Home » » «Τα αφεντικά δεν καταλαβαίνουν παρά μια γλώσσα: απεργία, μπλόκα, σαμποτάζ»

«Τα αφεντικά δεν καταλαβαίνουν παρά μια γλώσσα: απεργία, μπλόκα, σαμποτάζ»

Από giorgis , Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 | 6:30 μ.μ.



Βίντεο από τις συγκρούσεις των μαθητών με τους μπάτσους την Παρασκευή στη Λυών.

Παρά την άγρια καταστολή –έχουν συλληφθεί σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία πάνω από 260 διαδηλωτές- ο Γαλλικός λαός συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προβλέπει άνοδο του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 μέχρι το 2017.
Για την Τρίτη οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις, μία ημέρα πριν από τη ψήφιση στη Γερουσία του νόμου για το ασφαλιστικό.
Πρόκειται για την έκτη διαδήλωση μέσα σε ένα μήνα. Το Σάββατο περισσότεροι από δύο εκατομμύρια διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα στην πέμπτη διαδήλωση μέσα σε ένα μήνα.

Στις κινητοποιήσεις μετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ τους και οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και σπουδαστές όπως και τα συνδικάτα. Τις επόμενες ημέρες θα συμμετάσχουν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων όπως οι αυτοκινητιστές που μέχρι τώρα δεν λαμβάνουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

«Τα αφεντικά δεν καταλαβαίνουν παρά μια γλώσσα: απεργία, μπλόκα, σαμποτάζ», έγραφε ένα πανό εκφράζοντας τις διαθέσεις μεγάλου τμήματος της Γαλλικής νεολαίας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger