Home » » Τα αφεντικά έχουν ξεσαλώσει.

Τα αφεντικά έχουν ξεσαλώσει.

Από giorgis , Τρίτη 27 Ιουλίου 2010 | 10:11 π.μ.

Στην Ζάκυνθο απολύθηκε εργάτρια επειδή έμεινε έγκυος. Η εργοδοσία της ζήτησε να «ρίξει» το παιδί αν ήθελε να παραμείνει στην δουλειά, η εργαζόμενη αρνήθηκε και απολύθηκε.

Στην Λιβαδειά 25χρονη εμποροϋπάλληλος, στο εμπορικό κατάστημα της εταιρείας «TSAKIRIS MALLAS» (υποδήματα), ενημερώνει τον εργοδότη της πως ήταν έγκυος.
Τότε άρχισε, - σύμφωνα με ανακοίνωσή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς- απ' την πλευρά της εργοδοσίας «ο ψυχολογικός πόλεμος, οι απειλές, οι παροτρύνσεις να βγει σε μακροχρόνιες αναρρωτικές άδειες, για να μπορέσουν να προσλάβουν άλλη εργαζόμενη που θα τους έβγαζε τη δουλειά. Να σημειώσουμε ότι πριν ανακοινωθεί η εγκυμοσύνη, η εργαζόμενη μετά από πιέσεις, φοβούμενη μη χάσει τη δουλειά της, υπέγραψε μείωση ωραρίου και αποδοχών». … «Το αποτέλεσμα βεβαίως όλων αυτών ήταν η εργαζόμενη να αποβάλλει στον τρίτο μήνα κύησης και γυρνώντας στη δουλειά της από την αναρρωτική άδεια να βρει την καταγγελία σύμβασης στον πάγκο εργασίας».
Η ανακοίνωση του Σωματείου καταλήγει ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

Εμείς τι να σχολιάσουμε; Τα αφεντικά έχουν ξεσαλώσει και εκτός των άλλων εγκληματούν –γιατί είναι εγκληματικές στην κυριολεξία αυτές οι συμπεριφορές- με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου-Τσολάκογλου.

Δυστυχώς δεν παίρνουν την κατάλληλη απάντηση μιας και ο χαρτοπόλεμος καταγγελιών δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
27 Ιουλίου 2010 στις 8:10 μ.μ.

Δελτία τύπου | 27/07/2010 ΠΑΜΕ

Αστική Δικαιοσύνη: " Νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη - καπιταλιστή"

Καμιά αμφιβολία δεν είχαμε ότι για την αστική δικαιοσύνη και την πλειοψηφία των δικαστών της χώρας μας νόμος είναι το δίκιο (βλέπε κέρδος) του εργοδότη, του καπιταλιστή.

Αυτό επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά από την απόφαση της Πρωτοδίκη ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΖΩΧΙΟΥ που με την προκλητική απόφασή της να απορρίψει την αγωγή απόρριψης της απόλυσης του Νίκου Νικολόπουλου απολυμένου από τα Jumbo υιοθετώντας το σύνολο των ισχυρισμών της εργοδοσίας, δίνει συνέχεια στην εντολή του τέως Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου Γ. Σανιδά να τσακιστεί με κάθε μέσο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των JUMBO.

Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη η χειρότερη και πιο βάρβαρη επίθεση της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών όχι απλά στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων αλλά στο ίδιο το μέλλον των εργαζομένων της χώρας μας.

Έρχεται με τον τρόπο της να επιβεβαιώσει ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους – θα κριθεί από τον συσχετισμό δύναμης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω. Το δίκιο είναι με τον κάθε Νικολόπουλο που παράγει τα κέρδη του κάθε JUMBO.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2010 στις 7:07 μ.μ.

Ρε παιδιά κάτι άσχετο: Μην βάζετε λινκ "Διαβάστε περισσότερα" αν η ανάρτηση ολοκληρώνεται στην πρώτη σελίδα και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να διαβάσει κάνεις.

Χάνουμε χρόνο να μπαινοβγαίνουμε τσάμπα στα λινκς. Δεν μας λυπάστε?

Συντροφικά

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger