Home » , » Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Βίντεο)

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 | 3:30 π.μ.

Η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος πανελλαδικού οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βγήκε από την πρόσφατη 1η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη έγινε την Κυριακή στην Νομική. Στην εισήγηση έγινε εκτίμηση για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή καπιταλιστική κρίση, καθώς και για τις διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις. Σε ξεχωριστά κεφάλαια υπάρχει εκτίμηση για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και για τα πολιτικά καθήκοντα που προκύπτουν για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο επόμενο διάστημα.
Ιδιαίτερο βάρος ρίχνεται στην προώθηση της πρότασης για τη δημιουργία του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, που αποφασίστηκε στην 1η Συνδιάσκεψη του Μετώπου και θα παρουσιαστεί δημόσια προς τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της αριστεράς.

H εισήγηση που παρουσίασε ο Σπύρος Αλεξίου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ορισμένα μέλη του οργάνου που μας μετέφεραν την εμπειρία και το κλίμα από τα κοινωνικά μέτωπα και τους εργατικούς αγώνες που συμμετέχουν. Συγκεκριμένα, μίλησαν στο ρ/σ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ:

Ο Μάκης Γεωργιάδης, απλήρωτος εργαζόμενος του ALTER και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταφέροντάς μας το κλίμα από τον αγώνα που γίνεται στο κανάλι αυτό.
Ο Κώστας Γούσης και ο Ηλίας Σμήλιος από την Τ.Ε. Θεσσαλονίκης. Ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος μιλάει στο διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό και για την συγκλονιστική εμπειρία της «παρέλασης» του λαού στη Θεσσαλονίκη, για την οποία άλλωστε είναι ένας από του διωκόμενους. Η συνδικαλίστρια εκπαιδευτικός Ζέττα Μελαμπιανάκη μας μεταφέρει μέρος της παρέμβασης που έκανε στη συνεδρίαση. Ο πρόεδρος των Δασκάλων Ανατολικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα στο Μαρκόπουλο Κώστας Τουλγαρίδης, μας μιλάει μεταξύ άλλων και για τον μεγαλειώδη αγώνα της Κερατέας και τις πρόσφατες εξελίξεις με το κάψιμο του «Άπαρτου Κάστρου».

Μιλάνε ακόμη στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, ο ειδικευόμενος γιατρός στο «Αγλαΐα Κυριακού» Χρήστος Αργύρης, ο Αλέξανδρος Γεωργίου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας, ο Βασίλης Συλαϊδής, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στην INTRACOM και της Τ.Ε. Ανατολικής Αττικής. Τέλος ο Νίκος Παπακανάκης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ της Κρήτης, μας μεταφέρει την εμπειρία από το αγροτικό κίνημα.

Ακούστε τις ενδιαφέρουσες αυτές συνεντεύξεις σήμερα Τρίτη στις 10.00 το βράδυ από το διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό. Στο βίντεο που ακολουθεί ακούμε τον Κώστα Γούση.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιανουαρίου 2012 στις 12:20 μ.μ.

Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΑΑΔΜ το ΚΚΕ, ΜΕΤΩΠΟ ο Αλαβάνος, άλλα ¨ μέτωπα ΄ εξουσίας από λοιπές αριστερές οργανώσεις. Καλά ρε παιδιά τελικά κανένας από όλους αυτούς τους... πάνσοφους θεωρητικούς του κινήματος θα μας απαντήσει αν είμαστε σε επαναστατική περίοδο ή όχι; ;H απλά όλοι τους περιμένουν να τσιμπήσουν κανένα κομματάκι παραπάνω από την εκλογική πίτα των αστικών εκλογών;

29 Ιανουαρίου 2012 στις 6:34 π.μ.

Δεν υπάρχουν πάνσοφοι θεωρητικοί.. καθένας καταθέτει τις σκέψεις του και την προσπάθειά του.

Το όλο εγχείρημα είναι εθελοντικό και συμμετέχει δημοκρατικά όποιος θέλει.

Αν θες, μπορείς να έρθεις και συ να μας πεις τις σκέψεις σου και να συμμετέχεις.

Οι εποχές που περιμέναμε από κάποιους να μας σώσουν πέρασαν ανεπίστρεπτη!

ΟΛΟΙ μαζί , ΤΩΡΑ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger