την ηγεσία του ΚΚΕ.Ο Μπογιόπουλος είχε την ατυχία να μην είναι ρομπότ.

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 12:37 π.μ.

Βαθύ κόκκινο τι ρόλο παίζεις; Γιατί δεν έβαλες το λαϊκό ποτάμι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

http://www.youtube.com/watch?v=QuKN3D4Hnm4

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 2:17 π.μ.

βαθυ κοκκινο τι πολο παιζεις?Γιατι δεν εβαλες το λαικο ποταμι της αναρχιας? ο trash παντα δευτερος, παντα λεμε!!!

ΚΟΒ Ουζμπεκισταν
18 Νοεμβρίου 2013 στις 4:26 π.μ.

Πεθαίνω για αναρτήσεις με Μπογιοπουλο,και από κάτω σχόλια ΚΝιτων...τη λέω την αμαρτία μού!!!!

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 10:09 π.μ.

Αγνωστο γραμμα .....που το χει το βημα απο αγνωστη πηγη !!!!

Αχαχαχαχαχαχαχα.

Ποιο ασφαλιτης δεν γινεσαι !

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 10:17 π.μ.

..λαικό ποτάμι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; μάλλον αστικό κανάλι προς τον ΣΥΡΙΖΑ μου κάνει..φαίνεται κι απο το παρόν ιστολόγιο..
Μανουήλ

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 12:25 μ.μ.

"Aναμενόμενες αυτές οι καταστάσεις στο υπόλοιπο του περισσού,που παριστάνει την οσία Μαρία.
Οσο ο Μπογιόπουλος δεν ανοίγει το στόμα του για το τί ακριβώς έγινε με τον αποκεφαλισμό του,είναι συνυπεύθυνος με την ηγεσία του ΚΚΕ.
Δίνει έτσι το δικαίωμα στο κάθε Βήμα να γράφει πράγματα κατά το δοκούν πού αν αληθεύουν έπρεπε ο ίδιος να ανακοινώνει."

Ο καθένας δίνει την απάντησή του με τον τρόπο που κρίνει. Ο Μπογιόπουλος την έδωσε στο φύλλο της 5/11/2013. Η ΚΕ την έδωσε με άρθρο. Από κει και πέρα τα λοιπά είναι εκ του περισσού...

ΥΓ: "ή ότι θα δεχτώ αδιαμαρτύρητα εφαρμογή ΤΕΤΟΙΟΝ ΜΕΤΡΟΝ ειδικά στον "Ριζοσπάστη ""
Ανορθόγραφος ο "Μπογιόπουλος";

18 Νοεμβρίου 2013 στις 1:46 μ.μ.

@giorgis
Όχι ρε Γιώργη, δεν τις κόβω τις μαλακίες!
Δεν υπάρχει αστικό ρουφιανιλίκι ενάντια στο ΚΚΕ που να μην αναπαραχθεί από εδώ μέσα!

Και εγώ στην τελική μπορώ να γράψω αύριο άρθρο "από εσωτερική πληροφόρηση" που θα λέει για τους συντελεστές του "βαθύ κόκκινο" ότι μου κατέβει στην γκλάβα, και πω πως είναι και "διασταυρωμένο".
-Πως θα με χαρακτήριζες;
Όσο για την "εγκυρότητα" του Σταυρόπουλου που αναπαράγετε συστηματικά από εδώ μέσα, να θυμήσω πως εδώ και 3 χρόνια έχει ανακηρύξει 4 διαφορετικούς ΓΓ του ΚΚΕ χωρίς να πέσει μέσα ποτέ.
Αν εσείς νομίζετε πως η αναπαραγωγή της κάθε αστικής βρωμιάς (εκτός εάν θεωρείτε το Βήμα "αντικειμενική εφημερίδα"- οπότε πάω πάσο και σου ζητάω και συγνώμη) αποτελεί θεμιτή πολιτική πολεμική απέναντι στο ΚΚΕ (ή τον ό,ποιον άλλο), σίγουρα έχουμε πολύ διαφορετικές αντιλήψεις για το ζήτημα.
Και όπως εσείς έχετε το δικαίωμα να θεωρείτε θεμιτή μία τέτοια πολεμική, έτσι και εμείς έχουμε το δικαίωμα να την επισημαίνουμε και να την κριτικάρουμε χωρίς να μας ζητιέται και από πάνω να "κόψουμε τις μαλακίες"...

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 2:47 μ.μ.

TRASH
ποιο καλό (και πολιτικά ξετσιπωτο) παιδακι της ηγεσίας σου διοχετευσε την επιστολη στο βήμα;

a.a.
18 Νοεμβρίου 2013 στις 4:22 μ.μ.

Έχει δίκιο το παπί Trash παιδιά.

Στον κόσμο που έχει πλάσει, οποιαδήποτε κριτική προς την ηγεσία του ΚΚΕ είναι κακοήθης, οπορτουνιστική, ρουφιανιά, πληρωμένη, προέρχεται πάντα, μα πάντα, μα πάντα, από σκοτεινά συμφέροντα, εντολοδόχους και πράκτορες.... (Έχει ξαναειπωθεί εδώ μέσα, οπαδοί σαν το Trash είναι ιδανικοί για κάθε πολιτική ηγεσία που έχει αλλεργία σε μια άλλη άποψη και κυριως σκεψη.)

για όνομα του Σταλιν, μην του χαλάτε το όνειρο, αφου ολα πανε καλα εκει στον Περισσο, δεν το βλέπετε και εσείς ρε κακοπροαίρετοι;

18 Νοεμβρίου 2013 στις 5:28 μ.μ.

Για την ταμπακιέρα έχεις να μας πεις κάτι Trash; Υπάρχουν ή όχι τα δυο κείμενα που αναφέρει το δημοσίευμα; Εμείς κάναμε ρεπορτάζ και ισχυριζόμαστε ότι υπάρχουν. Ας βγει ο "Ρ" να το διαψεύσει και τότε σου υπόσχομαι ότι όχι μόνο θα ζητήσουμε δημόσια συγνώμη γιατί τα αναπαράγαμε αλλά θα σου αποκαλύψω και την "πηγή" απ' την οποία προήλθαν. Μέχρι τότε μην γράφεις ανοησίες γιατί εκτίθεσαι.

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 5:46 μ.μ.

Επιτέλους ας σταματήσει αυτή ο Μπογιοπουλιάδα. Κατούρησε ο Μπογιόπουλος, έβηξε ο Μπογιόπουλος, τον φάγανε , τον κάνανε κλπ. Ποιός σας έβαλε κριτή στα εσωτερικά του ΚΚΕ; Ασφαλίτικη λογική είναι όλα αυτά για να μην γράψω ασφΑΛΗΤΙΚΗ πρακτική.
Ανακάλυψε ο κ. του ΔΟΛ επιστολές αμφοτέρων. Αν υποθέσουμε ότι ισχύει ότι γράφει, ποιός του τα έδωσε; ποιός του τα ΠΟΥΛΗΣΕ ;(με κυριολεκτικούς όρους και όχι υποθετικούς)
Αν υποθέσουμε το αντίθετο ότι δεν ισχύουν ότι γράφει ή ισχύουν μερικώς, που την πάει την δουλειά; Τι επιδιώκει; Ίσως αυτό που έπαιζε πάντα το γνωστό συγκρότημα το ρόλο του εκπροσώπου της αστικής τάξης και να το πω πιο λαικά του ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ.και του ΧΑΦΙΕ....

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 6:02 μ.μ.

..προσωπολατρεία, παραγοντισμοι και βαθυστόχαστα άρθρα για την αριστερά και την ανεπάρκεια της και τους αγώνες διαρκείας που (θα) γίνουν..παράλληλα οι εργάτες και οι αγώνες τους (coca-cola, ΕΒΓΑ πχ που βρισκονται σε εξέλιξη) εξαφανισμένοι.. ειλικρινά, μόνο ο Μπογιόπουλος σας ενδιαφέρει;..ακόμα κι αν υπάρχει θέμα και πρέπει να συζητηθεί,στα πλάισια της απίστευτης μονομέρειας του μπλογκ,υπάρχουν αναγνώστες του που πιστευουν ότι μπορεί εδώ να γίνει σοβαρή συζήτηση; προφανώς η χτεσινή τεράστια πορεία του ΚΚΕ σας στοίχισε..αν δεν σέβεστε τις χιλιάδες που διαδηλώνουν και αγωνίζονταιμε το ΠΑΜΕ/ ΚΚΕ,σεβαστείτε τουλάχιστον τον εαυτό σας ή εστώ αυτο που διακηρύσετε πως είστε; πέρα απο το ότι να απαιτείς διαψευση για κάθε μπουρδα που δημοσιευεται και αναπαράγεται είναι δημοσιογραφία αισχιστου είδους, για άλλα ψεμματα που έχετε αναπαράγει (όπως εκέινο το άρθρο που΄λεγε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει αγώνες στα Jumbo και στα Hondos επειδή 0 902 παίρνει διαφημίσεις) ουδέποτε κάνατε διόρθωση ή ζητησατε συγγνώμη..
Μανουήλ

18 Νοεμβρίου 2013 στις 6:31 μ.μ.

@giorgis
Γιώργο, το κείμενο του βήματος αναπαράγατε, και μάλιστα άμεσα. Σιγά δηλαδή μην προλάβατε να "διασταυρώσετε" κιόλας...
Αν είχατε τέτοια "στοιχεία" θα τα είχατε βγάλει από μόνοι σας και δεν θα περιμένατε να τα αναδημοσιεύσετε το "Βήμα".
Από εκεί και πέρα είναι ευνόητο πως κανένα κόμμα νέου τύπου δεν θα μπει σε δημόσια συζήτηση για να διαψεύσει ή επιβεβαιώσει φήμες που αφορούν τα εσωτερικά του.
Αυτό είναι λογικό οι αναγνώστες του Βήματος και οι αντικομμουνιστές ταλιμπάν που σχολιάζουν (κατά βάση ανώνυμα) στο μπλογκ να το αγνοούν. Εσύ που έχεις περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου σε Μ-Λ οργανώσεις, δεν δικαιολογείσαι να λες τέτοια πράγματα.
Και άμα θες να πιάσουμε και την κουβέντα για το αξιόπιστο των ΚΚΕδολόγων του Βήματος που αναπαράγετε συστηματικά από εδώ μέσα, θα σου βρω και άλλες "διασταυρωμένες ειδήσεις" που έχετε αναπαράγει χωρίς να επιβεβαιωθούν ποτέ (π.χ. "αναβολή του 19ου συνέδριου), τον διευθηντή που δήθεν διαγράφτηκε γιατί "ήθελε να γίνει" διευθηντής, κ.α., πολιτικές αναλύσεις (και όχι ειδήσεις!) της Καθημερινής (την ίδια κουβέντα είχαμε κάνει και τότε), και άλλα ακόμη πιο χοντρά που καλύτερα να μην τα αναφέρω τώρα.
Και φυσικά και μπαίνει και ένα μείζον πολιτικό ζήτημα για εσάς εδώ. Οι πολιτικές στοχεύσεις του "βήματος" μέσω τέτοιων δημοσιευμάτων είναι δεδομένες.

Δεν μπορώ (ή πιο σωστά δεν θέλω) λοιπόν να φανταστώ πως ταυτίζονται με τις δικές σας.
Γιατί λοιπόν τις προάγετε;

18 Νοεμβρίου 2013 στις 9:22 μ.μ.

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο ή μεθοδευμένο. Πάντως υπάρχει μπαράζ σχολίων, ολοφάνερα προβοκατόρικα που αναφέρονται στην οικονομική κατάσταση του Ν.Μ. Αφού βλέπετε ότι δεν τα αναρτούμε. Γιατί επιμένετε;

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2013 στις 10:33 μ.μ.

ο ριζοσπαστης ειναι κοματικο εντυπο και το πως αμοιβονται τα μελη και οι συνεργατες σε αυτον καθοριζωνται απο τα συνεδρια του κομματος ολα τα υπολοιπα περιτευουν ο πλουτισμος ανηκει σε καριεριστες αλλων εντυπων που ταχα κοπτονται για το κομμα αλλα ειναι ζητημα αν εχουν διαβασει εστω και μια φορα ριζοσπαστη να δουν τι γραφει,

PRAVDA YEAH YEAH
19 Νοεμβρίου 2013 στις 1:40 π.μ.

@TRASH
Μην ασχολείσαι με οπορτουνιστές,η ταξική πάλη έχει τα ζόρια της....

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2013 στις 9:13 π.μ.

Ενω το μπαραζ σχολιων για την κακη ηγεσια του ΚΚΕ και αρθρων του ΒΗΜΑΤος και CIA, ξερεις οτι ειναι τυχαια και οχι μεθοδευμενα/προβοκατορικα και για αυτο τα αναρτας.

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2013 στις 3:57 μ.μ.

Μάγκες τη δόξα πόλλοι εμισησαν το χρήμα κάνεις

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2013 στις 7:53 μ.μ.

όσο θα σας φταίει το κκε και θα προσπαθείτε να δημιουργησετε τριγμους στο κκε αλλο τοσο θα παραμενετε δουλοι-σκλαβοι και θα μετατρεπεστε σε γενιτσαρους...

19 Νοεμβρίου 2013 στις 11:26 μ.μ.

Μήτσο να γράψω τα αυτονόητα. Εμείς θεωρήσαμε ότι αυτή η είδηση θα ενδιέφερε τους αναγνώστες του μπλοκ μας γ' αυτό την δημοσιεύσαμε. Γνωρίζαμε ήδη πριν το δημοσίευμα του "Βήματος" ότι υπήρχε επιστολή του Ν.Μ στην Κ.Ε του ΚΚΕ όπως και τον "πυρήνα" του περιεχομένου της. Δεν μπορούσαμε όμως να δημοσιεύσουμε πληροφορίες που είχαμε από "σπασμένο τηλέφωνο". Το Σάββατο το βράδυ που διαβάσαμε το "Βήμα" διασταυρώσαμε ότι το όλο δημοσίευμα έχει βάση και κάναμε την ανάρτησή μας την Κυριακή. Εμείς τουλάχιστον έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ρεπορτάζ.

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2013 στις 11:34 μ.μ.

O Σταυρόπουλος σπούδασε δημοσιογραφία στο Λένινγκραντ, με κομματική υποτροφία και τώρα άσκει δημοσιογραφία του κώλου. Ποιος όμως τον τροφοδοτεί με πληροφορίες εκ των έσω;

20 Νοεμβρίου 2013 στις 2:23 π.μ.

Δεν θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε το σχόλιο ανώνυμου αναγνώστη μας που κατονομάζει ποιος διοχέτευσε τις πληροφορίες στον Σταυρόπουλο για να γράψει το δημοσίευμα του, όπως και το παρασκήνιο που επικαλείται ότι υπήρξε. Οι λόγοι είναι προφανείς.

Οπορτούνα!!!
20 Νοεμβρίου 2013 στις 8:15 μ.μ.

http://tvxs.gr/news/kosmos/i-ispania-apagoreyei-%C2%ABsynerxesthai%C2%BB

Δείτε τι έρχεται από την Ισπανία,και μετά δε θα ασχοληθείτε ξανά με την πάπια...

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2013 στις 10:35 μ.μ.

Το ΚΚΕ έχει χιλιάδες μέλη και είναι άπαντα πλήρως ενημερωμένα για το τι έχει συμβεί . Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2013 στις 11:50 μ.μ.

Ποιος θα σώσει την τιμή του ΚΚΕ; 17-11-12
Ποιος θα σώσει την τιμή του ΚΚΕ;

Στο Κυριακάτικο ΒΗΜΑ (17/11/2013) υπάρχει μια έκπληξη για όλους τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ. Η ναυαρχίδα του ΔΟΛ δημοσιεύει δύο εσωκομματικά κείμενα τα οποία, όπως φαίνεται, συνιστούν όλο το εσωκομματικό πλαίσιο που οδήγησε στην απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη. Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα τα κείμενα αυτά είναι:

Η επιστολή Μπογιόπουλου προς την ηγεσία του κόμματός, με ημερομηνία 29/9/2013, όπου ο γνωστός δημοσιογράφος εκθέτει τις απόψεις του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ριζοσπάστης, εκφράζοντας καθαρά την διαφωνία του με τις κομματικές επιλογές.

Η απάντηση της ΚΕ του ΚΚΕ, στην επιστολή Μπογιόπουλου που στην κατάληξή της έχει την απόφαση του κεντρικού κομματικού οργάνου να απολυθεί από τον Ριζοσπάστη ο γνωστός δημοσιογράφος.

Το ΒΗΜΑ έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως έχει πολύ καλές πηγές μέσα στο ΚΚΕ. Οπότε θα αποφύγουμε να ασχοληθούμε με τα ερωτηματικά που προκύπτουν από αυτή τη δημοσίευση και τη στόχευση της. Ας τα απαντήσει το ίδιο το ΚΚΕ.
Από τα δύο, όμως αυτά ντοκουμέντα προκύπτουν μια σειρά στοιχεία τα οποία οφείλουμε να επισημάνουμε:

Η ηγεσία του ΚΚΕ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι ένας από τους λόγους που απολύθηκε ο Νίκος Μπογιόπουλος, αφορά στην ενέργειά του, ασκώντας το καταστατικό του δικαίωμα, να γράψει την άποψή του στον προσυνεδριακό διάλογο για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος. Ενώ στα λόγια αναγνωρίζεται το δικαίωμα σε κάθε κομματικό μέλος να πει ελεύθερα και δημόσια την άποψη του στον προσυνεδριακό διάλογο, στη συνέχεια η ΚΕ αρνείται αυτό το δικαίωμα στον Ν. Μπογιόπουλο- και τον επικρίνει- επικαλούμενη το γεγονός ότι δούλευε στο Ριζοσπάστη και άρα έπρεπε να αυτολογοκριθεί για να μην αξιοποιήσει τη διαφωνία του ο ταξικός εχθρός. Τέτοια, βέβαια διάταξη αυτολογοκρισίας του Ν. Μπογιόπουλου και των στελεχών του κόμματος δεν υπήρχε και δεν υπάρχει σε κανένα καταστατικό του ΚΚΕ. Κι ούτε επιχειρήθηκε ποτέ να εισαχθεί σε καταστατικό κομματικό κείμενο. Το ερώτημα επομένως είναι σαφές: Ποιος σώζει την τιμή του ΚΚΕ; Εκείνος που τηρεί το καταστατικό ή εκείνος που ζητεί την εφαρμογή ενός καταστατικού το οποίο δεν υπάρχει;

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2013 στις 11:50 μ.μ.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος, στο σημείωμά του προς την ΚΕ, αναφέρει ότι «αναβάθμιση της εφημερίδας (σ.σ. του Ριζοσπάστη) με απολύσεις δεν γίνεται» και εκφράζει την διαφωνία του με κόψιμο στηλών (ανάμεσα στις οποίες και της στήλης «Ημεροδρόμος», την οποία επιμελείτο ο ίδιος). Η ΚΕ του ΚΚΕ φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη και γι’ αυτό του έδειξε την πόρτα της εξόδου. Ποιος επομένως υπερασπίζεται το ΚΚΕ; Εκείνος που έχει αποδεκατίσει τον Ριζοσπάστη από το συντακτικό του δυναμικό απολύοντας, σχεδόν, όλους όσους διαφωνούσαν, ακριβώς επειδή διαφωνούσαν, ή εκείνος που αντιστέκεται σ’ αυτή την κατρακύλα;


Στο σημείωμα του Νίκου Μπογιόπουλου φαίνεται καθαρά η δήλωσή του να παραιτηθεί από τον μισθό του και να εργαστεί, στο εξής, εθελοντικά και αμισθί στο Ριζοσπάστη. Η ΚΕ αντί να αξιοποιήσει αυτή την προσφορά, του έδειξε την πόρτα της εξόδου αποδεικνύοντας, έτσι, ότι δεν τον ήθελε στην κομματική εφημερίδα. Μπορεί όμως να υπάρξει αναβάθμιση του Ριζοσπάστη και όφελος για το ΚΚΕ όταν τα κομματικά μέλη και οι δημοσιογράφοι χωρίζονται σε αρεστούς και μη αρεστούς από την κομματική ηγεσία; Ποιο κομματικό όφελος προκύπτει από την καρατόμηση και τις απολύσεις των μη αρεστών- πέρα από το στενό συντεχνιακό όφελος μιας ηγετικής ομάδας που, για να κάνει ό,τι της αρέσει χωρίς αντιστάσεις, δεν θέλει ενοχλητικούς στα πόδια της; Συνιστά τιμή για το ΚΚΕ αυτή η πρακτική ή η τιμή του βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνσή;


Ο Νίκος Μπογιόπουλος δηλώνει κατηγορηματικά στο σημείωμά του ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με τον Ριζοσπάστη, ότι είναι κάθετα αντίθετος με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στην κομματική εφημερίδα και γενικότερα κι ότι μένει σταθερός στην πολιτική του ΚΚΕ που υπερασπίζεται τις συλλογικές συμβάσεις Εργασίας. Η ΚΕ του ΚΚΕ- που έξω στην κοινωνία δεν έχει ακόμη αποποιηθεί τις συλλογικές συμβάσεις-, για τους εργαζόμενους στο κόμμα υπερασπίζεται τις ατομικές συμβάσεις, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζεται ότι αυτό είναι προς το καλό αυτών των εργαζομένων. «Για να αντιμετωπιστούν- λέει- προβλήματα που υπάρχουν με τους ίδιους τους συντρόφους εργαζόμενους: υψηλή φορολόγηση, δυσκολίες διεκδίκησης παροχών κλπ». Και στη βάση αυτή, επειδή προφανώς σκέφτεται το καλό των εργαζομένων στο κόμμα (!!!), απέλυσε και τον Νίκος Μπογιόπουλο από τον Ριζοσπάστη. Ποιος λερώνει την τιμή του κόμματος και το εξευτελίζει στα μάτια του ταξικού εχθρού; Αυτός που υπερασπίζεται- και μάλιστα με αυτό τον τρόπο- τις ατομικές συμβάσεις στο εσωτερικό του δίνοντας το… καλό παράδειγμα προς τα έξω ή εκείνος που ορθώνει ανάστημα σ’ αυτή την πρακτική υπερασπιζόμενος των συλλογικό χαρακτήρα των συμβάσεων εργασίας; Ποιος είναι με το ΚΚΕ ως κόμμα της εργατικής τάξης και ποιος υπονομεύει τον χαρακτήρα του κόμματος; Ποιος τελικά είναι αυτός που δίνει όπλα στον ταξικό εχθρό αφοπλίζοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους;

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για την ηγεσία του ΚΚΕ. Η κατάσταση σαφής και υπεκφυγές στην απάντησή τους δεν χωράνε.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

http://kostas-cartoonist.blogspot.gr/2013/11/17-11-12.html

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2013 στις 5:13 μ.μ.

Μπογιόπουλε παράτα τους γιατί δεν αξίζουνε φράγκο.
Η ηγεσία του ΚΚΕ ακολουθεί τακτικές του Νίκου Ζαχαριάδη.
Με αυτήν την νοοτροπία, το εργατικό κίνημα δεν πρόκειται ποτέ να πάει μπροστά.
Όποιος λέει την πικρή αλήθεια και εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του, διαγράφεται από το ΚΚΕ.
Μπράβο, πολύ κομμουνιστικό και πολύ δημοκρατικό αυτό.
ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2013 στις 8:05 μ.μ.

τελικά αν δεν υπήρχε το σκουπίδι και οι ανώνυμοι κνίτες για να γελάμε λιγάκι με τις απολύσεις και τις διαγραφές στο κκε, σκέφτομαι πως θα πέρναγε η βασανισμένη μέρα μας.
Οι κνιτες δεν έχουν ξαναδεί φαίνεται πορεία των μπλοκ του κκε λίγο μετά τη μεταπολίτευση
Άρχισαν να συγκρίνουν τις πορείες τους με τους αναρχικούς και τα εξωκοινοβουλευτικά σχήματα και φαντάζοντε ότι είναι μεεεεεεεεεγάλοι. Κούνια που τους κούναγε. Ο κουτσούμπας δεν έχει το φάρμακο. Η ΚΕ είναι όλη άρρωστη απο πολιτικό καρκίνο που επεκτείνεται ραγδαία και νομίζει ακόμη ότι είναι υγιής.
Τα χαφιεδιλίκια για τα κείμενα στο ΒΗΜΑ να ρωτήσει ο TRASH το φίλο του τον Μαιλη , κάτι ξέρει. Αν δεν του πει να του πω εγώ μια και τυχαίνει να ξέρω από την καλή και την ανάποδη τον Μάκη και τις βρωμοδουλιές του.
Να τον ρωτήσει και για την πληροφορία που είχε το ΒΗΜΑ για τη λήξη του 19ου πριν λήξει και αναγκάσθηκαν να το διαψεύσουν.
Ρε κνιτάκια δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι παίζουν στο χρηματηστήριο των αστικών ΜΜΕ οι ηγέτες σας με τους χειροτέρους και τους πιο βρώμικους όρους την πολιτική αντιπαράθεση με την εσωκομματική αντιπολίτευση
Αν τολμάτε πείτε στην ΟΒΑσας την διαφωνία σας και θα δείτε σε πόσα μέσα θα κρεμαστείτε. Φυσικά θα προσπαθήσετε μετά να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντες και ότι δεν διοχετεύσατε, εσεις την πληροφορία. είπαμε το παιχνίδι του Τυρίμου το παίζει καλά η φυλή των κούτσι(κατά Σφυροδρέπανο)
Περιμένουμε και άλλες ατάκες για την υπεράσπιση -κατά παραγγελία- της ηγεσίας σας, είστε πραγματικά το καθημερινό μας ανέκδοτο. Γράψτε μας κάνει καλό και μας δείχνει τι να αποφεύγουμε στη πολιτική μας τροφή για να μη καταντήσουμε σαν τον Σαρρή , τον Λεκάτη , τον ΤΡΑΣΗ και πολλούς δυστυχώς άλλους.

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2013 στις 9:49 μ.μ.

Αρες μαρες κουκουνάρες
και
λαος χωρίς μνήμη = ψαρι χωρις ποδήλατο

φελιξ τζερζινσκι

Φάντασμα
24 Νοεμβρίου 2013 στις 1:10 μ.μ.

Αν το ΚΚΕ πλέον αντιπροσωπεύεται από νοοτροπίες σαν του Πάπια-Σκουπίδι, τότε δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι το τέλος για το ιστορικό αυτό κόμμα είναι κοντά.

Βαφτίζουν το ψάρι-κρέας, λογοκρίνουν με αλήτικο τρόπο όποιον έχει άλλα άποψη στα μπλογκ που ελέγχουν (πχ redfly), δεν δέχονται οτιδήποτε ασκεί κριτική στον Σταλινισμό, αναδεικνύουν και πάλι μετά από 60 χρόνια τον Ζαχαριάδη ως μεγάλο ηγέτη (ενώ από το 1957 ως τα '90s οι Ζαχαριαδικοί ήταν για τους ίδιους αντι-Κομματικοί), ενστερνίζονται πλήρως τις αποτυχημένες μεθόδους του, συκοφαντούν ως λακέ των αστών όποιον δεν ταυτίζεται με τις απόψεις του σημερινού ΚΚΕ (και ας ταυτίζεται με τις απόψεις του ΚΚΕ της δεκαετίας του '80 για παράδειγμα), χουλιγκανίζουν, απειλούν, τραμπουκίζουν.

Δεν είναι αργά η ώρα που ο και ΑΝΤΑΡΣΙΑ θα τους ξεπεράσει σε ποσοστά.
Αλλά εκέινοι θα συνεχίζουν αν εξοστρακίζουν τους Μπογιόπουλους και να ενστερνίζονται τους "ΤΡΑΣ".

Όσο πιο πολύ μειώνεται η πολιτική τους επιρροή, τόσο πιο δυνατά θα τραμπουκίζουν.
Τα επόμενα δέκα χρόνια δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια από τις πολλές εξωκοινοβουλευτικές σέχτες.

Κρίμα για την κατάντια της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Επώνυμος
24 Νοεμβρίου 2013 στις 11:16 μ.μ.

Εγώ έχω την εξής απορία. Δεν καταλαβαίνει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι με τη σταλινική παλινόρθωσή της περιορίζει τόσο πολύ το ζωτικό της χώρο που καθιστά αδύνατη την ιδεολογική διείσδυση του κόμματος στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας και ως εκ τούτου το καταδικάζει να είναι μια πολιτική σέχτα; Εκτός, βέβαια, αν αυτός είναι ο σκοπός της

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2013 στις 5:22 μ.μ.

Ποιός θα σώσει την ΤΙΜΗ ποιανού;
1. Είναι γνωστό ότι μετά το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ τα μέλη του (επαγγελματικά και εργαζόμενα σε κομματικές επιχειρήσεις) θα παίρνουν 800 ευρώ το μήνα δηλαδή από τον ΓΓ γραμματέα έως την τελευταία καθαρίστρια. Ο Ν.Μ γιατί να αποτελεί εξαίρεση;
2. Είναι γνωστό ότι ο Ν.Μ εργαζόταν και σε άλλα μέσα ΜΜΕ (unfollow , enikos), εξέδιδε βιβλία (εκδόσεις Λιβάνη) δεν είναι γνωστό με ποιά κομματική διαδικασία κατέστη αυτό δυνατόν.
3. Είναι γνωστό το γράμμα που έστειλε στο Ριζοσπάστη ο Ν.Μ για τις θέσεις του 19ου συνέδριου (και πολύ καλά έκανε). Είναι γνωστό επίσης ότι υπάρχει ένα θέμα με τον τρόπο που χρησιμοποιησε τις δηλώσεις της Α. Παπαρήγα για να θεμελιώσει την άποψή του. Σε αυτό το σημείο και μόνο του έγινε κριτική απο τον Ριζοσπάστη.
4. Είναι άγνωστο το πόσο διατιμήθηκαν οι πληροφορίες που δόθηκαν στο Βήμα είτε έχουν βάση είτε όχι. Διότι το ΚΚΕ αρνείται (και καλά κάνει) να δημοσιοποιήσει οτιδήποτε με την εσωκομματική του λειτουργία.
5. Είναι γνωστό ότι κόπηκε η στήλη του Ν.Μ από τον Ριζοσπάστη , όπως είναι γνωστό ότι κάπηκαν και σε άλλα "κομματόσκυλα". Αυτό γαργάρα.
6. Είναι γνωστό πως υπολογίζεται η αποζημίωση όποιου απολύεται. Είναι άγνωστο το πως υπολογίστηκε στο Ν.Μ δηλαδή αν είναι με το μισθό της ΣΣΕ των δημοσιογράφων, με συντελεστές πριν το μνημόνιο και άν τελικά πήρε αποζημίωση η την αρνήθηκε. Αυτό το ξέρουν ο ίδιος, όποιοι την εξέδωσαν και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ που κατατίθετε υποχρεωτικά η καταγγελία σύμβασης.
7. Ο Ν.Μ είναι γνωστό ότι είναι εξαίρετος δημοσιογράφος και δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο υπερασπιστή για να δούμε αν θα σωθεί η τιμή του ΚΚΕ ή κάποια άλλη τιμή.

27 Νοεμβρίου 2013 στις 12:06 π.μ.

Σημείωμα της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη»
Τις προηγούμενες μέρες, δημοσιεύτηκαν άρθρα και ρεπορτάζ σε εφημερίδες και διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο, που αναπαράγουν μια σειρά από ισχυρισμούς, μισές αλήθειες και ψέματα, στην πλειοψηφία τους υστερόβουλα και συκοφαντικά, με αφορμή ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του «Ριζοσπάστη» ως οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ, τη σχέση της εφημερίδας με τα μέλη του Κόμματος, που εργάζονται ή εργάζονταν σε αυτήν το προηγούμενο διάστημα. Γίνεται προσπάθεια να συκοφαντηθεί συνολικά το Κόμμα, οι εσωκομματικές διαδικασίες συλλογικής συζήτησης και αποφάσεων. Δε θα μπούμε στον πειρασμό να τους απαντήσουμε ότι δε μιλάνε για «σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Δεν έχουμε τίποτα να απαντήσουμε σε όσους πάνε να πάρουν δήθεν «υπό την προστασία τους» εργαζόμενους ή πρώην εργαζόμενους του «Ριζοσπάστη», την ίδια ώρα που χρόνια τώρα δεν έχουν πει κουβέντα για τις χιλιάδες απολύσεις στον Τύπο, στα δικά τους ΜΜΕ και θεωρούν ότι «έπιασαν λαβράκι» με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΚΚΕ στα κομματικά του Μέσα, συνολικά στη δραστηριότητά του. Απλά, οι κομμουνιστές, οι άνθρωποι καλής θέλησης, που μας γνωρίζουν καλά, ας τους γυρίσουν την πλάτη. Μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια.
Θέλουμε, λοιπόν, να διευκρινίσουμε, για μια ακόμη φορά, ορισμένα ζητήματα, απευθυνόμενοι σε όλους όσοι είναι κομμουνιστές, πονάνε την υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος, την πορεία του, ενδιαφέρονται για την ενίσχυσή του, εκτιμούν τον αναντικατάστατο ρόλο του σήμερα και αύριο:
Η σχέση του κομματικού μέλους με το ΚΚΕ είναι υπόθεση τόσο ατομική όσο και συλλογική στο πλαίσιο της ίδιας της λειτουργίας και του Καταστατικού του Κόμματος. Δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από διάφορους τρίτους, που αποσκοπούν να παρέμβουν στις εσωτερικές διαδικασίες και συζητήσεις στο Κόμμα, με σκοπό να το χτυπήσουν, να αμφισβητήσουν την ιστορική του διαδρομή, να πλήξουν την πολιτική του γραμμή. Στα άλλα κόμματα, στα αστικά κόμματα, συνηθίζεται η αστική τάξη, διάφορα τμήματά της, να παρεμβαίνουν άμεσα με διάφορες ομάδες και στελέχη στο εσωτερικό τους. Πολύ απλά γιατί είναι κόμματα αστικά. Είναι στη φύση τους τέτοιες διαδικασίες. Αυτή η λειτουργία δεν αφορά όμως το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ δεν άνοιξε ποτέ, ούτε πρόκειται να ανοίξει σήμερα, διάλογο με τον ταξικό αντίπαλο για ζητήματα που αφορούν εσωκομματικές διαδικασίες. Οι γνώμες των μελών και στελεχών του ΚΚΕ για διάφορα ζητήματα αφορούν την ίδια τη λειτουργία του Κόμματος και κανέναν άλλον. Δεν πρόκειται να δώσουμε στη δημοσιότητα στοιχεία όποιων εσωκομματικών συζητήσεων, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο το ΚΚΕ, τις ΚΟΒ και τα μέλη του.
Η κάθε συζήτηση και προβληματισμός που γίνεται μέσα στο Κόμμα, για να παρθούν οι όσο το δυνατόν σωστότερες αποφάσεις που θα υπηρετούν τους σκοπούς ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, δηλαδή την υπεράσπιση του δίκαιου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, την οργάνωση της πάλης τους, για την πορεία της ταξικής πάλης, των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, όσο και για προγραμματικά ζητήματα για την τελική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, κάποια στιγμή ολοκληρώνεται, καταλήγει σε συγκεκριμένες αποφάσεις - κατευθύνσεις. Τότε, ανεξάρτητα από το ποιος συμφώνησε ή ποιος διαφώνησε, ποιος ισχυρίστηκε το ένα, ποιος το άλλο, ο καθένας, το κάθε κομματικό μέλος και στέλεχος του Κόμματος κρίνεται από τη στάση του απέναντι στην κομματική λειτουργία και στην προσπάθεια υλοποίησης των αποφάσεων. Στην υλοποίησή της κρίνεται, αναμφίβολα, και το αν μια απόφαση είναι σωστή ή λάθος.
Πρέπει να πονηρευτούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κόμμα γίνεται στόχος μιας τέτοιας επίθεσης. Γνωρίζουμε ότι δρούμε σε συνθήκες που ο ταξικός αντίπαλος περιμένει κάθε ευκαιρία, περιμένει στη «γωνία» για να χτυπήσει το Κόμμα. Δεν παραιτείται ποτέ από αυτόν το σκοπό. Χρειάζεται, λοιπόν, επαγρύπνηση, υπεράσπιση των καταστατικών αρχών λειτουργίας του Κόμματος, από όλους μας.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

29 Νοεμβρίου 2013 στις 2:51 μ.μ.

Δώδεκα μέρες επιστολή του Μπογιόπουλου στον "Ρ", και το οι καταπληκτικοί ρεπόρτερ του "Βαθύ" που επικοινωνούν και διασταυρώνουν απευθείας (σε μια ωρίτσα μέσα) με την Κ.Ε. (όπως μας λένε παραπάνω) δεν πήρανε χαμπάρι τίποτε...
Τα ύστερα του κόσμου...

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2013 στις 4:28 μ.μ.

Δε μας χ........ ρε trash με τον Μπογιόπουλο. Σου τον χαρίζουμε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger