Home » , » Στην Ιταλία μπούκαραν σήμερα στα γραφεία της Goldman Sachs

Στην Ιταλία μπούκαραν σήμερα στα γραφεία της Goldman Sachs

Από ciaoant1 , Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 | 7:23 μ.μ.

Κινητοποιήσεις και στην Ιταλία σήμερα, με το zerohedge να κάνει λόγο για 10.000 νεολαίους να έχουν βγει στο δρόμο, εναντίον των περικοπών στην εκπαίδευση, αλλά και των γενικότερων πολιτικών "λιτότητας" που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Η πολιτική κατάσταση βέβαια στην Ιταλία είναι πολύ προβληματική κατά τη γνώμη μου σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, διότι ουσιαστικά ο Μπερλουσκόνι παίζει "χωρίς αντίπαλο". Όσο λοιπόν και αν ο Μπερλουσκόνι, κλέβει, κοροιδεύει και κάνει και κανά όργιο άμα λάχει, δεν υπάρχει καμία οργανωμένη λαική πολιτική δύναμη που να τον απειλεί. Η αριστερά στην Ιταλία, που κάποτε ήταν υπολογίσιμη δύναμη, τώρα έχει "ξεδοντιαστεί", και όσο οι κινητοποιήσεις δε γεννούν και μια συνολική πολιτική λύση, πέρα από διαδηλώσεις επί διαδηλώσεων, οι Μπερλουσκόνιδες θα αλωνίζουν.

Έως τότε, ας δούμε τουλάχιστον δύο βίντεο από τις σημερινές κινητοποιήσεις - το πρώτο είναι από μια μερίδα διαδηλωτών που προσπάθηκαν να μπουκάρουν στα γραφεία της Goldman Sachs στο Μιλάνο, ενώ το δεύτερο είναι από το "μπουκάρισμα" των διαδηλωτών στα γραφεία της Fininvest, μιας εταιρείας που ανήκει -σε ποιον άλλο- στον Μπερλουσκόνι.




Αύριο είναι παγκόσμια μέρα κινητοποιήσης, οπότε τόσο στους δρόμους της Ιταλίας, όσο και παντού, αναμένουμε ακόμα περισσότερο κόσμο να συμμετέχει. Αυτές οι κινητοποιήσεις θα δυσκολέψουν αρκετά τις κυβερνήσεις, καθώς τα μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν αυτές οι συμμορίες είναι πλέον τόσο σκληρά, που ακόμα και η παραμικρή "σπίθα αντίστασης" θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε πτώση (εξ ου βέβαια και η αλματώδης άνοδος της καταστολής, των ψεμάτων μέσα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, κτλ).

Γι' αυτό και [ελπίζω ότι] οι κινητοποιήσεις αυτές θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ωρίμανση του κινήματος σε παγκόσμια κλίμακα, διότι θα ξεκαθαρίσουν το ρόλο των ΜΑΤ, των ΜΜΕ, κτλ σε πολλούς ανθρώπους που ακόμα "δεν το έχουν πιάσει".

Έως αύριο, θυμίζουμε και το "ηρωικό" αυτό "κάλεσμα" - έτσι "για να γελάσουμε και λίγο":

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger