Home » , » Μοντέρνα φεουδαρχία:Τραπεζικό καρτέλ,επιδοτήσεις για το κεφάλαιο,φτώχεια για εμάς

Μοντέρνα φεουδαρχία:Τραπεζικό καρτέλ,επιδοτήσεις για το κεφάλαιο,φτώχεια για εμάς

Από ciaoant1 , Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010 | 7:05 μ.μ.

Είχαμε δει σε παλιότερη ανάρτηση μας δηλώσεις του Γιωργάκη υπέρ της δημιουργίας τραπεζικού καρτέλ 3-4 τραπεζών στην Ελλάδα.

Σε συνέχεια αυτών των δηλώσεων, ας δούμε τώρα τα εξής:



Σε ιδιώτες αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι και ΟΣΕ
Ο Γ. Χριστοδουλάκης (ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων) μίλησε για υπογραφή σύμβασης παραχώρησης για όλα τα αεροδρόμια της χώρας, για τα 12 μεγάλα λιμάνια και τα 850 μικρότερα

Την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και υπογραφή συμβάσεων παραχώρησης σε ιδιώτες για λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους προβλέπει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, όπως είπε ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων, Γιώργος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και η Alpha Bank.
Στην ίδια εκδήλωση ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του τραπεζικού τομέα. καθώς θεωρείται κρίσιμος για την τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».
Και επεσήμανε πως η κυβέρνηση μεταξύ άλλων έχει δώσει στις τράπεζες επιπλέον 25 δισ. ευρώ, έχει προτρέψει τις διοικήσεις τους να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ενθαρρύνει τις μεταξύ τους συγχωνεύσεις. Πάρτε μερικά δις και φτιάξτε και ένα ωραίο καρτέλ. Φοβερή "λύση" ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, αλλά ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Στα πρότυπα της Αττικής Οδού -σύμβαση παραχώρησης σε ιδιώτη- σχεδιάζεται να αξιοποιηθούν αυτοκινητόδρομοι. Με το συγκεκριμένο μοντέλο θα «τρέξει» η Εγνατία Οδός.


Καιμας και το έφερε η κουβέντα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ώστε το κεφάλαιο να μπορεί να επενδύσει σε νέες αγορές, αυξάνοντας την κερδοφορία του εις βάρος μας, ας δούμε και την περίπτωση της ΔΕΗ:

Πιέσεις Κομισιόν για πρόσβαση ανταγωνιστών της ΔΕΗ σε λιγνιτική παραγωγή ρεύματος
Το συντομότερο δυνατόν περιμένει η Κομισιόν να εφαρμοστεί από την Αθήνα η απόφαση του 2008 για πρόσβαση των ανταγωνιστών της ΔΕΗ σε λιγνιτική παραγωγή ρεύματος, αναφέροντας πως σε αντίθετη περίπτωση «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να ξεκινήσει διαδικασία προσφυγής εναντίον της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».
Το ζήτημα, με το οποίο ασχολήθηκαν εκτενώς την Τετάρτη στη συνάντησή τους ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, άπτεται και των διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει με την τρόικα για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger