Home » , » Τοποθετήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις ΚΚΕ και Σύριζα (Βίντεο)

Τοποθετήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις ΚΚΕ και Σύριζα (Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 | 3:33 μ.μ.

«Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς» τραγουδούσε ο Νίκος Ξυλούρης, απευθυνόμενος στον λαό. Και φαίνεται ότι ο λαϊκός παράγοντας έχει παρουσιαστεί, δυναμικά και ουσιαστικά στο προσκήνιο –τα όσα έγιναν σε όλη την Ελλάδα κατά τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα- ανατρέποντας όλους τους σχεδιασμούς του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης.

Τις επόμενες ώρες και μέρες θα σχολιάζουμε διαρκώς τις πολιτικές εξελίξεις.
Προς το παρόν παραθέτουμε δυο βίντεο με τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ και του Σύριζα που τοποθετούνται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Με σχόλιο του το γραφείο Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο λαός έχει μόνο να χάσει απ’ τις αλλαγές που θα γίνουν στο ΠΑΣΟΚ ή αν προκύψει κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». «Η επιδίωξη τους είναι να ανακόψουν τη λαϊκή χειραφέτηση και να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση. Πρόκειται για σχεδιασμούς σφαγιασμού του λαού, στους οποίους πρωτοστατεί το ευρωενωσιακό κεφάλαιο μαζί του και το ελληνικό», εκτιμάει το ΚΚΕ και η ανακοίνωση του γραφείου τύπου τονίζει: «Ούτε δημοψήφισμα, ούτε άλλη κυβέρνηση. Εκλογές τώρα και λαϊκή οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας. Να μην υποκύψει ο λαός στον εκβιασμό»

Ο Τσίπρας απ’ την πλευρά του εκτίμησε ότι η κυβέρνηση του Παπανδρέου έχει ήδη καταρρεύσει κάτω απ’ το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και τόνισε ότι αυτές τις ώρες υπάρχει ένα παρασκήνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού από Μερκελ και Σαρκοζί για να μην παρέμβει ο λαός στις πολιτικές εξελίξεις, και συμπλήρωσε ότι η μόνη λύση είναι η άμεση προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές για να αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2011 στις 3:43 μ.μ.

Αν και δεν είμαι ΚΚΕ, ούτε το στηρίζω η ανακοίνωση του είναι η ποιο ρεαλιστική. Τι νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι καπιταλιστές θα αφήσουν μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση; Και ο Σαμαράς το δήλωσε πρώτα να ψηφιστεί η σύμβαση και μετά εκλογές όπου θα εφασμοστεί από μια αντιδραστική κυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ-και κάποιοων δεξιών βουλευτών.
Οι φασίστες-δεξιοί-καπιταλιστές κάτι ξέρουν κάποιοι που το παίζουν αριστεροί δεν καταλαβαίνουν.
Μπράβο στο ΚΚΕ για την ανακοίνωση του

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2011 στις 4:11 μ.μ.

Απίστευτη ξευτίλα του Σαμαρά. Και το χειρότερο γι' αυτόν τον ξεμπρόστιασε ο Γιωργάκης με το κόλπο γκρόσο! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Και να θέλει η νδ να κρυφτεί η χαρά δεν την αφήνει, λέει η παροιμία. Αμέσως στήριξε το μπατσοκ και τη σύμβαση υποτέλειας ξεπουλήματος ο Αντωνάκης. Καταλάβατε τώρα νεοδημοπράτες γιατί μόνη λύση είναι η Αριστερά, η οποία και θα θριαμβεύσει στις εκλογές; Έπεσαν οι μάσκες. Όπως είπα η νέα τρομοκρατία θα ψηφίσει τη σύμβαση. Περαστικά σε όσους ψήφισαν τον Σαμαρά. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Ας απαλλαγούμε τώρα από τους προδότες μνημονιακούς καπιταλιστές. mitsos175.

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2011 στις 6:34 μ.μ.

για να καταλάβω το ΚΚΕ τι διαφορετικό είπε επί τις ουσίας από τον ΣΥΝ...?

Εκλογές άμεσα, για να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του αυρωμονόδρομου.
Αν και αυτή η στάση δεν έχει εκλογικές αυταπάτες τότε τι...?

Αυτή τη στιγμή καλώς ή κακώς όλες οι αστικές δυνάμεις και τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ καλούν σε εκλογές για να "λυθεί το αδιέξοδο". (Κομμάτια του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, βάζω και ΔΗΑΡΙ πλέον με αυτούς.)

Η αριστερά...?
Αντί να καλέσει πλατιά το κόσμο να μη μασάει από τα κόλπα τους, και να συνεχίσει μαζικά τους αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής που προωθείται(βλέπε κινητοποιήσεις 19-20/10 και 28η όπου ο λαός έδειξε ανάστημα ),
μιξοκλαίγεται και ζητά και αυτή εκλογές για να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση. Να αποδυναμωθούν δήθεν τα αστικά κόμματα. Λες και τα αστικά κόμματα αποδυναμώνονται από τις εκλογές και όχι στους δρόμους και στα οδοφράγματα.

ΠΟΣΟ ΔΕΞΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2011 στις 9:15 μ.μ.

Επειδή φίλε τα γραπτά είναι για να τα διαβάζουμε!!!!! κάνε τον κόπο να διαβάσεις και τί άλλο λέει η ανακοίνωση του ΚΚΕ......ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ. Για να μην "φάει πατάτα". Κατάλαβες???

kws
4 Νοεμβρίου 2011 στις 1:44 μ.μ.

στα ψιλά γράμματα θα μπορούσα και γω να γράψω ότι θέλω.

Το ζήτημα είναι τι είναι κυρίαρχο κάθε φορά.
Και είναι προφανές ότι ο εκλογικό ς προσανατολισμός ολάκερης της αριστεράς είναι το κυρίαρχο στη στάση της. Στο ίδιο ζήτημα και ανάλογα με το οπορτουνισμό του καθενός, μπαίνουν και οι σάλτσες του αγώνα για να καλύψουμε τα ακάλυπτα.

Η αριστερά που γνώρισα εγώ μου έμαθε να απαντάει στις κρίσεις (πολιτικές, οικονομικές) με αγώνες στους δρόμους και τα οδοφράγματα, ενάντια στις πολιτικές που προωθούν, αλλά και ενάντια στη σωρεία των μικροαστικών αντιλήψεων που κουβαλάει και η ίδια η αριστερά.

ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΊΣΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger