Home » , » Αναζητώντας απάντηση ....

Αναζητώντας απάντηση ....

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 | 12:25 μ.μ.


Τρεις ημερήσιες εφημερίδες κυκλοφορούν σήμερα με πρωτοσέλιδο θέμα τους μικρούς μαθητές του υποσιτίζονται με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία τους.
Η φτώχια και η μιζέρια στην οποία έχουν οδηγηθεί πλατιά λαϊκά στρώματα από την επιλογή των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων να εξαθλιώσουν τον κόσμο της εργασίας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών οδηγεί σε δραματικές καταστάσεις με πρώτα θύματα τα παιδάκια λαϊκών οικογενειών.

«Για τσουνάμι ανθρώπινης δυστυχίας μιλούν οι ειδικοί παιδαγωγοί των Παιδικών σταθμών του Βόλου, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες επισκέπτονται Δημοτικά σχολεία της πόλης σε αναζήτηση μικρών μαθητών που υποσιτίζονται με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους. Η οικονομική κρίση τσακίζει πλέον κόκκαλα μπροστά στην εικόνα που με θλίψη καταγράφουν από τη μια σχολική αίθουσα στην επομένη. Το φαινόμενο δείχνει σημάδια τόσης έξαρσης που τους οδηγεί να σηκώσουν τα χέρια ψηλά…», γράφει η μια εφημερίδα. 
«Καλπάζει η πείνα στις γειτονιές της Αθήνας. Εκατοντάδες παιδάκια λαϊκών οικογενειών πηγαίνουν στα σχολεία τους νηστικά. Αδυνατεί πλέον το Δημοτικό Βρεφοκομείο να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα σίτισης λόγω της πολιτικής κυβέρνησης και δημοτικής αρχής», συμπληρώνει άλλη. «Τουλάχιστον 350 παιδάκια του δημοτικού υποσιτίζονται στον Πειραιά» υπογραμμίζει η τρίτη εφημερίδα.

Δεν θα θέλαμε να προβούμε σε κανέναν σχολιασμό για την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που δημιουργεί εκτός των άλλων θλιμμένα παιδικά ματάκια, πονεμένα βλέμματα στην πιο τρυφερή ηλικία.
Ποιο αρμόδιος από μας είναι να σχολιάσει αυτές τις καταστάσεις κάποιος «έγκυρος» και «σοβαρός» δημοσιογράφος απ’ αυτούς που αντιλαμβάνονται το «λαϊκό αίσθημα». Κάποιος σαν τον Μανώλη Καψή π.χ. που  καθημερινά τον παρακολουθούμε να «συμπάσχει» στις θυσίες του ελληνικού λαού «για να σωθεί η πατρίδα», και όλο να ζητάει περισσότερες θυσίες απ’ τον ελληνικό λαό  «για να μην χρεοκοπήσουμε … να μην γυρίσουμε στην δραχμή»…  Δεν μπορεί. Κάτι θα ξέρει να μας πει πώς θα αντιμετωπίσουμε και την τραγική κατάσταση που βιώνει μέρος της μαθητιώσας νεολαίας και φυσικά και οι γονείς τους. Αλλωστε αυτός είναι έμπειρος αναλυτής –αμειβόμενος με 150.000 ευρώ μικτά τον χρόνο ….

Εμείς είμαστε αριστεροί σ’ αυτό το μπλοκ και μόνο την «ξύλινη γλώσσα» ξέρουμε. Θα αρχίσουμε να λέμε τα συνηθισμένα. Για την αστική δικτατορία που βιώνουμε, τον καπιταλισμό που λεηλατεί τις ζωές μας, την ανάγκη να παλέψουμε οργανωμένα για να ανατρέψουμε την δικτατορία των μονοπωλίων που μας κατάντησε είλωτες στερώντας το χαμόγελο, το δικαίωμα στο όνειρο από μας και τα παιδιά μας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Τζαβέλας
23 Μαρτίου 2012 στις 3:27 μ.μ.

δεν δικαιολογείται πλέον καμιά καθυστέρηση και καμιά αδράνεια...ή εμείς ή αυτοί!!! Το χρωστάμε στους εαυτούς μας,στην αξιοπρέπεια μας,μα πάνω από όλα,σε όλα εκείνα τα παιδάκια που δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους σύγχρονους Ηρώδηδες να τα θυσιάσουν στο βωμό κανενός πούστη κεφαλαιοκράτη τοκογλύφου!!!Ξεσηκωμός παντού!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger