Home » , » «Και κερατάς και δαρμένος»

«Και κερατάς και δαρμένος»

Από giorgis , Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 | 6:33 μ.μ.

 «Και κερατάς και δαρμένος» Αυτή την λαϊκή ρήση θα θυμήθηκε όποιος παρακολούθησε σήμερα την ομιλία του τύποις πρωθυπουργού ΓΑΠ-Τσολάκογλου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Θα μπορούσαμε να παραπέμψουμε την απάντησή μας σε ένα εύστοχο κείμενο του Γιάννη Τριάντη στην χθεσινή «Ελευθεροτυπία» που δίνει αποστομωτική απάντηση στα όσα μας είπε σήμερα ο ΓΑΠ, αλλά μάλλον αυτό δεν αρκεί.

Τι μας είπε λοιπόν σήμερα ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνες που εμφανίστηκε στο μεταπολιτευτικό σκηνικό; Ότι «είναι καθήκον όλων να περιφρουρήσουν την δημοκρατική ομαλότητα και την ανεμπόδιστη λειτουργία της Δημοκρατία».
Την δικτατορία των μονοπωλίων ντόπιων και ξένων που υπηρετεί, την ονομάζει «δημοκρατία», ενώ μας καλεί επίσης να μην αντιδράμε για να έχει «ανεμπόδιστη λειτουργία» η «δημοκρατία» του για να ολοκληρώσει το έργο της οδηγώντας στην παντελή  εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού και στο ξεπούλημα της όποιας δημόσιας περιουσίας απέμεινε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας δράκας πλουτοκρατών.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί ο τύποις πρωθυπουργός. «Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία», μας είπε ο άνθρωπος που έχει κάνει επιστήμη τα εκβιαστικά διλλήματα, ο πολιτικάντης που επί των ημερών του έχει στηθεί ένας άνευ προηγουμένου προπαγανδιστικός μηχανισμός για να καθυποταχτεί ο λαός μας στα κελεύσματα ξένων επικυρίαρχων και ντόπιων συνεργατών τους.

Και το αποκορύφωμα του θράσους και της προκλητικότητας του ΓΑΠ εκφράστηκε με την πρόταση του ότι «μια οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να αναχθεί τη βία είτε αυτή ασκείται από μεμονωμένους ανθρώπους είτε από οργανωμένες ομάδες».
Όταν μόλις πριν μερικές μέρες η κυβέρνησή του αιματοκύλησε την Αθήνα, όταν οι δυνάμεις κρατικής καταστολής συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής απέναντι στους πολίτες που διαδηλώνουν και όχι μόνο, είναι πρόκληση να βγαίνει με το θράσος χιλίων πιθήκων και να κατακεραυνώνει πολίτες που αποδοκιμάζουν τα ασπόνδυλα βουλευτικά πρεζόνια της κυβέρνησης του, που είναι συνένοχα στο ξεπούλημα του λαού και του τόπου, χωρίς να βρίσκει μια λέξη καταδίκης για τα ένστολα τομάρια του Παπουτσή και το δολοφονικό πογκρόμ που εξαπέλυσαν, ενάντια στους διαδηλωτές τις τελευταίες μέρες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2011 στις 10:46 μ.μ.

έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.
Όταν σε φτύνουν εσύ πρέπει να προσποιήσαι ότι βρέχει. Όταν σου κόβουν τα πάντα και σε γυρνάνε εκατό χρόνια πίσω, εσύ θα πρέπει να πεις και ευχαριστώ από πάνω που σώζουν κατά τα λεγόμενά τους την πατρίδα... Τί είναι η πατρίδα μας? μην είναι οι κάμποι μην είναι οι λόφοι, μην είναι τ' άπαρτα ψηλά βουνά? Οι άνθρωποι πάντως δεν είναι.

έτσι είναι τα πράγματα και σε όποιον αρέσει.

Τη διαχείρηση της βίας την διαχειριζονται "προνομιακά" μόνο τα ένστολα καθάρματα του προπο-λοττο. Και άν κάποιος φωνάξει, λιδορίσει, ή σηκώσει και καμία πέτρα βρε αδελφέ, τότε παρεκτρέπεται και η κατά τύποις δημοκρατία τους, απειλήται...

Μου θυμίζει την προκύρηξη της εο 17Ν για την εκτέλεση του βρεττανού σόντερς, που έλεγε με λίγα λόγια σε κάποιο σημείο της, πώς έχετε αεροπλανοφόρα, πυρηνικά, στρατούς αστακούς που γαμάνε και δέρνουνε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το δίκιο σας είναι το δίκιο των εξελιγμένων οπλικών σας συστημάτων που δεν διστάζεται να τα χρησιμοποιήτε ακόμα και απέναντι σε άμαχους γέρους, γυναίκες και παιδιά. Όταν όμως φάτε καμία σφαίρα λαικής οργής, συμπεριφερόσαστε σαν μυξοπαρθένες που ουρλιάζουν για ανθρώπινα δικαιώματα και κακούς τρομοκράτες.

Το μαθηματάκι της κρατικής τρομοκρατίας το ξέρει καλά ο gap. Τουμπεκί ψιλοκομένο για τους πράιτορες της γιάφκας της γαδα, κριτική υψηλών τόνων για την δίκαιη και αναγκαία λαική αντιβία, η οποία δεν συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με την παγιωμένη κρατική καταστολή.

Ας σταματήσουν λοιπόν να το παίζουν αθώες περιστερές και να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι τα φαινόμενα, έτσι όπως έχουν στρώσει το κοινωνικό χαλί, πρόκειται να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν, έως ότου ο κόσμος τους το τραβήξει (το χαλί) κάτω από τα πόδια τους...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger