Home » , » Τα γεγονότα στο Σύνταγμα

Τα γεγονότα στο Σύνταγμα

Από giorgis , Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 | 2:06 μ.μ.

Κατ’ αρχήν ο θάνατος του συνδικαλιστή –οικοδόμου του ΠΑΜΕ μέσα στη διαδήλωση, είναι ένα θλιβερό γεγονός που δεν είναι ανεξάρτητο από τις μέρες της νέας κατοχής που βιώνει η κοινωνία των εργαζομένων.

Αυτό όμως δεν δικαιώνει και δεν δικαιολογεί ούτε κατ’ ελάχιστον τη στάση του ΚΚΕ στη διάρκεια της δεύτερης μεγαλειώδους διαδήλωσης στο σύνταγμα στης 20 Οκτώβρη.
Η αρχική ευχάριστη αίσθηση των χιλιάδων διαδηλωτών-απεργών ότι επιτέλους είμαστε όλοι μαζί ενάντια στη τρόικα την Ε.Ε. και τη κυβέρνηση, διαδέχτηκε η απορία,  ο θυμός, η οργή και η πίκρα για τη στάση του ΚΚΕ.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ τεράστια και αναπάντητα

1.Ποιους περικυκλώσανε και γιατί;
2.Ποιούς φυλάνε και από ποιους;
3.Τι είναι η αριστερή ενότητα και γιατί να τη περιμένει και να ελπίζει ο λαός;
4.Τι ομάδες περιφρούρησης με κράνη και ρόπαλα- δήθεν σημαίες ήταν αυτές που είχαν μέτωπο στους διαδηλωτές όλων των υπολοίπων μπλοκ σωματείων, συλλογικοτήτων, κινήσεων και όχι στη κατοχική βουλή;
5.Τι συγχρονισμός και από ποιόν έγινε ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και στα μπλοκ του ΠΑΜΕ που όταν αποσύρθηκαν , τα ΜΑΤ πήραν θέση μάχης χτυπώντας και ρίχνοντας χημικά στη διαδήλωση σε όποιον δρόμο και αν βρισκόταν;

Η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να απαντήσει τώρα σε αυτά και όχι μετά τα από 66χρόνια όπως έκανε με το Βελουχιώτη και το Ζαχαριάδη.
Για μας έχει ιστορική ευθύνη το ΚΚΕ, γιατί αυτή τη στιγμή που η κυβέρνηση καταρρέει, το πολιτικό σύστημα είναι στο αυτόματο πιλότο σε τροχιά ελεύθερης πτώσης, αντί να ηγηθεί ως όφειλε ενός μετώπου αντινεοφιλέλευθερου , προοδευτικού ,δημοκρατικού ενάντια στη διαλυτική πτώχευση και τον εκφασισμό.
Ανέλαβε να περιφρουρήσει την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου!! Ανέλαβε εργολαβικά το ρόλο του εγγυητή της ομαλότητας έτσι ώστε να αλωθούν τα πάντα, εν ονόματι της λαϊκής εξουσίας που δεν είναι έτοιμη ακόμη να αναλάβει τις ευθύνες και το ρόλο της!!!
Τέλος η συμπλοκή με τις ομάδες της αναρχοαυτονομίας ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί, γιατί και οι δύο έχουν στο DNA τους την αίσθηση της μοναδικότητας σε πράξεις «ανυπακοής» , «αντίστασης» και κυριαρχίας  κυρίως με κάθε τρόπο σε μαζικές διαδηλώσεις, απεργίες και κινητοποιήσεις.

Όμως αυτοί που όφειλαν να σκέφτονται και να δρουν αλλιώς είναι το ΚΚΕ. Αυτοί είναι υπόλογοι απέναντι στο λαϊκό εργατικό κίνημα και τη κοινωνία ολόκληρη που στενάζει.

Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 2:13 μ.μ.

http://giorgossarris.blogspot.com/2011/10/blog-post_2846.html

22 Οκτωβρίου 2011 στις 3:53 μ.μ.

Λυπάμαι πολύ για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ σας....Σας αναδημοσίευα πολύ συχνά στο blog μου...Κρίμα ... ούτε που θα ξαναανοίξω την σελίδα σας...ΝΤΡΟΠΗ σας....

22 Οκτωβρίου 2011 στις 4:17 μ.μ.

Οτι πεις Δέσπω! Εμείς δεν θα μιλήσουμε για την "κατάντια σου". Μόνο την ασχετοσύνη σου θα αναφέρουμε. Οποιοσδήποτε χρήστης του Ιντερνέτ θα καταλάβαινε ότι η ανάρτηση που έκανες παρέμβαση είναι οι θέσεις μιας συλλογικότητας που μας έστειλαν με μαιηλ και εμείς αναδημοσιεύσαμε.

Η δική μας τοποθέτηση σ' αυτά τα γεγονότα ήταν ξεκάθαρη. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_1603.html

Από κει και πέρα κράτα την "λύπη" για τον εαυτό σου.

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 4:30 μ.μ.

Ερωτήματα που απλά απαντώνται:
1. Περικυκλώσανε τη διαδήλωση τους γιατί απο την δεκαετία του 1920 ο στόχος των προβοκατόρων της ασφάλειας είναι πρωτίστως το ΚΚΕ.
2. απαντάει το 1.
3. η ενότητα της αριστεράς είναι αναπόφευκτη σήμερα όσο και αν χτυπιέται από άτομα σαν και σένα. Είναι αυτό που τρέμουν τα αφεντικά
4. Αποδείχτηκε ότι ήξεραν από που θα τους επιτεθούν
5. Εδώ κάτι έχεις χάσει. Αν τα ανρχοφασιστοειδή με γκλόμπς των ΜΑΤ, σακκίδια των ΜΑΤ, χημικά των ΜΑΤ και πέτρες δεν επιτίθονταν δολοφονικά εναντίον ανθρώπων τα ΜΑΤ με την παρουσία του ΚΚΕ δεν θα τολμούσαν τίποτε.
Απορία: Αφού αποχώρησε το ΠΑΜΕ γιατί οι "επαναστάτες" με τα μαύρα δεν επιτέθηκαν στη βουλή;

Προς το blog: επιτέλους αποφασίστε αν θέλετε να είσαστε "στρατευμένοι στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, να οραματίζεστε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ένα πολιτικό σύστημα χωρίς καταπιεστές και καταπιεζόμενους"
ή αν θα δίνετε άλλοθι και βήμα σε αυτούς που εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία πασχίζουν για την πολυδιάσπαση του λαϊκού κινήματος.

υγ: ΔΕΝ είμαι με το ΚΚΕ γιατί πιστεύω ότι η ηγεσία του έχει μείνει πολύ πίσω, τη δεκαετία του 1950. Πιστεύω όμως ότι έχουμε χρέος για τα παιδιά μας να είμαστε ενωμένοι σε αυτά που έχουμε κοινά (και έχουν πάρα πολλά όλοι οι αριστεροί)

22 Οκτωβρίου 2011 στις 6:21 μ.μ.

Οι απαντήσεις και κάποια ερωτήματα από εμένα στους συντάκτες αυτού του ... (συγνώμη κειμένου ήθελα να πω)
Οι απαντήσεις:
1.Την βουλή προκειμένου να ασκηθεί πολιτική πίεση στους βουλευτές που θα ψήφιζαν.
2.Τα μπλοκ τους, από τα μπάχαλα και τους μπάτσους.
3.Το ΠΑΜΕ την "αριστερή ενότητα" δεν ξέρει, δεν την αναζητά, δεν την επικαλείται. Η ερώτηση αυτή αλλού παρακαλώ...
4.Είναι ομάδες περιφρούρησης με στοιχειώδη αντίληψη του από που είναι πιθανό τελικά να εκδηλωθεί μία επίθεση. Από εκεί που τελικά εκδηλώθηκε κιόλας!
5.Ηταν ο συγχρονισμός που επέτρεψε σε καμμια τριακοσαριά τραμπούκους να ανοίγουν με την ησυχία τους κεφάλια με μαρμαρόπλακες και μολότωφ για κανένα δίωρο ανενόχλητοι από τα ΜΑΤ, που πήραν θέσεις μόνον όταν το ΠΑΜΕ τους είχε ήδη απωθήσει από το Σύνταγμα προς την Σταδίου.
Οι ερωτήσεις τώρα:
1.Αν είναι το ΠΑΜΕ που υπερασπίζει την ομαλή λειτουργία του κοινοβούλιου, γιατί αυτή δεν διαταράσεται όταν το ΠΑΜΕ δεν είναι εκεί (δηλαδή τον περισσότερο χρόνο);
2.Από πότε η απρόκλητη δολοφονική επίθεση εναντίον απεργών, με πέτρες και μολότωφ μέχρι και σε γυναικόπαιδα και σε σημεία που περιφρούρηση δεν υπήρχε καν, ονομάζεται "συμπλοκή με τις ομάδες της αναρχοαυτονομίας ";
3.Δεν ντρέπεστε λίγο;

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 12:46 π.μ.

Επειδή η πλύση εγκεφάλου του Περισσού έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, μερικές απαντήσεις στους παραπάνω σχολιαστές:
1)Η απόφαση του ΚΚΕ να περικυκλώσει ΜΟΝΟ του ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη βουλή -αν και η πρωτοβουλία της περικύκλωσης ΔΕΝ ήταν δική του- έχοντας στραμμένη την περιφρούρηση απέναντι σε όλους τους άλλους διαδηλωτες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ τη διέλευση και την προσέγγιση του κτηρίου της βουλής σε ΟΛΑ τα άλλα κομματικά, συνδικαλιστικά ή κινηματικά μπλοκ, ένα πράγμα συνεπάγεται. Με ολοφάνερη την οργή και τη διάθεση μεγάλου πλέον κομματιού απλού κόσμου να κινηθεί κατά της βουλής (το βίντεο με τη γιαγιά που πετάει πέτρες κατά των μπάτσων μαζί με νεολαίους κυκλοφορεί στο διαδίκτυο) και με δεδομένη την ύπαρξη των συγκρουσιακών, αντιεξουσιαστικών ομάδων (των προβοκατόρων κατά το ΚΚΕ) ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ οτι τα πράγματα θα οδηγούνταν σε ένταση και σύγκρουση! Άρα η ηγεσία του ΚΚΕ είχε ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ την σύγκρουση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο (προβοκάτορες κατά το ίδιο) για ψηφοθηρικούς λόγους, για λόγους συσπείρωσης (αλλά και για άλλους λόγους;;;), αδιαφορώντας για τις γενικότερες αρνητικές συνέπειες στο αντικαπιταλιστικό κίνημα.
2)Αν το ΚΚΕ είχε αφήσει έστω και μια μικρή περιοχή προσέγγισης προς το κτήριο της βουλής ελέυθερη στα άλλα μπλοκ των διαδηλωτών, κανείς δε θα είχε ασχοληθεί μαζί του...
3)Όταν η περιφρούρηση του ΚΚΕ αποχωρούσε συντεταγμένα απο το κτήριο της βουλής, ταυτόχρονα και εξίσου συντεταγμένα έπερναν τη θέση της περιφρούρησης τα ΜΑΤ και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν απανωτές επιθέσεις και επιχειρήσεις σκούπα κατά των υπόλοιπων διαδηλωτών με σκοπό την οριστική τους διάλυση. Οι συγκρούσεις έφτασαν μέχρι την πλατεία μοναστηρακίου, για όποιον δεν το γνωρίζει.
Με τις υγείες σας και να χαίρεστε τις επιλογές της ηγεσίας σας...

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 1:40 π.μ.

trash εμείς ντρεπόμαστε για την κατάντια του κινήματος συνολικά, μακάρι να ντρεπόσασταν κι εσείς όμως για τον ρόλο που βαράτε, αν είχατε στοιχειώδη λογική και πολιτική εντιμότητα θα κρυβόσαστε από προσώπου γης και δεν θα καμαρώνατε σα γύφτικα σκεπάρνια, χρησιμοποιώ αυτή την σκληρή γλώσσα γιατί αυτή μόνο σας ταιριάζει όταν γνωρίζετε ότι ο νεκρός οφείλεται στην επίθεση των ματ κι εσείς επιμένετε να τον χρεώνετε στις συμπλοκές με τους μαύρους. επιτέλους δεν σεβόσαστε τίποτα, ούτε καν τους νεκρούς σας
όσο για το ποιον περιφρουρούσατε φαίνεται απο το αραλίκι των ματατζήδων όσο είσαστε εκεί, τους δώσατε ανάσες και μαζί με αυτούς και στο αστικό πολιτικό σύστημα
ντροπη ρε! επιτέλους ντροπή!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger