Home » » «Επιστροφή στο μέλλον – Η κρίση του υπαρκτού καπιταλισμού και η Αριστερά»

«Επιστροφή στο μέλλον – Η κρίση του υπαρκτού καπιταλισμού και η Αριστερά»

Από giorgis , Κυριακή 18 Απριλίου 2010 | 6:51 μ.μ.

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που σίγουρα αξίζει να διαβαστεί είναι το: «Επιστροφή στο μέλλον – Η κρίση του υπαρκτού καπιταλισμού και η Αριστερά», του Πέτρου Παπακωνσταντίνου, που κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις «Λιβάνη».

Η τεράστια βιβλιογραφία που παραθέτει, ο συγγραφέας, αλλά και οι τεκμηριωμένες απόψεις του μας δείχνουν ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν είναι ούτε οικονομικά και πολιτικά βιώσιμη, αλλά ούτε και ηθικά αποδεκτή.

«...Ακόμη κι αν μείνουμε στο ρόλο του αφηγητή που μεταλαμπαδεύει τον επαναστατικό μύθο μέσα στη μακριά νύχτα, αυτό δεν είναι και τόσο λίγο. Αρκεί μόνο να μην παγιδευτούμε στην αιώνια νοσταλγία του παρελθόντος - μια νοσταλγία που θα σημαίνει ότι απλώς γερνάμε και, γερνώντας, εξιδανικεύουμε τα παλιά. Εκείνο που μπορούμε κι αξίζει τον κόπο να διασώσουμε είναι η νοσταλγία του μέλλοντος, η τόσο αναγκαία για να κάνει το παρόν υποφερτό και ανατρέψιμο», τονίζει ο Π. Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αξίζει κανείς να διαβάσει, γιατί έχει μια πολύπλευρη ενημέρωση για το πώς φθάσαμε εδώ, αλλά και ποια θα πρέπει να είναι η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, από δω και πέρα, σύμφωνα με τον συγγραφέα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger