Home » , » Το διατροφικό σκάνδαλο είναι διαρκές

Το διατροφικό σκάνδαλο είναι διαρκές

Από giorgis , Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 | 3:40 μ.μ.

 Πάνω που ησυχάσαμε (;) από τις τρελές αγελάδες και τα διοξινούχα κοτόπουλα, μας έρχεται κατακούτελα η νόσος των πτηνών, ήρθαν τα καρκινογόνα ηλιέλαια, και σήμερα μαθαίνουμε για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με διοξίνες γερμανικής προέλευσης αυτή την φορά. 

Δεν θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες σ’ αυτό –άλλωστε είναι γνωστές- και θα σταθούμε στο βασικό συμπέρασμα. Ο χορός των διατροφικών σκανδάλων δεν έχει σταματημό.
 Και είναι επόμενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο καπιταλισμός παράγει για το κέρδος, δεν παράγει για να ικανοποιήσει ανθρώπινες ανάγκες.
Οι ανάγκες για κατανάλωση διάφορων προϊόντων συνιστούν για τον καπιταλισμό μια αγορά και τίποτ’ άλλο. Εφόσον παράγει προϊόντα, πουλώντας τα, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να μεγιστοποιήσει το ποσοστό του κέρδους.
Αδιαφορώντας για τις όποιες άλλες επιπτώσεις, είτε αυτές αφορούν το περιβάλλον είτε την υγεία των ανθρώπων.


Για τους κεφαλαιοκράτες μοναδικός θεός τους είναι το κέρδος. Ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός για το μέγιστο κέρδος γκρεμίζει κάθε ηθικό φραγμό. Το διατροφικό σκάνδαλο είναι διαρκές. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να μην παραμυθιαζόμαστε με τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις που βγαίνουν κάθε φορά που αποκαλύπτεται κάτι.

Γι’ αυτό μην παραξενεύεστε όταν σας λέμε ότι η μόνη λύση είναι η ανατροπή του καπιταλισμού.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger