Home » , » Δεκανίκι της κυβέρνησης ο Καρατζαφέρης

Δεκανίκι της κυβέρνησης ο Καρατζαφέρης

Από giorgis , Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 | 5:34 μ.μ.

Βρήκε τι φταίει για την δραματική κατάσταση του ασφαλιστικού στην χώρα μας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης: «διπλασιάσαμε τους μισθούς και τινάξαμε τα ασφαλιστικά ταμεία στον αέρα» μας είπε σε τηλεοπτική του παρουσία.(Κάνοντας ουσιαστικά αβάντα στην κυβέρνηση και στο έκτρωμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που σχεδιάζει ο Α. Λοβέρδος).

Σαν στυλοβάτης του αστικού πολιτικού συστήματος δεν έχει ακούσει για την λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων απ’ αυτούς που τζογάρισαν τα λεφτά τους στο χρηματιστήριο. Προσποιείτε ότι δεν γνωρίζει ότι οι εργοδότες χρωστούν δισεκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία και με την ανοχή των αστικών κυβερνήσεων αυτές οι οφειλές δεν εισπράττονται ποτέ.

Οσο το ότι «διπλασιάστηκαν οι μισθοί», τι ακριβώς εννοεί; Δεν ξέρει ότι ο Έλληνας μισθωτός είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζομένους της Ε.Ε; Ας ρίξει μια ματιά στα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ο Ελληνας μισθωτός λαμβάνει, κατά μέσο όρο, ετήσιες αποδοχές 19.702 ευρώ σε αντίθεση με τον Γερμανό που λαμβάνει 34.844, τον Γάλλο που παίρνει 26.440, τον Ιταλό 26.180, τον Ιρλανδό 36.387 κλπ.
Αν πάρει υπ’ όψιν του και την αγοραστική δύναμη που έχουν οι μισθοί εκεί σε αντίθεση με μας όπου κερδοσκόποι και λαμόγια της αγοράς οργιάζουν, θα καταλάβει σε πόσο μειονεκτική θέση είναι ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας απέναντι στους άλλους «εταίρους».

Πανέξυπνος είναι ο ακροδεξιός Καρατζαφέρης και τα γνωρίζει αυτά. Πολιτική σπέκουλα κάνει στην καθεστυκία «λογική» «όλοι φταίμε, όλοι πρέπει να πληρώσουμε».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger