Home » , » Παριστάνουν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου (Βίντεο)

Παριστάνουν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου (Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 | 4:07 μ.μ.

Παρακολουθήσαμε όλη την συζήτηση στην βουλή –ολοκληρώθηκε λίγο πριν της 3 το μεσημέρι- που έγινε με θέμα την επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Προηγουμένως είχαμε παρακολουθήσει την ομιλία του κατά τύποις πρωθυπουργού στο Ναύπλιο.

Ελάχιστα πράγματα μπορεί να σχολιάσουμε. Ειδικά Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου παριστάνουν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εδώ κολλάει απόλυτα η ατάκα «τι πίνουν και δεν μας δίνουν».
Οι άνθρωποι παρουσιάζονται σαν να ζουν σε ένα εντελώς δικό τους κόσμο, να μην έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα, ούτε να διαβάζουν καθημερινές εφημερίδες. (Δεν είναι έτσι, αλλά αυτή την εικόνα δίνουν).

Ο Παπανδρέου αφού είπε, στο Ναύπλιο, ότι «η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη»  μας διαβεβαίωσε –μιλώντας σε έλληνες πολίτες αλλά με αποδέκτες τους ξένους συνέταιρους  του και τον ... Δασκαλόπουλο- ότι είναι διατεθειμένος να φτάσει μέχρι τέλους την αποστολή που του έχει ανατεθεί λέγοντας «ούτε εγώ ούτε κανένας μας στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε οτιδήποτε πρέπει να κάνουμε». Και μετά απ’ αυτά ο Παπανδρέου-Τσολάκολου έβαλε μπροστά την κασέτα: "Αξίζει να κάνουμε αυτόν τον αγώνα  .. η επιτυχία είναι μπροστά μας  … η κρίση θα γίνει ευκαιρία" μπλα μπλα μπλα

Απ’ την πλευρά του ο Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε την Ν.Δ για το κυβερνητικό της παρελθόν και απέδωσε στα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς «ελαφρότητα». Υποστήριξε με πάθος την πολιτική του, και το μνημόνιο φυσικά, δείχνοντας να μην έχει στοιχειώδη γνώση σε τι κατάσταση βρίσκεται η ελληνική κοινωνία. Εστω αυτός σαν αστός πολιτικάντης έπρεπε να έχει δώσει βαρύτητα σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση που λέει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αποδοκιμάζει την πολιτική του, βλέπει πιο ζοφερό το μέλλον του και μάλιστα ένα 33% των πολιτών θα ήθελε μια επανάσταση που θα άλλαζε ριζικά το σύστημα. Ο Παπακωνσταντίνου, πιστός στον ρόλο του έχει ανατεθεί και τον εκπληρώνει με μεγάλη επιτυχία, έκανε το μαύρο άσπρο και μας είπε ότι με την πολιτική που ασκεί «θα δημιουργήσουμε γρήγορα πλεονάσματα πρωτογενή ... θα βάλουμε την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά ... θα δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού»..

Οι τύποι που στελεχώνουν τον κυβερνητικό θίασο είναι ψεύτες και αδίσταχτοι για να εξυπηρετήσουν την αποστολή που τους έχει ανατεθεί. Δεν είναι ανίδεοι, ούτε αφελείς, άσχετα αν θέλουν να παρουσιάζουν μια τέτοια εικόνα. Εντελώς συνειδητά οδηγούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας στην εξαθλίωση, στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας δράκας πλουτοκρατών ντόπιων και ξένων. Το να μοιράζουν φρούδες ελπίδες όπως έκαναν σήμερα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είναι μέρος του σχεδίου τους. 
Όμως οι πολίτες δεν τσιμπάνε πια. Τους έχουν πάρει πρέφα και είναι ζήτημα χρόνου να το διαπιστώσουν.

Απ’ την συζήτηση στην βουλή απόσπασμα από μια παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Σ. Χαλβατζή.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger