Home » , » Πέρα απ' τις διεργασίες στα αστικά κόμματα

Πέρα απ' τις διεργασίες στα αστικά κόμματα

Από giorgis , Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 | 2:41 μ.μ.



Η αναξιοπιστία των δηλώσεων της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προσωπικά, έχει βρεθεί στο στόχαστρο εδώ και καιρό, εφημερίδων και πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ.

Αυτός που πρέπει να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση –πιθανόν λόγω ιδιοσυγκρασίας- είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου και είναι ένα βήμα πριν μας τραγουδήσει «θα τα βροντήξω όλα κάτω και θα φύγω».
Αυτό που μέχρι χτες κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας σε δυο καθημερινές εφημερίδες. Πρόκειται για την κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Οικονομικών που αναφέρει:
«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, δεσμεύομαι πως δεν θα είμαι εγώ ο υπουργός που θα τα εισηγηθεί»!

Φυσικά και είναι «αναλώσιμα» τα αστικά κυβερνητικά στελέχη, όμως οι μαζικές διαδηλώσεις έχουν αναγκάσει αρκετούς απ’ αυτούς να διαφοροποιούνται ανοιχτά απ’ την κυβερνητική πολιτική γ’ αυτό άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι ο Παπανδρέου προσανατολίζεται σε ριζικό ανασχηματισμό τοποθετώντας σε κύρια πόστα, έμπιστα στελέχη του, γιατί αν αρχίσει να αμφισβητείτε και απ’ τον κοινοβουλευτικό κυβερνητικό λόχο του, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσει το σχέδιο που συμφώνησε με τα συνετεράκια του Ε.Ε-ΔΝΤ.

Οσες διεργασίες όμως και να γίνονται στο αστικό πολιτικό σκηνικό, αν δεν υπάρξει μαζική ταξική οργανωμένη πάλη από «τα κάτω» δεν υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger