Home » , , » Η πρωτοβουλία ακαδημαϊκών στήνει ξόβεργα για μπούφους

Η πρωτοβουλία ακαδημαϊκών στήνει ξόβεργα για μπούφους

Από giorgis , Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 | 3:32 π.μ.

Αρχικά θυμηθείτε μια δικιά μας χθεσινή ανάρτηση. Μετά παρακολουθήστε στο βίντεο που παραθέτουμε την φωνή της ντόπιας αστικής τάξης να μας λέει ότι «πρακτικά η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει θέμα».
Και τώρα διαβάστε την τοποθέτηση του Δημήτρη Καζάκη   που εκτιμάει ότι  σχεδιάζεται να υπάρξει «διακυβέρνηση "εθνική συνεννόησης", που ετοιμάζεται στο παρασκήνιο», και της οποίας επιδίωξη θα είναι «να καλύψει το κενό της πολιτικής νομιμοποίησης που υπάρχει σήμερα στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης».

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Ποιος είναι ο στόχος αυτής της ανοιχτής συγκέντρωσης; Να καταγγελθεί η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης θα έλεγε κάποιος που είναι τόσο αφελής, ώστε δεν μπορεί να διακρίνει τις μεθοδεύσεις νομιμοποίησης του καθεστώτος κατοχής και εκποίησης της χώρας που κρύβονται πίσω της.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση ποντάρει στο γεγονός ότι αρκεί κάποιος να φωνάζει αρκετά δυνατά ενάντια στην Δανειακή για να φανεί ότι δήθεν είναι ενάντια και στο καθεστώς που της έχεις επιβληθεί από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.
Όμως εντελώς τυχαία δεν λένε απολύτως τίποτε ούτε για το χρέος, ούτε για το ευρώ. Οι μεγάλοι μας αυτοί καθηγητές και ποικίλοι επώνυμοι επικεντρώνουν την κριτική τους στην Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης για να πετύχουν τι; Μα για να απαλειφθούν οι επαχθείς όροι της, όπως μας λέει ο κ. Κασιμάτης. Δηλαδή αν οι επαχθείς όροι έφευγαν από την εν λόγω Σύμβαση, όλα θα ήταν εντάξει; Θα έπρεπε να αποδεχθούμε τον «μηχανισμό στήριξης» με βάση τον οποίο εκποιείται η χώρα;
Και το επαχθές χρέος, τι πρέπει να γίνει με αυτό; Γιατί μιλάτε για την επαχθή σύμβαση και δεν λέτε κουβέντα για το επαχθές χρέος; Γιατί δεν καλείτε τον ελληνικό λαό να απαιτήσει την μη αναγνώριση και τη διαγραφή του; ‘Η μήπως περιμένετε να βγάλει τα «επιστημονικά» της πορίσματα η δήθεν έρευνα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, ενώ την ίδια ώρα η χώρα και ο λαός της χάνεται;
Μήπως τελικά αυτό που επιδιώκετε είναι να καλύψετε το κενό της πολιτικής νομιμοποίησης που υπάρχει σήμερα στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης;


Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα: Με το ευρώ και ξερό ψωμί, ή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Εσείς τι απαντάτε σ’ αυτό; Ή μήπως δεν σας ενδιαφέρει;
Πώς γίνεται και ενώ κόπτεστε για την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας, δεν λέτε κουβέντα για το καθεστώς κατάλυσής της μέσα στην ΕΕ και την ΟΝΕ; Γιατί άραγε; Εκτός πάλι κι αν είστε τόσο αδαείς ώστε να θεωρείτε ότι μια χώρα υπό κατοχικό νόμισμα, όπως είναι το ευρώ και υπό τον έλεγχο του πιο αδίστακτου καρτέλ κεντρικών τραπεζών που έχει γνωρίσει ποτέ η ευρωπαϊκή ιστορία, μπορεί να διατηρεί την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ διαρρηγνύεται τα ιμάτιά σας για την επαχθή και παράνομη δανειακή σύμβαση, δεν λέτε κουβέντα για την ενσωμάτωσή της στην Συνθήκη του Ευρώ μέσα από την «οικονομική διακυβέρνηση» και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό ελεγχόμενων χρεοκοπιών και εκποίησης χωρών; Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας; Να καταγγείλετε την εκποίηση της χώρας μέσω της δανειακής σύμβασης για να την παραδώσετε ήσυχα-ήσυχα στην εκποίηση και την διάλυση μέσω του Συμφώνου του Ευρώ και του ΕΜΣ;

Την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία δεν μπορούν να την επικαλούνται όσοι δέχονται να την ξεπουλούν προς όφελος της ΕΕ και του ευρώ. Δεν μπορούν να μιλάνε για την αντίθεσή τους στην απαξίωση του δημόσιου πλούτου της χώρας όσοι αποδέχονται την εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού και απολύτως καταχρηστικού δημόσιου χρέους της χώρας. Δεν είναι παρά εξίσου δωσίλογοι, όσο και οι σημερινοί κυβερνήτες. Ότι κι αν προφασίζονται. Ότι κι αν επικαλούνται.

Δυστυχώς οι ίδιοι που για δεκαετίες δεν είπαν κουβέντα για την καταστροφική πορεία της χώρας. Οι ίδιοι που συνέργησαν ή συγκάλυψαν αυτήν την πορεία, όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα τιμητές με πρόσχημα την καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Χωρίς βέβαια να λένε κουβέντα για την ταμπακέρα, δηλαδή το καθεστώς χρεοκοπίας, εκποίησης και πτώχευσης υπό το ευρώ. Αλλού στοχεύουν. Προτάσσοντας ο καθένας την προσωπική του ατζέντα, τις δικές τους ιδιοτελείς φιλοδοξίες, εξαργυρώνοντας διαμαρτυρημένες επιταγές ή σκοτεινές υποχρεώσεις προς το σύστημα εξουσίας, έρχονται να θέσουν ανοιχτή υποψηφιότητα για την διακυβέρνηση «εθνική συνεννόησης», που ετοιμάζεται στο παρασκήνιο.

Μην τους κάνετε την χάρη. Μην τους αφήσετε να σας ξεγελάσουν με την ρητορική αντίθεσή τους στη δανειακή σύμβαση. Μην τους επιτρέψετε να νομιμοποιήσουν την εκποίηση και την διάλυση της χώρας με το Σύμφωνο του Ευρώ και τον ΕΜΣ.

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν να καταφέρονται ενάντια στην υπάρχουσα κομματοκρατία και στο φαύλο πολιτικό σύστημα απαλλάσσοντας τα αφεντικά του, εντός και εκτός Ελλάδας, από κάθε ευθύνη. Η τυφλή καταγγελία της πολιτικής φαυλοκρατίας ήταν πάντα το πρόσχημα για την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών από κάθε είδους χούντα. Μην τους επιτρέψετε να φέρουν την χούντα της «εθνικής συνεννόησης».

Δεν έχουμε ανάγκη από «σωτήρες», ούτε από ξεπεσμένους επαγγελματίες που νομίζουν ότι αποτελούν το Α και το Ω αυτού του κόσμου. Την λύση θα την δώσει ο ίδιος ο λαός, αρκεί να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και να μην παραμυθιάζεται από ανούσιες φλυαρίες που καλούν σε σικέ αντίσταση. Είμαστε σε κρίσιμη καμπή. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά. Μην τους αφήσετε να σας καβαλίσουν. Τα δεσμά με τα οποία σφυρηλατείται η υποτέλεια της χώρας και η δουλεία του λαού είναι σήμερα το χρέος και το ευρώ. Όποιος εμφανίζεται να τα αγνοεί, τότε είναι άσχετος, ή πολύ απλά ύποπτος.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2011 - 8:30 π.μ.

Γι αυτό άραγε γίνεται τό τόσο απροκάλυπτο πατρονάρισμα απ όλα τα κανάλια για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τύπου Ισπανίας;

mbiker

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2011 - 9:56 μ.μ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
27-5-11

Η επιτροπή αγώνα ανέργων θεσ/νικης καταγγέλλει την προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του ΟΑΣΘ και των υπαλλήλων ελεγκτών του.
Συγκεκριμένα την Τρίτη 10/5 μια μέρα πριν την γενική απεργία απολυμένος συνάδελφος μας ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε , εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα στο λεωφορείο της γραμμής 11 για περισσότερες από 3 στάσεις, αφού πρώτα είχε πει ότι είναι άνεργος, επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας του στους 2 ελεγκτές.
Ο υπερβάλλων ζήλος των ελεγκτών ήταν τέτοιος που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους υπόλοιπους επιβάτες, με αποτέλεσμα ένας συνεπιβάτης να έχει δηλώσει ότι...
θα καταθέσει την μαρτυρία του στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου στο οποίο οδηγήθηκαν ο συνάδελφος μαζί με τους 2 ελεγκτές, οι οποίοι είναι γνωστοί για την συμπεριφορά τους (έχουν κλοτσήσει μετανάστρια σε ανάλογο περιστατικό ).
Εκεί κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις των δυο πλευρών, ενώ το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και σε συνδικαλιστή μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου επισιτισμού, επειδή κατέθεσε υπέρ του συναδέλφου μας.
Έπειτα από δεκατέσσερις ώρες στο Α.Τ. Χαριλάου ο συνάδελφος μας, ο συνδικαλιστής του σωματείου επισιτισμού και οι δύο ελεγκτές οδηγήθηκαν στο μέγαρο της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης στα γραφεία της σήμανσης, για να αφεθούν ελεύθεροι στις 5.30 π.μ. τα ξημερώματα.
Την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι ζούνε είτε με μηδενικό εισόδημα γιατί έχει λήξει το επίδομα ανεργίας τους είτε με το πενιχρό επίδομα των 454 ευρώ ο ΟΑΣΘ έχοντας την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε ένα ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών με σκοπό την πλήρη οικονομική εξόντωση των ανέργων, των απασχολούμενων και της νεολαίας καθώς και την απαγόρευση του δικαιώματος μας στην μετακίνηση με τα λεωφορεία.
Η εκδικητική και προκλητική στάση του ΟΑΣΘ μόνο τυχαία δεν είναι. Η επιτροπή αγώνα ανέργων Θεσσαλονίκης αποτελεί κομμάτι του κινήματος επιβατών Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι κυβέρνησης-ΟΑΣΘ και για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
Ο αγώνας αυτός πρέπει σήμερα να ενταθεί και να κλιμακωθεί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν και δεν θα επιτρέψουμε την προκλητική αυτή συμπεριφορά. Δεν θα αφήσουμε κανένα άνεργο συνάδελφο μας ανυπεράσπιστο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

28 Μαΐου 2011 - 9:12 π.μ.

Ο "κύριος" Θεοδόσης Πελεγρίνης μαζί με τον Μίκη Θεοδοράκη; Τι λέμε τώρα. Δείτε αυτό το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει σε ποιόν κάνει "πλάτες" ο κυρ Θεοδόσης

http://www.koutipandoras.gr/?p=3458

και μετά ας έρθει ένας που να έχει δεί "το μεγάλο φαγοπότι" του Ferreri και να μου πει ότι η ταινία δεν είναι άκρως "προφητική" και δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα.

Τί θέλετε να πείτε; Ότι ο Μίκης μας δεν ξέρει ποιος είναι ο κυρ Θεοδόσης και τι έκανε;

Ξερει, ξερει..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger