Home » , » Χαφιεδο-κάμερες παντού

Χαφιεδο-κάμερες παντού

Από giorgis , Κυριακή 18 Απριλίου 2010 | 6:08 μ.μ.

Φοβερός συγχρονισμός! Δύο ημέρες μετά τις συλλήψεις για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» η (κατ' ευφημισμόν) Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα άναψε το «πράσινο φως» στη χρήση των καμερών παρακολούθησης σε όλους ανεξαιρέτως τους δημόσιους χώρους.

Άμεσα αναμένεται το υπουργείο Δικαιοσύνης να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα που θα επιτρέπει την εγκατάσταση «ηλεκτρονικών ματιών» στους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα, τις παραλίες, τα λιμάνια, τους σταθμούς, τα εμπορικά κέντρα, τους χώρους αναψυχής κ.ο.κ.
Καλώς ήλθατε στο «θαυμαστό καινούριο κόσμο» της αδιάκοπης ηλεκτρονικής επιτήρησης, του επιστημονικού χαφιεδισμού και της σύνθλιψης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Με πρόσχημα την αποτροπή αξιόποινων πράξεων, μπαίνουμε σε μια νέα φάση προληπτικής καταστολής, αλλά και γενικευμένου φόβου υπό την απειλή εκβιασμών και κάθε είδους «καρφώματος».

Αυτό που ξεκίνησε η κυβέρνηση της ΝΔ με τον υπουργό της Σ. Χατζηγάκη, ο οποίος επέτρεψε τη χρήση καμερών στις διαδηλώσεις, τώρα το ολοκληρώνει η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Το νέο μάλιστα καθεστώς, αφαιρεί την εποπτεία της χρήσης των καμερών από τους εισαγγελείς, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, και τη δίνει στην... Αρχή Καταπάτησης, που η μόνη της σπουδή από ιδρύσεως της ήταν το σταδιακό ξήλωμα όλων των νομικών εγγυήσεων για τη διαχείρηση των προσωπικών δεδομένων.

Βλέπουμε έτσι πως χρησιμοποιείται η τρομουστερία. Εν μέσω της κρίσης και από το φόβο των μαζικών λαϊκών αντιδράσεων και αντιστάσεων, το αστικό κράτος θωρακίζεται.

"Πριν"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger