Home » , » Athens Voice: Καλλιεργώντας για άλλη μια φορά τον εργαλειακό ρατσισμό

Athens Voice: Καλλιεργώντας για άλλη μια φορά τον εργαλειακό ρατσισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 | 10:25 μ.μ.


Το έχουμε ξαναγράψει. H Athens Voice από την πρώτη στιγμή της ύπαρξη της, καλλιεργεί συστηματικά την μισαλλοδοξία και τον εργαλειακό ρατσισμό.

Δεν φτάνει που η Free Press πατσαβούρα, έχει "ειδικότητα", στο lifestyle των νεοναζί, στο να γράφει απίστευτα ρατσιστικά σχόλια όπως τότε με την αυτοκτονία-δολοφονία μιας μετανάστριας, που εργαζόταν σαν αποκλειστική νοσοκόμα στο Γενικό Νίκαιας, κάτι που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, σήμερα εκτόξευσε μια ακόμα απίστευτη βρόμα απ' τον βούρκο της βάζοντας το στόχαστρο της τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, χρησιμοποιώντας ένα ρατσιστικό παραλήρημα.

Επανέλαβε με δημοσιογραφικό τρόπο όσα είχαμε ακούσει να μας λέει γι' αυτόν τον μεγάλο αθλητή, ένας γραφικός καλτ τύπος αλλά με έναν επικίνδυνος ρατσιστής, ο Τάκης Τσουκαλάς.

Οχι, δεν είμαστε της άποψης ότι πρέπει να ανοίξουμε διάλογο με όσους/ες σταβλίζονται στην Athens Voice. Αυτοί/ες την μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι αυτή με την οποία τους μίλησε η φεμινιστική συλλογικότητα "Καμία Ανοχή"
Aυτή με την οποία τους απευθύνθηκε η Αναρχική ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης όταν ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της.
(Σύμφωνα με τους συντάκτες του σχετικού κειμένου, το έντυπο αυτό είναι «σκουπίδι» που κατασκευάζει «μια απολίτικη μάζα πειθήνιων κανίβαλων» και συμμετέχει στην καθεστωτική προπαγάνδα).

"Athens Voice: Αηδία, αποστροφή, απέχθεια, βδελυγμία, αγανάκτηση, οργή....", τιτλοφορούσαμε περασμένη ανάρτησή μας, και σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο δυναμικές ενέργειες, όπως αυτή που έκανε ο "Ρουβίκωνας" αξίζουν σ' αυτή την ρυπαρή παρουσία.

Προφανώς δεν είναι το πρώτο κείμενο που δημοσιεύει βγαλμένο από μουχλιασμένα συρτάρια ρατσιστικής προπαγάνδας. .
Στις αναρτήσεις της, σ' αυτό τον διαδικτυακό χώρο, η γνωστή Σώτη Τριανταφύλλου, έχει δώσει ρεσιτάλ σ' αυτό. Θα βρείτε κείμενα της όπου γίνεται λόγος για το «χονδροειδές σφάλμα της πολυπολιτισμικότητας», για την «πολεμόχαρη και φθονερή φύση του Ισλάμ» που είναι «ιδεολογία εκβαρβαρισμού», και δεν συμμαζεύεται.

Υ.Γ: Φυσικά ο συντάκτης του δημοσιεύματος γνωρίζει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν «παραβίασε τα σύνορα της Ελλάδας» για να μπει στη χώρα, αλλά έχει γεννηθεί εδώ όπως πρέπει να κάνει το αφήγημα του έτσι ώστε να βγάζει ρατσιστικό μίσος. 

Οσο για το ότι κάποιοι Ελληνες δεν εκμεταλλεύονται μετανάστες και ορισμένες φορές δεν τους αντιμετωπίζουν σαν δούλους κυριολεκτικά, μόνο οι φασίστες και οι συντάκτες της Athens Voice μπορεί να το ισχυριστούν.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger