Home » , » 10 νεκροί μισθοφόροι του ΝΑΤΟ νεκροί στο Αφγανιστάν μέσα σε δυο μέρες

10 νεκροί μισθοφόροι του ΝΑΤΟ νεκροί στο Αφγανιστάν μέσα σε δυο μέρες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 | 10:07 π.μ.

Βαρύ το τίμημα της κατοχής για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Ένας λαός που έχει τραβήξει τα πάνδεινα, που καθημερινά πληροφορούμαστε για της βιαιότητες των κατοχικών στρατευμάτων, πολεμά το δυτικό κατακτητή, εκφράζει με κάθε μέσο την οργή του, ενίοτε εκδικείται και παίρνει μεταφορικά και κυριολεκτικά «το αίμα του πίσω»!

Η αντίσταση του είναι ευφάνταστη και κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύει ότι τα κατοχικά στρατεύματα πουθενά δε μπορούν να αισθάνονται ασφαλή. Συχνά τα σκληρά πλήγματα που δέχονται οι νατοϊκές δυνάμεις προέρχονται από αντάρτες, ντυμένους την στολή του ταγματασφαλίτη Αφγανού, που εκπαιδεύουν οι δυνάμεις της ISAF.

Την Πέμπτη, έξι μισθοφόροι του ΝΑΤΟ έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο που τους μετέφερε συνετρίβη στο Νότιο Αφγανιστάν. Οι προπαγανδιστές του ΝΑΤΟ δε θέλουν να αναγνωρίσουν στους αντάρτες τη δυνατότητα να προκαλέσουν τέτοια ποιοτικά πλήγματα και για αυτό δηλώνουν: «τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται, ενώ μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι την ώρα της συντριβής δεν υπήρχαν επιθέσεις στην περιοχή».

Σοβαροί αναλυτές υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα μετά από εκείνο του περασμένου Αυγούστου, που είχε γίνει στο Ανατολικό Αφγανιστάν και κόστισε την ζωή σε 30 αμερικανούς στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων, ως απάντηση στην σκηνοθετημένη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.  

Την Παρασκευή όμως ακολούθησε ένα ακόμη πιο οδυνηρό πλήγμα, αυτή τη φορά εις βάρος των Γάλλων μισθοφόρων του ΝΑΤΟ και ανάγκασε το πρόεδρο Σαρκοζί να ανακοινώσει την αναστολή όλων των γαλλικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, μετά το θάνατο τεσσάρων Γάλλων από επίθεση Αφγανού στρατιώτη. Βλέπεις, η Γαλλία οδεύει για εκλογές και το πολιτικό κόστος για τον Σαρκοζί είναι δυσβάστακτο!

Τρομοκρατημένη η γαλλική και νατοϊκή διοίκηση διεξάγει έρευνες για το περιστατικό στο οποίο ο Αφγανός στρατιώτης τραυμάτισε επιπλέον 17 Γάλλους μισθοφόρους. Τα θύματα αυτά έρχονται να προστεθούν στους υπόλοιπους 82 Γάλλους μισθοφόρους που έχασαν την ζωή τους στο Αφγανιστάν.
Είναι ώρα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να μαζέψουν τα μισθοφορικά  καθάρματα που αμόλησαν εναντίον του πολύπαθου λαού και να φύγουν άμεσα.

Αλήθεια, η πραξικοπηματική κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ πότε θα το πράξει;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2012 στις 11:31 π.μ.

Οι Αφγανοί είναι ένας ηρωικός λαός. Τα απόκρημνα βουνά είναι ιδανικά για ενέδρες. Από μικροί γνωρίζουν πως να επιβιώνουν. Και τον πόλεμο τον ξέρουν καλά. Δυστυχώς οι μεγάλες δυνάμεις δεν αφήνουν ήσυχους τους κατοίκους της βασανισμένης χώρας. Τώρα οι Αμερικάνοι προσπαθούν να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα του Λιθίου (στρατηγικό μέταλλο) και άλλων ορυκτών (Lapis Lazuli το καλύτερο στον κόσμο, Κοβάλτιο κα). Οι Αφγανοί όμως έχουν άλλη γνώμη. Και είναι πολύ ικανοί στο να προστατεύουν αυτά που τους ανήκουν. Χαιρετίζω τις νίκες της αντίστασης. Λυπάμαι για τις ζωές που χάνονται εκατέρωθεν και που είναι περισσότερες από όσες λένε. Οι υπεύθυνοι για τη σφαγή απολαμβάνουν το ποτό τους στο Πεντάγωνο ή το Λευκό Οίκο. Όσο για την Ελλάδα είναι ατίμωση για τη χώρα μας η συμμετοχή στο βιασμό ενός ΦΙΛΙΚΟΥ λαού. Δεν ταιριάζει στην Ιστορία μας. Ελευθερία στο Αφγανιστάν. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger