Home » , , » Με προκλητική μεθόδευση παραμένει στην φυλακή ο Αρης Σειρηνίδης

Με προκλητική μεθόδευση παραμένει στην φυλακή ο Αρης Σειρηνίδης

Από giorgis , Σάββατο 7 Μαΐου 2011 | 4:31 μ.μ.

 
Στις 15 Απρίλη και ενώ η δίκη του Αρη Σειρηνίδη είχε σχεδόν ολοκληρωθεί και το κατηγορητήριο είχε καταρρεύσει (κανένας μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε, ενώ και το περιβόητο DNA δεν «έδειξε» την προέλευση του, αφού ο μοναδικός μάρτυρας που υποτίθεται ότι τον υπέδειξε στην αστυνομία δεν προσήλθε να καταθέσει και θεωρήθηκε ως αγνώστου διαμονής), το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης και την επανάληψη της στις 8 Ιούνη, επικαλούμενο την ασθένεια μέλους της έδρας!

Το δικαστήριο, χωρίς τους ενόρκους, αλλά μόνο με τους τακτικούς δικαστές, απέρριψε το αίτημα να αρθεί η προφυλάκιση του πολιτικού κρατούμενου μέχρι την έναρξη της νέας δίκης! Και το συμβούλιο εφετών, που συνήλθε αυτεπαγγέλτως μετά από μερικές μέρες, για να κρίνει την παράταση ή μη της κράτησης, λόγω συμπλήρωσης 12 μηνου, αποφάσισε τη συνέχιση της.

Είναι φανερό πως πρόκειται για καθαρή μεθόδευση. Μια μεθόδευση που ξεκίνησε από την ημέρα της σύλληψης του Α. Σειρηνίδη και θα κρατήσει μέχρι το τέλος. Προσπάθησαν στη διάρκεια της ανάκρισης να αναστηλώσουν λίγο το σαθρό κατηγορητήριο, με «βελτιωμένες» καταθέσεις. Δυο μέρες ακροαματικής διαδικασίας ήταν αρκετές για να τινάξουν στον αέρα αυτή την προσπάθεια των διωκτικών μηχανισμών.
Η αναβολή της δίκης, ενώ έφτανε στο τέλος της, και η εκ νέου διεξαγωγή της οδηγεί σε μια νέα προσπάθεια «βελτίωσης» του «αποδεικτικού» υλικού, μπας και καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους. Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι η ίδια μεθόδευση (διεξαγωγή της δίκης και αναβολή της στο τέλος για κάποιον τυπικό λόγο) έγινε και στην περίπτωση της αίτησης διακοπής της ποινής του Σ. Ξηρού.

Πηγή: Εφημερίδα "Κόντρα"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger