Home » , , » Η "κινεζοποίηση" συνεχίζεται:

Η "κινεζοποίηση" συνεχίζεται:

Από ciaoant1 , Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010 | 5:33 μ.μ.




ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ 8ΩΡΟΥ
2 δώρα Κατσέλη στους εργοδότες

Με το πρόσχημα της χαμηλής παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε συνέδριο για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, προανήγγειλε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές στις επιχειρήσεις και «μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των ωρών εργασίας». Δεν είναι πρόσχημα - όντως οι εργάτες στην Ελλάδα είναι προνομιούχοι στα μάτια των κεφαλαιοκρατών, που τους συγκρίνουν με τους εργάτες στη Βουλγαρία ή στην Κίνα, και προφανώς ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ εργάτες στη δύση τους φαίνονται "καλομαθημένοι" και "προνομιούχοι". Και γι' αυτό επιτίθενται, ώστε να μειωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, η ασφάλιση, κτλ για τους εργαζόμενους, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στα πλαίσια της διεθνούς αγοράς. Μήπως όμως αντί να επιτίθενται αυτοί εναντίον των "προνομιούχων" εργαζόμενων, να είναι ηταν καλύτερα να επιτεθούμε εμείς εναντίον των πραγματικών και εντελώς παρασιτικών "προνομιούχων", δηλαδή των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, κτλ, και να αναλάβουμε εμείς την παραγωγή, που τώρα την καθορίζουν αυτοί με παντελώς ολιγαρχικούς όρους, σπρώχνοντας μας στο ΜΕΣΑΙΩΝΑ για να μεγιστοποιήσουν αυτοί τα κέρδη τους;


Στη γαλλική "Liberation", δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο αποκαλύπτει μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ για το πόσο παρασιτική είναι πλέον η άρχουσα τάξη: Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει ότι οι 40 μεγαλύτερες εταιρείες στη Γαλλία έχουν αυξήσει τα κέρδη τους μέσω απολύσεων προσωπικού, και εκτεταμένων φοροαπαλλαγών και άλλων κρατικών παροχών, για τις οποίες πιέζουν μέσω των λόμπι. Είναι φανερό πως το συμφέρον αυτών των ανθρώπων είναι εντελώς αντίθετο από το δικό μας, καθώς η κερδοφορία τους περνά αναγκαστικά μέσα από το να ρημάξουν τους εργάτες, στέλνοντας την κοινωνία σε μια νέα φεουδαρχία. Ο καπιταλισμός πλέον δεν αρκείται σε τίποτα λιγότερο από μια επιστροφή στην φεουδαρχία, όπως περίπου στην Κίνα, αλλιώς δεν υπάρχει ανάπτυξη

Top companies living off state handouts
"CAC 40 is anti-employment," headlines Libération. In a major investigative report, the Parisian daily reveals that over the last five years, the top 40 of France’s most capitalised companies have significantly increased their profits while shedding close to 40,000 jobs. At the same time they have benefited from tens of billions of state aid in the form of tax exemptions. The daily deplores the fact that "industrial giants" who "devour state subsidies" clearly have no qualms "about lobbying for more market deregulation, while demanding major tax breaks from the state." Given that the cost of government support for these corporations has reached 172 billion euros per year, the daily argues that "we would do well to question the appropriateness of the use made of these funds in the current context of budgetary austerity and state ‘bankruptcy’."



HSBC says while profits are good, regulation is a worry "Μη μας κόψετε τα προνόμια μας, αλλιώς θα σηκωθούμε και θα φύγουμε για αλλού, πχ Κίνα, Ινδία, κτλ"
The UK's biggest bank HSBC says its pre-tax profits are well ahead of 2009, with bad debt continuing to fall.
Chief executive Michael Geoghegan however warned of new UK and European regulation for the banking sector.
He warned of "regulatory arbitrage", a term used to describe financial services companies moving their operations to countries with the most favourable banking regimes.



Στο ενεχυροδανειστήριο ή στο Δαφνί οι πολίτες λόγω κρίσης
Στο Δαφνί καταφεύγουν πολλοί πολίτες, δηλώνοντας ψυχασθενείς και ζητώντας την εισαγωγή τους. Δεν έχουν ψυχιατρικά προβλήματα όμως. Στην πραγματικότητα, το μόνο που ζητούν είναι στέγη και τροφή, καθώς είναι θύματα της οικονομικής κρίσης. Την ίδια στιγμή, το Κρατικό Ενεχυροδανειστήριο βλέπει τους πελάτες του να αυξάνονται σημαντικά, καθώς ολοένα περισσότεροι πολίτες βάζουν ενέχυρο χρυσαφικά, οικογενειακά κειμήλια και άλλα συναφή αντικείμενα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.



Στο επίπεδο-ρεκόρ του 12,2% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο Και αυτό δεν είναι παρά το επίσημο νούμερο, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνουν πολλούς ανέργους, επίσης δεν αναφέρονται οι part-time εργαζόμενοι, κτλ
Στο 12,2% «εκτινάχθηκε» το ποσοστό της ανεργίας, τον Αύγουστο, παρά το γεγονός ότι τον συγκεκριμένο μήνα η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ της.
Το ποσοστό είναι το υψηλότερο από τον Ιανουάριο 2007, όταν η ανεργία άρχισε να καταγράφεται και σε μηνιαία βάση.



Μαρτύριο για 1.550.000 ασφαλισμένους
Εις θάνατον ή, στην καλύτερη περίπτωση, σε φτώχεια καταδικάζει το ελληνικό κράτος τους 1.550.000 ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Από τον περασμένο Αύγουστο κόπηκαν 270 ιατρικές εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι να τις πληρώνουν από την τσέπη τους ή όταν δεν έχουν χρήματα απλώς να μην τις κάνουν. Την ίδια στιγμή, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο τα αναλώσιμα για τους χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι δεινοπαθούν, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει να τους χορηγούν φάρμακα λόγω των χρεών του Ταμείου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger