Home » , » Μην ασχολείστε με αυτά ρε χαζούληδες - αφήστε τους τραπεζίτες στην ησυχία τους

Μην ασχολείστε με αυτά ρε χαζούληδες - αφήστε τους τραπεζίτες στην ησυχία τους

Από ciaoant1 , Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011 | 8:10 μ.μ.


Παλιό το σκίτσο, αλλά μάλλον ανταποκρίνεται πλήρως στη σημερινή πραγματικότητα - ας δούμε μερικά "φρέσκα" κατορθώματα των τραπεζών την ίδια ώρα που "ο κυρίαρχος λαός" ασχολείται...με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτούς (κάποτε έλεγαν "follow the money" - τώρα ούτε καν αυτό δε μπορεί να κάνει ο "κυρίαρχος λαός"):

Ξεκινάμε το ταξίδι μας στο μαγικό -και προφανώς απρόσιτο και μακρινό για εμάς τους "κοινούς θνητούς"- κόσμο των τραπεζιτών.

Όπως είχαμε δει και σε προηγούμενα άρθρα (πχ εδώ), ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας έκανε μια σειρά από δηλώσεις στις οποίες παραδεχόταν μερικές βασικές και απλές αλήθειες. Για παράδειγμα, παραδεχόταν ότι οι τραπεζίτες κλέβουν, λειτουργούν ξέροντας ότι η κυβέρνηση θα τους δώσει "πακέτα σωτηρίας", και μάλιστα απόρησε...γιατί ο κόσμος δεν είναι ιδιαίτερα οργισμένος εναντίον τους, και τους αφήνει να ενεργούν ανεμπόδιστα εναντίον του.

Εντάξει, ως τραπεζίτης που είναι μη φανταστείτε ότι τάχθηκε εναντίον του καπιταλισμού, ένα καλοζωισμένο παράσιτο όπως αυτός δεν πρόκειται εύκολα να δαγκώσει το χέρι που τον ταΐζει (άλλωστε, αυτός ήταν που τύπωσε τα λεφτά που έδωσε η Αγγλία στους τραπεζίτες ως "πακέτα σωτηρίας"). Ωστόσο, είπε μερικές σημαντικές αλήθειες, προκειμένου να "μαζευτούν" λίγο οι τραπεζίτες και να μην προκαλούν τον κόσμο τόσο πολύ όσο τώρα, ώστε να τη σκαπουλάρουν χωρίς πολλές-πολλές κινητοποιήσεις.

Ποια ήταν άραγε η αντίδραση των τραπεζιτών σε αυτά τα λόγια του Κινγκ; Έπεσαν να τον φάνε με τη μία. Μη ξεχνάτε, αυτοί οι άνθρωποι είναι ισχυροί, και έχουν συνηθίσει να είναι στην κορυφή, χωρίς κανένας να τους αμφισβητεί, πέρα από μερικούς από αυτούς τους "ασήμαντους" που βγαίνουν σε διαδηλώσεις, ή αυτούς που τους βρίζουν από μέσα τους, αλλά ούτε καν βγαίνουν σε διαδηλώσεις (οπότε είναι ακόμα πιο "ασήμαντοι").

Το να τους τη λέει λοιπόν ένας "δικός τους", ο Κινγκ, είναι "απαράδεκτο".
Έτσι, ήδη τον βρίζουν, και μερικοί μάλιστα ζητούν να παραιτηθεί από τη θέση του ως Πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας:

Bank of England governor Mervyn King 'out of touch' , says City

Bankers, businessmen and economists joined together to dismiss the bulk of the Bank of England Governor's comments, with some even questioning whether he should remain in his post.

One senior banking source, at one of the UK's top five banks, went so far as to brand Mr King "an embittered old man with no appreciation of reality".

Την ίδια ώρα, πάλι στην Αγγλία, η γνωστή τράπεζα-κολοσσός HSBC είναι στα πρόθυρα φυγής από τη χώρα, και μετακόμισης στο Χονγκ-Κονγκ, προκειμένου να αποφύγει φόρους, ή υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, κτλ που πάνε να εφαρμόσουν στην Αγγλία. Άλλωστε, οι ολιγάρχες δεν πληρώνουν φόρους, αυτά είναι για τους κολίγους. Και επίσης εννοείται ότι για τους κολίγους δε δίνουν δεκάρα. Αντίθετα, τα θέλουν όλα δικά τους, "μέχρι τελευταίας δεκάρας".

HSBC reveals plans to quit London for Hong Kong
HSBC has told its biggest shareholders that it is preparing to quit London in a shock move that the bank has revealed to key investors is now "more likely than not".

Επίσημα, το αρνείται βέβαια:


HSBC says talk of moving HQ to Hong Kong 'presumptuous'
HSBC, Europe's biggest bank, has denied reports it is planning to move its head office from London to Hong Kong.

Νέο ρεκόρ και για το χρυσό - τα νομίσματα υποτιμούνται "μέχρι τέλους", αλλά εντάξει μωρέ "ας μην ασχολούμαστε με αυτά". Την ίδια ώρα, οι τράπεζες (οι οποίες ασχολούνται με αυτά) κατηγορούνται διαρκώς για ολοένα και μεγαλύτερο μανιπιουλάρισμα της αγοράς χρυσού και ασημιού, προκειμένου να καταφέρουν να εμποδίσουν την "άνοδο" τους έναντι των νομισμάτων (δηλαδή την πτώση των νομισμάτων - άλλωστε, αν ο κόσμος ζητήσει μαζικά χρυσό και ασήμι, θα αποκαλυφθεί ότι...δεν έχουν όλο αυτό το χρυσό/ασήμι που έχουν πουλήσει, και τότε θα χρεωκοπήσουν)

HSBC and JP Morgan accused of manipulating silver market
Have HSBC and JP Morgan been manipulating the silver market to keep the price artificially low?

Spoiler:
The complaint alleges that around June 2008, when JP Morgan acquired Bear Stearns and its short positions in silver futures, JP Morgan and HSBC started a conspiracy to manipulate the market for silver futures and options contracts for their own benefit.

An informant, who is an ex-employee of Goldman Sachs in London, blew the whistle on the activity, claiming he had been told first-hand by traders at JP Morgan that the bank was manipulating the silver market.Ο εικονιζόμενος στην παραπάνω φωτογραφία είναι στέλεχος της Goldman Sachs, που κατηγορείται - εννοείται όμως πως πιάνουν ελάχιστους (άλλωστε, η Goldman ελέγχει μέσω λόμπι σε τεράστιο βαθμό την κυβέρνηση, ενώ πολλά πρώην στελέχη της ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ στην κυβέρνηση, ως μέλη της σε Ευρώπη και ΗΠΑ). Και αν τυχόν πέσουν και πρόστιμα, δεν τρέχει και τίποτα, διότι τα κέρδη από το μανιπιουλάρισμα είναι μεγαλύτερα από τα πρόστιμα. Οπότε "πρόσω ολοταχώς" με κάθε είδους "νόμιμες" ή και "παράνομες" δραστηριότητες...

Ex-Goldman Sachs director charged with insider trading
A former Goldman Sachs board member has been charged with insider trading.

The US Securities and Exchange Commission said Rajat Gupta leaked details about Warren Buffett's $5bn (£3bn) investment in Goldman in 2008 to Galleon Group founder Raj Rajaratnam.

The SEC said Mr Gupta had tipped Mr Rajaratnam by phone minutes before the investment by Mr Buffett's Berkshire Hathaway became public knowledge.

Mr Gupta's lawyer called the allegations "totally baseless".

Ζημίες αναμένει η Goldman Sachs
Ζημίες από νομικές υποθέσεις κατά της εταιρείας είναι πιθανό να εμφανίσει η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, Goldman Sachs, οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν έως και τα 3,4 δισ. δολ.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά, ποια είναι η πραγματική "τιμωρία" της Goldman Sachs;

Η "τιμωρία" της λοιπόν είναι πως...θα βάλει έναν δικό της άνθρωπο στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας της Αγγλίας, καταλαμβάνοντας ένα ακόμα σημαντικό πόστο (θυμίζουμε πως ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο πρώτος πλέον υποψήφιος για την προεδρία της ΕΚΤ είναι πρώην μέλος της, ενώ πρώην μέλος της είναι και ο Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης του Χρέους της Ελλάδας...)

Goldman Now 3 Out Of 5 In World Monetary Domination: Goldmanite To Replace Andrew Sentance At Bank Of England
the BBC reports that: "the new member of the Monetary Policy Committee (MPC) will be Ben Broadbent, a senior economist at Goldman Sachs.

"Σωστό" - με αυτά να ασχολήσε


"Λάθος" - μην ασχολήσε με αυτά


"Σωστό" - ζήτω ο ρατσισμός


"Λάθος" - το να πολεμήσεις αυτούς που σε έχουν ξεζουμήσει είναι "απολίτιστο" (άσε που "όλοι το ίδιο είμαστε", δεν είναι σωστό να "διχάζεις", ισχυριζόμενος ότι "τάχα" είμαστε διαχωρισμένοι σε τάξεις)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2011 στις 10:43 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=ksV74xBVtO0

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger