Home » » Τσατσόνια της κυβέρνησης και των αφεντικών

Τσατσόνια της κυβέρνησης και των αφεντικών

Από giorgis , Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 | 4:19 μ.μ.

Μια χούφτα χρυσοκάνθαροι, είτε πολιτικάντηδες είτε καπιταλιστικά παράσιτα, δεν διστάζουν όχι απλώς να προκαλούν την νοημοσύνη μας αλλά θέλουν να μας επιβάλλουν να νιώσουμε «ενοχές» χρεώνοντας μας «υπευθυνότητα» για την επιστροφή στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που μας οδηγεί ο καπιταλισμός.

Προχτές είχαμε τον ανεκδιήγητο Πάγκαλο με το «όλοι μαζί τα φάγαμε», σήμερα μας προέκυψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος.

Ας δούμε λοιπόν τι γράφει η φυλλάδα του Μπόμπολα «Ημερησία».
«Ο Γ. Προβόπουλος ζητά, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια το κόστος εργασίας έχει επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω των μεγάλων αυξήσεων στους μισθούς».

Εδώ ποια είναι να τρελαίνεσαι. Ο ένας μας λέει ότι «μαζί φάγαμε τα λεφτά» τσουβαλιάζοντας τον  συνταξιούχο των 400 ευρώ με τον ίδιον που κατέχει 58 ακίνητα και έχει καθαρές αποδοχές τον χρόνο πάνω από 640.000 ευρώ, και ο άλλος ισχυρίζεται ότι «το κόστος εργασίας έχει επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω των μεγάλων αυξήσεων στους μισθούς», ταυτίζοντας τον εργάτη των 650 ευρώ τον μήνα με τις δικές του αποδοχές που ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ τον χρόνο!!!!

Υ.Γ Να μην παραλείψουμε να τονίζουμε τα εύσημα που παίρνει απ’ την ίδια φυλλάδα που εκφράζει τα συμφέροντα των ντόπιων πλουτοκρατών, ο ξεπουλημένος εργατοπατέρας Γ. Παναγόπουλος για την «υπεύθυνη στάση» που κρατάει, σαν τσατσόνι των αφεντικών και της κυβέρνησης που είναι. «H στάση του προέδρου της ΓΣEE πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, για την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα άλλα κόμματα», γράφει χαρακτηριστικά η φυλλάδα του Μπόμπολα..
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:48 μ.μ.

Καλά,ο Προβό και ο κάθε Προβιάς πρέπει να συντονίζεται με τον αρχηγό του.

Από το σημερινό "Ρ" :

Κυνική ομολογία του πρωθυπουργού σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη στο «Economic Club», ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Ελληνες είναι ο λαός που εργάζεται περισσότερο από όλους, ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα 60% χαμηλότεροι σε σύγκριση με τους μισθούς σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες και Ιρλανδία».



Αλλά για πες μου,έχεις δει κανένα εργοδότη να θεωρεί λίγα αυτά που δίνει στους σκλάβους του?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger