Home » , » Οι σχεδιασμοί της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού να μείνουν στα χαρτιά

Οι σχεδιασμοί της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού να μείνουν στα χαρτιά

Από giorgis , Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 | 6:53 μ.μ.

Τι φήμες κυκλοφορούν για το αυριανό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν λέγεται. Στην ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι η σύσκεψη έχει θέμα τη «Συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας», και επίσης ότι στη σύσκεψη, «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην ΕΕ και την πορεία της χώρας».

«Με την πρόθεση να ζητήσει ακόμη και κυβερνητική συνεργασία, που ενδεχομένως φτάσει σε συγκρότηση υπουργικού συμβουλίου με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής λέγεται ότι θα προσέλθει αύριο στις 12:30 το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας», γράφει ι ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος», ενώ ανάλογα δημοσιεύματα υπάρχουν σε αρκετούς ενημερωτικούς ιστότοπους.

Είναι φανερό ότι το σάπιο αστικό σύστημα περνάει μια απ’ τις μεγαλύτερες δοκιμασίες του και ψάχνει τρόπους για την διαιώνιση του. Δυστυχώς –και ας μην κρυβόμαστε- μαζικό, ταξικό, οργανωμένο κίνημα που να μπορεί να αντισταθεί στις επιλογές του δεν υπάρχει.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένα τυχαίο γεγονός στις σημερινές συνθήκες όπου η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου είναι στο κατακόρυφο, αποκλείετε να λειτουργήσει σαν πυροκροτητής σε ένα αυθόρμητο –είναι άλλη συζήτηση το πόσο αποτελεσματικό θα είναι- κίνημα που δεν μπορεί κανείς να προβλέψουμε με τι μορφή αγώνα θα εκδηλωθεί.  

Η λυκοσυμμαχία, λοιπόν, κυβέρνησης-τρόικας που καθορίζει τις τύχες του ελληνικού λαού, προσπαθεί με μεθοδεύσεις να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς της.

Η κοινωνία «βράζει» και το σημερινό πολιτικό προσωπικό του συστήματος δεν μπορεί να είναι σίγουρο ότι οι σημερινές ουσιαστικά ακίνδυνες κινητοποιήσεις του κόσμου δεν θα πάρουν άλλες διαστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν απρόβλεπτες καταστάσεις για το πολιτικό σύστημα.

Την σημερινή κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός και τα εργατικά στρώματα την αναγνωρίζουν και αστοί αναλυτές. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Π. Παναγιώτου στο «Εθνος»: 

 «Ο "πρώτος χρόνος" του μνημονίου δεν πήγε καλά. Η ύφεση μας "έπνιξε". Το χρέος εκτινάχθηκε. Τα spreads έσπασαν όλα τα ρεκόρ και οι στόχοι για έξοδα και έσοδα είχαν όχι και τόσο μικρές αποκλίσεις κλπ. Μας έμειναν η... ανεργία και η... κατήφεια. Και τα "νέα μέτρα" δεν είναι άλλης λογικής, απλά προστέθηκαν και οι αποκρατικοποιήσεις. Από την άλλη μεριά πολλοί έγκυροι αναλυτές (όχι παπαγαλάκια), σοβαροί οικονομικοί οίκοι αλλά και "προκαθήμενοι" της ΕΕ και του Eurogroup βλέπουν και δηλώνουν (δημόσια ή εμπιστευτικά) ότι το "πράγμα" δεν βγαίνει χωρίς "άλλου τύπου" παρεμβάσεις. Φοβούμαι ότι έχουν δίκιο. Το "πρόγραμμα" δύσκολα βγαίνει, αν βγαίνει... Εχουμε δυστυχώς μπλέξει άσχημα!».

Όπως έλεγε και προηγούμενη ανάρτηση μας: «Με τον πλέον προκλητικό τρόπο συμπεριφέρονται πλέον τα κοράκια του διεθνούς κεφαλαίου και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους. Με αφορμή την επικείμενη εκταμίευση τον Ιούνιο της πέμπτης δόσης του δανείου, οι απατεώνες της τρόικας (ΕΚΤ ΕΕ ΔΝΤ) με την πλήρη και ολόψυχη υποστήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ελληνικού κεφαλαίου απαιτούν, προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί, την πλήρη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Η ιστορία πάντως δεν γράφετε σε υπουργικά γραφεία και σε Προεδρικά Μέγαρα. Οι αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό μπορεί να έχουν τους δικούς τους σχεδιασμούς. Πόσες φορές όμως δεν έμειναν στα χαρτιά;

Ας θυμηθούμε κάποιους στίχους του Κώστα Βάρναλη που μας τραγούδησε ο Νίκος Ξυλούρης

Aν το δίκιο θες, καλέ μου,
με το δίκιο του πολέμου
θα το βρεις
. Οπου ποθεί
λευτεριά, παίρνει σπαθί.

Mη χτυπάς τον αδερφό σου-
τον αφέντη τον κουφό σου!
Και στον ίδρο το δικό
γίνε συ τ' αφεντικό.

Αντε θύμα, Αντε ψώνιο
Αντε Σύμβολον αιώνιο!
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς
θα ‘ρθ  ανάποδα ο ντουνιάς. 


Γ.Γ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger