Home » » Ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Από giorgis , Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 | 6:36 μ.μ.

Εχουμε σαν δεδομένο τους οξύτατους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς Ισραήλ και Τουρκίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Το Ισραήλ δρα σαν ισχυρή περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη στην περιοχή, γι' αυτό και στηρίζεται από ΗΠΑ - ΕΕ.
 Η Τουρκία επίσης δρα ως τέτοια με αναβαθμισμένο ρόλο (π.χ., σχέσεις με Ιράν), διαμορφώνοντας στρατηγικές συμμαχίες με ιμπεριαλιστικά κράτη (π.χ., Ρωσία), όντας μέλος του ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό τα όσα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας και με επίκεντρο τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην προσπάθεια των ακτιβιστών του Free Gaza να σπάσει ο αποκλεισμός της Παλαιστίνης
 είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά.

Διαβάζουμε στην εφημερίδα του Λιβάνου, Αλ Μουστακμπάλ ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να συμμετάσχει σε τουρκική ομάδα που θα μεταφέρει με πλοίο ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, συνοδεία πολεμικού σκάφους.
Σύντροφος Κούρδος που έψαξε όλες τις Τούρκικες εφημερίδες στο διαδίκτυο δεν συνάντησε καμιά τέτοια αναφορά, οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί ως προς την βασιμότητα αυτής της πληροφορίας.

Από την άλλη η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post (είναι μια ακροδεξιά εφημερίδα πλήρως προσαρμοσμένη με την προπαγάνδα του Τελ Αβιβ που έγραψε ότι στο στολίσκο της Ελευθερίας που κατέλαβαν πρόσφατα οι σιωνιστές βρέθηκαν μεταξύ της ανθρωπιστικής βοήθειας βρέθηκαν όπλα, διόπτρες νυκτερινής όρασης, για να δικαιολογήσει το αιματηρό ρεσάλτο) γράφει ότι στολίσκος με «οργισμένους» Ισραηλινούς, που θα ζητούν να σταματήσει η τουρκική κατοχή στην βόρεια Κύπρο και να επανενωθεί το νησί υπό την κυπριακή κυβέρνηση, πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα από το Ισραήλ.

Δεν μπορεί να ξέρουμε τι απ’ τα παραπάνω ισχύει πραγματικά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα όσα παρακολουθούμε οφείλονται σε ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Αν αυτοί οι ανταγωνισμοί θα ωφελήσουν τον παλαιστινιακό λαό να αποκτήσει ελεύθερη πατρίδα είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger