Home » , » Για τον ρόλο του Καρατζαφύρερ

Για τον ρόλο του Καρατζαφύρερ

Από giorgis , Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 | 1:45 π.μ.

Eνα δημοσίευμα του Τάσου Τσακίρογλου, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αναφέρει ότι «Τι και εάν καταγγέλλει τις πρακτικές των άλλων κομμάτων; Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναδεικνύεται σε "εξπέρ" στους κομματικούς διορισμούς στη Βουλή για τα "δικά του παιδιά". Μάλιστα ακόμα και εν μέσω κρίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξασφάλισε τους τελευταίους μήνες μια πολυπόθητη θέση εργασίας σε αρκετούς στενούς συνεργάτες του».
Το δημοσίευμα της εφημερίδα παραθέτει ένα τεκμηριωμένο, με ονόματα ρεπορτάζ, όπου βλέπουμε στελέχη του κόμματος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δημοσιογράφοι του Τηλε-άστυ, του Ράδιο-άστυ και της εφημερίδας «Α1» να έχουν εξασφαλίσει τον βιοπορισμό τους με μια θέση υπαλλήλου της βουλής.

Δεν έχει νόημα να καυτηριάσουμε μια πάγια τακτική των αστικών κομμάτων. Αλλού θα εστιάσουμε την ανάρτησή μας. Διαβάζοντας την παραπάνω είδηση θυμηθήκαμε το πολύ καλό βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη-η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς».

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και οι περισσότερες σελίδες του βιβλίου είναι απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συζητήσεις ή ομιλίες του Καρατζαφέρη στον τηλεοπτικό του σταθμό.

Ψυχαγωγικό βιβλίο θα το χαρακτηρίζαμε γιατί μόνο γέλια προκαλούν οι παπαριές που λέει ο αρχηγός του ΛΑΟΣ για τους τσιγγάνους, τους ομοφυλοφίλους, τους μετανάστες, τους Εβραίους κ.α.

Αλλά πέρα απ’ την πλάκα όμως αξίζει να διαβάσει αυτό το βιβλίο για να δει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα που σήμερα για τους δικούς του λόγους είναι ένα πολύτιμο δεκανίκι της πασοκικής κυβέρνησης. Και δεν είναι απλώς ότι ο Καρατζαφέρης δηλώνει θαυμαστής της χούντας των συνταγματαρχών και δεν διστάζει να το εκδηλώσει:

«Εν πάση περιπτώσει, ήρθαν οι συνταγματάρχες, περάσαμε μια επταετία με πολλά πλην, δημοκρατίας, ελευθερίας - αυτά ήταν τα πλην - και συν ότι είχε βάλει καθένας το κεφάλι κάτω, μια και δεν μπορούσε να συνδικαλίζεται, δεν μπορούσε να κάνει απεργίες, πήγαν τα πράγματα καλά. Τα σωστά σωστά. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη»!, είναι μια απ’ τις σχετικές δηλώσεις του.

Και στην τελική δεν έχουν και τόση σημασία τα αλισβερίσια του με τον Παττακό, η συμπάθεια που δείχνει στα ασπόνδυλα καθάρματα της Χρυσής Αυγής και η συνεργασία που έκανε μαζί τους στις δημοτικές εκλογές του 2002.

 Το πιο επικίνδυνο είναι άλλο. Ότι ο ίδιος παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί το κόμμα του σαν δούρειο ίππο για επιδιώξεις που μόνο ο ίδιος και αυτοί που τον χρησιμοποιούν γνωρίζουν.
Αντιγράφουμε από το βιβλίο που αναφέραμε έναν τηλεοπτικό διάλογο του προέδρου του ΛΑΟΣ με έναν οπαδό του:

 «Θα ήθελα να έχεις εμπιστοσύνη και στη στρατηγική και στην τακτική μας. Θα ήθελα δε περισσότερο από κάθε τι άλλο, για να μπορέσω να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα σε έντιμους καλούς και πιστούς αγωνιστές σαν κι εσένα …. σε παραπέμπω να δεις την ταινία Τροία και να δεις πώς έπεσε η Τροία και θα καταλάβεις αρκετά απ’ τα θέματα που απασχολούν τώρα το μυαλό σου. Η ρήξη και η ανατροπή γίνεται με πολλούς τρόπους κι εμείς επιλέξαμε τον πιο προσφορότερο για να μπορέσουμε να πετύχουμε το σκοπό μας. Αφησε λοιπόν σε εμάς που είμαστε στο τιμόνι να επιλέξουμε πώς θα φέρουμε τα καλά αποτελέσματα της ρήξης και ανατροπής, με ποια μέθοδο και με ποια προτεραιότητα».

Τα συμπεράσματα απ' τα λεγόμενα του προέδρου του ΛΑΟΣ βγαίνουν μόνα τους γ' αυτό ίσως δεν θα έπρεπε τον Καρατζαφύρερ ειδικά στην εποχή που βιώνουμε να τον αντιμετωπίζουμε απλά σαν έναν γραφικό ακροδεξιό.
Τα γεγονότα μας έχουν δείξει ότι ο φόβος, η ανέχεια και η ανασφάλεια στέλνουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην αγκαλιά της ακροδεξιάς. Το είδαμε και πρόσφατα στην Ουγγαρία όπου το ρατσιστικό ακροδεξιό κόμμα Joggi συγκέντρωσε 17% αφού είχε προηγηθεί το να βρεθεί κι αυτή η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger