Home » , , » Κι άλλος μετανάστης, απεργός πείνας στο νοσοκομείο

Κι άλλος μετανάστης, απεργός πείνας στο νοσοκομείο

Από giorgis , Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 | 3:03 μ.μ.

 Μετά τον απεργό πείνας μετανάστη που παρουσίασε καρδιολογικό πρόβλημα και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, άλλος ένας απεργός πείνας μεταφέρθηκε σήμερα με ασθενοφόρο από το κτήριο της Υπατία όπου δίνουν τον αγώνα τους, με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Αυτή την φορά ο απεργός πείνας παρουσίασε έντονα χαρακτηριστικά αφυδάτωσης. Τις προθέσεις τους οι απεργοί μετανάστες τις έχουν ξεκαθαρίσει απ’ την αρχή. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν ή να πεθάνουν. Η απεργία πείνας που κάνουν είναι σκληρή –παίρνουν μόνο νερό και ζάχαρη-  και σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας απ’ τους γιατρούς που τους παρακολουθεί, ο Θανάσης Καραβέλης,   «τα επόμενα 24ωρα η κατάσταση πολλών από τους απεργούς πείνας θα είναι σε οριακό σημείο».

 Οι απεργοί μετανάστες διεκδικούν τα αυτονόητα, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή. Το αστικό κράτος αδιαφορεί, με την υφυπουργός Εργασίας Α. Νταλάρα να δηλώνει σήμερα ότι «Η κυβέρνηση δείχνει ψυχραιμία και υπομονή. Αυτό, όμως, πρέπει να εκληφθεί ως στάση πολιτικής μεγαθυμίας και όχι να το θεωρήσουμε ως στάση πολιτικής αδυναμίας», προσθέτοντας ότι προωθούνται λύσεις για το μεταναστευτικό, για όσους «κινδυνεύουν να εκπέσουν της νομιμότητας, ανεξάρτητα από το γεγονός των απεργών πείνας».
Αντιλαμβανόμενη πιθανόν ότι τις επόμενες μέρες αν υπάρξει θάνατος απεργού πείνας μετανάστη έκανε λόγο για σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για δύο πράγματα: Για τη μείωση του αριθμού των ενσήμων που χρειάζονται να συγκεντρώσουν οι μετανάστες και ενσωμάτωση οδηγίας για κυρώσεις στους εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους με «μαύρη εργασία».

Ημίμετρα δηλαδή που σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που ζουν στην χώρα μας και δεν έχουν καμιά σχέση με τα αιτήματα των απεργών πείνας.

Και ένα απόσπασμα από σημερινό δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη":

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση, με τη συμμόρφωση με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», κρατά ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ. Δεν παρέχει ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους. Σε ποσοστό που ξεπερνά το 99% απορρίπτει τις αιτήσεις για παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Δε διευκολύνει τις διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης, πρόβλημα εκρηκτικό για χιλιάδες οικογένειες μεταναστών και προσφύγων. Δεν προχωρά στην άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν οικογένεια ή έχουν δημιουργήσει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα μας και επιθυμούν, φυσικά, να παραμείνουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger