Home » , » Η επέλαση των ΣΔΙΤ: Φρέσκο κρούσμα στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης

Η επέλαση των ΣΔΙΤ: Φρέσκο κρούσμα στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης

Από ciaoant1 , Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 | 5:41 μ.μ.


Έχουμε κατά καιρούς παρουσιάσει το ζήτημα των ΣΔΙΤ σε παλιότερες αναρτήσεις μας (πχ εδώ και εδώ). Ας δούμε τώρα ένα ακόμα παράδειγμα:

Σε παλιότερο λοιπόν (Δεκέμβριος 2008) άρθρο του "Ελεύθερου Τύπου" που είχαμε αναδημοσιεύσει ότι:

Σε κλοιό διοδίων μπαίνει ολόκληρη η χώρα μέσα στην επόμενη τριετία. Κατά μήκος του δικτύου των συνολικά 2.186 χιλιομέτρων υφιστάμενων και νέων αυτοκινητοδρόμων, που έχουν παραδοθεί με συμβάσεις παραχώρησης σε εγχώριες και εργολαβικές κοινοπραξίες, υπολογίζεται να αναπτυχθούν έως και 500 σταθμοί διοδίων, σε μεταξύ τους απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων. Σχηματίζεται σταδιακά ένας πελώριος εισπρακτικός ιστός για τους οδηγούς που θα διανύουν τις διαδρομές του βασικού δικτύου αλλά και θα κάνουν απλές επαρχιακές μετακινήσεις, με δυσβάστακτες επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η σταδιακή αύξηση των τιμών των διοδίων, αρχής γενομένης από τον περασμένο Σεπτέμβριο που επιβλήθηκε η πρώτη αύξηση των ιδιωτών επενδυτών στις τιμές των διοδίων κατά 40%. Αυτή η πορεία θα οδηγήσει έως το 2011-12, που θα ολοκληρωθούν τα υπό κατασκευή οδικά έργα, σε εκτίναξη των αρχικών τιμών έως 300%.
Τα ΣΔΙΤ εξάλλου όπου και αν εφαρμόστηκαν (τα ΣΔΙΤ δεν είναι ελληνική πατέντα, αλλά υπάρχει κατακραυγή και σε άλλες χώρες, πχ Αγγλία, κτλ όπως έχουμε δει) αύξησαν κατακόρυφα το κόστος για το λαό, αλλά βέβαια αύξησαν προφανώς και τα κέρδη των εργολάβων...

Τελευταίο κρούσμα εδώ στην Ελλάδα είναι το εξής:

Οργή για τα διόδια
Τα διόδια της οργής! Πυρ και μανία οι οδηγοί Ι.Χ. αυτοκινήτων που διέρχονται καθημερινά από τον σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, όπου σε μια νύχτα το κόστος της διέλευσης αυξήθηκε κατά 40%, από 2 ευρώ σε 2,80.

Για «αποικιοκρατικές συμβάσεις του Ελληνικού Δημοσίου με τους μεγαλοεργολάβους» κάνουν λόγο οι επιτροπές «Ακρίβεια ΣΤΟΠ», που ετοιμάζονται να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κινητοποιήσεις από την Κυριακή στα Μάλγαρα κατά της αύξησης των διοδίων
Κινητοποιήσεις ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή οι επιτροπές πολιτών «Ακρίβεια ΣΤΟΠ» της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Κινήσεις Πολιτών Κατερίνης Ενάντια στα Διόδια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των διοδίων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

Νωρίς το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής θα γίνει συμβολική κατάληψη των διοδίων στα Μάλγαρα και «θα ανοίξουμε τις μπάρες των διοδίων και τα οχήματα θα διέρχονται ελεύθερα, χωρίς οι οδηγοί να πληρώνουν αντίτιμο», ανέφερε η «Ακρίβεια Στοπ».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2010 στις 10:50 μ.μ.

Η εφημεριδα Κοντρα με το ομωνυμο καναλι του Κουρη τι σχεση εχουν;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger