Home » , , » Ανοικτή Επιστολή προς Α. Παπαρήγα και Κ.Ε. του ΚΚΕ

Ανοικτή Επιστολή προς Α. Παπαρήγα και Κ.Ε. του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 | 10:29 π.μ.

Του Νικηφόρου Ψαρογιάννη

Αλέκα Παπαρήγα, παρά την μαρξιστική -λενινιστική φρασεολογία του, το ΚΚΕ δεν είναι πλέον (εάν ήταν ποτέ) ένα επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης.  Όχι μόνο δεν είστε ικανοί να οδηγήσετε τους εργάτες σε ανατροπή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΝΤ, αλλά ούτε θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο.  Εσείς και ολόκληρη η ηγεσία του Κόμματος είσαστε επαναστάτες μόνο στα λόγια. Μιλάτε για «κανέναν συμβιβασμό με την πλουτοκρατία», αλλά κάθεστε στο ίδιο δωμάτιο με τον ταξικό εχθρό.  Έχετε δει ποτέ φωτογραφίες του Λένιν μαζί με αστούς πολιτικούς; Δεν υπάρχουν! 

Ακολουθείτε μια πολιτική σαν αυτή του Κάμενεφ και του Στάλιν στην Πετρούπολη το 1917 λίγο πριν την επανάσταση, όταν επέμεναν στη συνεργασία με την Προσωρινή Κυβέρνηση του Κέρενσκι.  Την διέκοψαν μόνο όταν ο Λένιν επέστρεψε στη Ρωσία με της Θέσεις του Απριλίου και έστρεψε την βάση του κόμματος των μπολσεβίκων εναντίον τους.

Εάν ο Λένιν ζούσε σήμερα, θα σας πέταγε έξω από το κόμμα. Όχι, λάθος.   Εσείς θα διώχνατε από το ΚΚΕ τον μεγαλύτερο επαναστατική όλων των εποχών μετά από τον Μαρξ!

Αλέκα Παπαρήγα, λες ότι επαναστατική κατάσταση δεν υπάρχει στην Ελλάδα.  Διαστρεβλώνεις την επαναστατική φόρμουλα του Λένιν!  Λες ότι οι εκμεταλλευόμενοι στην Ελλάδα είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να κυβερνούνται από τους αστούς.  Κάνεις μεγάλο λάθος!  Για σάς η επαναστατική κατάσταση θα έρθει μόνο όταν όλοι οι εργαζόμενοι γίνουν μέλη του ΚΚΕ.  Καταπληκτική λογική! 

Με παρόμοια λογική αποκαλείτε «ανήθικο» το «κίνημα της φθηνής πατάτας» μόνο και μόνο επειδή βλέπετε απλούς εργαζόμενους να οργανώνονται χωρίς το άχρηστο «Κομμουνιστικό» Κόμμα Ελλάδας. 

Δηλαδή, αντί να χαίρεστε που ο απλός κόσμος αυτό-οργανώνεται για να αντιμετωπίσει την πείνα που του επιβάλλει το αστικό καθεστώς, αντί να αγκαλιάσετε τα πρώτα ψίγματα αυτό-οργάνωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης των εργαζόμενων, συντάσσεστε με τους μεσάζοντες και την κυβέρνηση εναντίον των πρωτοβουλιών αυτών χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τη γνωστή ξύλινη «αριστερή» κομματική γλώσσα σας.

Αλέκα Παπαρήγα, ούτε εσείς ούτε τα περισσότερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είστε ενεργοί εργαζόμενοι που συνδέονται με την παραγωγή.  Είστε αποκομμένοι από την εργατική τάξη, η οποία συνειδητοποιεί σιγά-σιγά ότι το κόμμα σας αποτελεί τροχοπέδη για την θετική εξέλιξη του αγώνα της.  

Οι μικροαστοί στο ΚΚΕ είναι τόσοι πολλοί και έχουν τέτοια εξουσία που δεν πρόκειται ποτέ να σας απορρίψουν από την βάση, από μέσα από το κόμμα.  Συγχαρητήρια, θα κρατήσετε την θέση σας στη γραφειοκρατία του κόμματος!  Η ιστορία όμως θα δείξει ότι οι εργάτες που βρίσκονται εκτός του ΚΚΕ θα σας απορρίψουν – εργάτες σαν τους ηρωικούς απεργούς τις Χαλυβουργίας Ελλάδας, οι οποίοι, αν και ευγνώμονες  για την υλική υποστήριξη  που τους παρέχει το ΚΚΕ, θα συνειδητοποιήσουν ότι το κόστος της υποστήριξης σας είναι να κρατηθούν τα αιτήματά τους σε οικονομικό και όχι πολιτικό επίπεδο.  Με μαθηματική ακρίβεια τους οδηγείτε στην ήττα! 

Σήμερα, όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο έλεος της κρατικής καταστολής το ΚΚΕ αποφεύγει την δυναμική αντιπαράθεση με τους αστούς και τους υπηρέτες τους. Η δειλή και εγκληματική απραξία σας ήταν φανερή στις 12 Φεβρουαρίου. Για αυτό σας αγαπά ο αστικός τύπος.  Οι αστοί καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά ότι δεν αποτελεί το ΚΚΕ καμία απειλή. 

Πως διαιωνίζουν οι μικροαστοί την πρωτοπορία τους στο ΚΚΕ; Ένας τρόπος είναι μέσω του «παράθυρου» του ΚΝΕ, από το οποίο μπαίνουν διάφορα μικροαστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών της αστικής τάξης. Φυσικά το κόμμα δεν έχει προβλήματα με τη χρήση αυτών των πρόθυμων μαθητών -σκλάβων να κάνουν της δύσκολες δουλειές.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα με τη δομή του ΚΚΕ, αυτό που αντιστρατεύεται στην ύπαρξη ενός πνεύματος συντροφικότητας, κριτικής και αυτοκριτικής, είναι οι καθοδηγητές. Αυτά τα άτομα αποτελούν ένα αντιδημοκρατικό στοιχείο στο εσωτερικό του κόμματος καθώς δεν είναι υπόλογοι στην βάση και λειτουργούν ως «μικροί τσάροι» μέσα στο κόμμα, επιβάλλοντας την αντεπαναστατική γραμμή του κόμματος «από τα πάνω» χωρίς συζήτηση ή διάλογο.

Δεν θα μιλήσουμε για άλλες παράξενες πρακτικές του ΚΚΕ, όπως ο τρόπος με τον οποίο «εντάσσουν» ξένους εργαζόμενους στο κόμμα μαζί με τους «κουμουνιστές» εργοδηγούς τους, τύποι που ούτε μοιράζονται τα μεροκάματα σωστά ούτε τρέφουν συντροφικά αισθήματα για τους ξένους προλετάριους.  Ούτε θα πούμε πολλά για την αισχρή πρακτική σε διάφορα μέρη όπως το Πέραμα, όπου για να βρει κάποιος μεροκάματο στη Ζώνη πρέπει αναγκαστικά να είναι μέλος του ΚΚΕ!  Ο εργάτης δηλαδή μπαίνει στο κόμμα μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει ένα κομμάτι ψωμί.  Πως άραγε να αισθάνεται ένας τέτοιος άνθρωπος για το κόμμα;  Μήπως νοιώθει στο υποσυνείδητο του ότι το ΚΚΕ είναι κατά κάποιο τρόπο ΚΑΙ ο εκμεταλλευτής του;  Δεν θα πούμε για τους εργαζόμενους στον 902 και στον Ριζοσπάστη που υποχρεώνονται να αγοράζουν την εφημερίδα και άλλα διάφορα «προϊόντα» του ΚΚΕ: η απόλυση 35 εργαζόμενων από την Τυποεκδοτική ως τον  902 τους τελευταίους μήνες μιλά από μόνη της. Και πόσοι που ακόμη δεν έχουν απολυθεί, έχουν να πληρωθούν επί μήνες και το «Κ»όμμα τους ζητάει να τηρήσουν όρκο σιωπής για αυτά τα πράγματα ακόμη κι απέναντι στους συγγενείς τους! Όταν υπάρχουν τέτοιες πρακτικές δεν είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε εάν το ΚΚΕ  είναι περισσότερο επιχείρηση παρά πολιτικό κόμμα της εργατικής τάξης.

Η πώληση του Ριζοσπάστη είναι μια απαράδεκτη πρακτική.  Μια επαναστατική εφημερίδα, όπως η Ίσκρα το 1917, πρέπει να είναι δωρεάν και να προωθεί την επανάσταση. Δεν θα σχολιάσουμε τις διαφημίσεις που «στολίζουν» τις σελίδες του Ριζοσπάστη. Ούτε αξίζουν σχολιασμού οι διαφημίσεις στην τηλεόραση του 902: ας αναρωτηθούμε μόνο αν το ΠΑΜΕ έχει κάνει ποτέ κάποια κινητοποίηση εναντίον των απολύσεων και των μειώσεων μισθών στα Hondos Center τα οποία διαφημίζονται τακτικά στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κομματικό σταθμό.

Το ΠΑΜΕ έχει τεράστιες δυνατότητες ως μια επαναστατική δύναμη.  Θα μπορούσε να μετατραπεί σε Σοβιέτ. Αλλά υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ το ΠΑΜΕ δεν έχει καν ζωντανή λειτουργία ούτε για τις ευρύτερες μάζες ούτε ακόμα για την κομματική βάση.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που εργάζονται στην Ελλάδα δεν είναι οργανωμένοι σε συνδικάτα. Το κάλεσμα του ΚΚΕ για την οργάνωση στους χώρους εργασίας είναι όμορφη στη θεωρία, αλλά πίσω από αυτήν την «ριζοσπαστική» φρασεολογία κρύβεται η απροθυμία του κόμματος να λειτουργήσει ως ηγέτης της εργατικής τάξης, ως καταλύτης για επαναστατική δράση. Τα λόγια είναι φτώχεια. Με φαντασία και τολμηρή επαναστατική ηγεσία, το ΠΑΜΕ θα μπορούσε να κάνει «μαζικές προσελεύσεις» στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και να σπάσει το κλίμα του φόβου που εμποδίζει τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε συνδικάτα.

Κάθε απεργία, ακόμα κι αν είναι μία που προβάλλει καθαρά οικονομικά αιτήματα, περιέχει το έμβρυο της επανάστασης. Ωστόσο, ορισμένες απεργίες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν σε πολιτική δράση, της οποίας η απόλυτη έκφραση είναι η επανάσταση. Με το συντονισμό της απεργίας κατά των επιχειρήσεων σε μία (κάθετη ή οριζόντια) «αλυσίδα» παραγωγής, οι προσπάθειες αυτές θα μπορούσαν να είναι επιτυχείς. Μια απεργία σε εταιρεία, που θα συνοδεύεται άμεσα από απεργίες σε επιχειρήσεις που παρέχουν και αποδέχονται τα προϊόντα της -ειδικά αν οι τελευταίες δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες- είναι σίγουρο ότι θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στους ιδιοκτήτες της ίδιας και των συνεργαζόμενων με εκείνη επιχειρήσεων. Θα είχε και θετικό αποτέλεσμα και τεράστια απήχηση. Με τέτοιες δράσεις οι εργαζόμενοι θα ήταν σε θέση να διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» και στους δύο εχθρούς των εργαζομένων: το ξένο και το ντόπιο κεφάλαιο. αντί- τους «εξωτερικούς» (οι οποίοι κατηγορούν πάντα τους ντόπιους καπιταλιστές) και τους «εσωτερικούς» (οι οποίοι κατηγορούν πάντα το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και άλλες υπερεθνικές δομές διοίκησης). 

Αλέκα Παπαρήγα, όσο κι αν το προσπαθείς εσύ και η κλίκα σου, δεν μπορείτε να κρύψετε τη μαζική αποδυνάμωση του ΚΚΕ πίσω από δημοσκοπήσεις που μιλούν για αύξηση του αριθμού των ατόμων που θα ψήφιζαν το κόμμα σας. Ο λόγος που το ΚΚΕ έχει τόση δυσκολία να στρατολογήσει νέα μέλη τώρα που η αυξάνεται η επαναστατική διάθεση των εργαζομένων, είναι η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός του κόμματος με τον καπιταλισμό. 

Αλέκα Παπαρήγα, το ΚΚΕ έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα, αισθάνεται αδύναμο και έτσι αντιδρά με έναν παράλογο επιθετικό δογματισμό.  Ορίστε τι έγραψε στον Ριζοσπάστη πριν λίγες μέρες (29/2/12) ένα μέλος από την ηγετική κλίκα σου, ο Δημήτρης Γόντικας : «Η εναντίωση στις συλλογικές αποφάσεις...η αμφισβήτησή τους δεν είναι δείγμα ούτε υγείας, ούτε ευθύνης. Είναι εγωισμός στο τετράγωνο....Ο σεβασμός και η υποταγή στη συλλογική σκέψη απαιτεί μια ανώτερη συνειδητή στάση....το συμφέρον του Κόμματος είναι πάνω από όλα. Πάνω από πρόσωπα, προσωπικές φιλίες, συγγένειες. Οπου οι προσωπικές πράξεις, συμπεριφορές έχουν ως βασικό κριτήριο το συμφέρον του Κόμματος και υποτάσσονται σε αυτό συνειδητά.»

Τι να πούμε; Να μιλήσουμε για ηθική;  Για λογική; Για τους τρελούς λέμε ότι είναι «κου-κου».  Κου-Κου–εεεε!  Το κόμμα (ο κύριος Γόντικας έχει παντού τη λέξη με Κεφαλαίο!) έχει καταντήσει μια πολιτική θρησκεία, μία θρησκευτική σέκτα, μία αμερικανικού τύπου θρησκευτική αίρεση, ένα “personality cult without the personality”. Πού πήγε η εσωκομματική δημοκρατία, οι δημοκρατικές διαδικασίες, η πολυφωνία, η διασύνδεση με την εργατική τάξη; Σύμφωνα με το Γόντικα το «Κ»όμμα είναι αυθύπαρκτο, δεν υπάρχει για να υπηρετεί την εργατική τάξη. Αν δε, το συνδυάσουμε με τη «λογική» πίσω από την αήθη επίθεση του «Κ»ΚΕ εναντίον των πρωτοβουλιών για φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς στον καταναλωτή, τότε σύμφωνα με τους γραφειοκράτες του Περισσού, η εργατική τάξη υπάρχει μόνο για να υπηρετεί το «Κ»ΚΕ, να το ψηφίζει για να του φέρει με το απλό πάτημα ενός κουμπιού τη «λαϊκή εξουσία» κι αν ΔΕΝ το ψηφίζει, τότε θα πρέπει να πεθάνει από πείνα μη δυνάμενη να αγοράσει τα προϊόντα σε τιμές μεσαζόντων!

 Το «Κ»ΚΕ είναι ένα πολύπλοκο, άρρωστο φαινόμενο.  Τι θα έλεγε ο Μαρξ;  Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό.  Αλλά στο γράμμα του στον Βηλχέλμ Μπλός, είπε ότι «...ο Ένγκελς και εγώ ενταχθήκαμε στον μυστικό όμιλο των Κομμουνιστών με την προϋπόθεση ότι όλα αυτά που προωθούσαν την προληπτική λατρεία της [οποιασδήποτε] αρχής θα σβήνονταν από το καταστατικό».

Το πρόγραμμα του «Κ»ΚΕ λέει πολλά για το μελλοντικό σοσιαλιστικό κράτος, αλλά  τίποτα για την κατάκτηση της εξουσίας. Η εξής θαυμάσια φράση προδίδει της μικροαστικές προσδοκίες τις ηγεσίας: «Στα πρώτα βήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ... μπορεί να επιτρέψει ... τη δράση ενός μέρους κεφαλαίου, του μη μονοπωλιακού».  Υποχώρηση και όχι πολιτική οικοδόμησης του σοσιαλισμού αμέσως μετά την κατάληψη της εξουσίας!

Αλέκα Παπαρήγα, η βάση του «Κ»ΚΕ δεν πρόκειται να σας παρακαλέσει να παραδώσετε τα ηνία του κόμματος σε πραγματικούς Λενινιστές.  Αλλά να ξέρετε ότι η εργατική τάξη σας έχει πάρει χαμπάρι. Στους δρόμους της Ελλάδας και στους τόπους δουλειάς βλέπει ότι αποτελείτε μέρος του συστήματος, ότι είστε αντικειμενικά ένα αστικό κόμμα της εργατικής τάξης.  Αφήνει το «Κ»ΚΕ στην μπάντα και αρχίζει να οργανώνει της δικές της πραγματικά επαναστατικές καταστάσεις!
 
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Το παραπάνω κείμενο μας ήρθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Δεν το δημοσιεύσαμε και ζητήσαμε από τον αποστολέα να επικοινωνήσει μαζί μας για να διαπιστώσουμε αν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Κάτι που έγινε. Εξυπακούεται ότι οι απόψεις του κειμένου εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον συγγραφέα του.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 40 σχόλια

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 12:02 μ.μ.

Σωστά γενικά αυτά , ο Στάλιν όμως σεν ήταν με την κυβερνηση κερένσκι προεπαναστατικά , ο Ζηνόβιεφ και ο Καμένεφ ήταν . Τόσα χρόνια φαγώθηκαν όλοι με τον Στάλιν , έλεος . Ο Στάλιν νίκησε τον φασισμό και τον ναζισμό σαν ηγέτης και βγαίνουν τώρα και λένε ... Τόσα χρόνια η σπίλωση του κομμουνιστικού κινήματος στο όνομα του στάλιν πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει και να μπούν τα πράγματα στη θέση τους , σε λίγο θα ασκούσουμε ότι ήτανε και αντι μπολσεβίκος ... Για διαβάστε λίγο την ιστορία της ΕΣΣΔ ακόμα και τροτσκιστές ιστορικοί της εποχής αναγνωρίζουν την αλήθεια ,που οι τροτσκιστές ακούνε στάλιν και παθαίνουν πολλαπλά εγκεφαλικά ...Παραπέμπω στο τρομερό βιβλίιο του βασίλη Σαμαρά 1917-1953 η ιστορία διδάσκει και εμπνέει , με πηγές ιστορικώ ντης εποχής και όχι προπαγάνδα τύπου γκέμπελς που έχουν συνηθίσει όλοι . Το βιβλίο είναι φούλ στοιχειοθετημένο και δεν φοβάται να πεί και τα πολλά στραβά .

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 12:07 μ.μ.

Πολύ καλά τα λέει. Η κοινοβουλευτική αριστερά πρέπει να φάει και αυτή μαζί με τα αστικά κόμματα μεγάλο ράπισμα στις επόμενες εκλογές γιατί έχει γίνει πλέον μέρος του προβλήματος.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 12:36 μ.μ.

Φάνηκε για ακόμη μια φορά, ότι όλοι οι ΑντιΚΚΕδες, συνασπίζονται. Η παραπάνω αντίδραση, θα μπορούσε να είναι μια καλοπροαίρετη κριτική, για λάθη και αδυναμίες στη δράση του Κόμματος. Αλλά από την άλλη, έρχεται σε μια στιγμή, που το κίνημα τραβάει προς τα πάνω (και για αυτό έχει, αν όχι την απόλυτη, συντριπτική συμβολή το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ).Απλά θέλω να θυμίσω ότι, στην Ελευσίνα, μετά από αγώνα ταξικό, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να πετύχουν μια νίκη. Επίσης, αν πάρουμε υπόψιν μας, το γεγονός ότι χθες έγινε η σύλληψη του Γ. Σιφωνιού και πριν κάτι μέρες βγήκε το μανιφέστο του Α.Χ...μαζεύονται πολλά και ενορχηστρωμένα. Τυχαίο...δεν νομίζω!!!
Τροφή για μερικές σκέψεις...

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 12:45 μ.μ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, χρησιμοποιείται η ίδια ακριβώς μαύρη προπαγάνδα, που χρησιμοποιείται από τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ. Τίποτα άλλο.

ΥΓ:Όπως είπε και ο Παφίλης..."Φοβάστε ε;;;"

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 12:53 μ.μ.

Καινούρια Ιλιάδα προβλέπω...

5 Μαρτίου 2012 στις 12:56 μ.μ.

Καλέ, υπάρχει ακόμα το ΟΑΚΚΕ;
Θα μου πεις, κι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε κάποιος να το επανεφεύρει.

Τζαβέλας
5 Μαρτίου 2012 στις 2:36 μ.μ.

μακάρι κάποια στιγμή η ηγεσία του ΚΚΕ να σκύψει με σοβαρότητα πάνω στους προβληματισμούς που δημιουργεί η πολιτική της σκέψη και τακτική(κυρίως αυτή)...να αφήσει κατά μέρους,όλες αυτές τις μικριάστικες ανοησίες περί προβοκατόρων,φραξιονιστών,οπορτουνιστών κλπ.,και να επανεξετάσει ανοίγοντας τα αυτιά της στη βάση, κάποια ζητήματα. Κι επιτέλους ας δώσει μια φορά το λόγο σ'αυτούς που δεν είναι στείροι χειροκροτητές και εκτελεστικά όργανα,αλλά σ'αυτούς που χωρίς καμιά ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα,έχουν το θάρρος να πουν τη γνώμη τους,να καταθέσουν τις εμπειρίες τους και για το καλό του λαΐκού κινήματος,ούτε διαγραφές υπολογίζουν,ούτε και την λάσπη που τους ρίχνουν ως παρελκόμενο,διάφορα παπαγαλάκια που οπαδίζουν σαν κάφροι...

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 3:22 μ.μ.

Και σεις εκεί στο "Βαθύ κόκκινο" θεωρήσατε τις παραπάνω μπουρδολογίες του "Ψαρογιάννη" / αναμασήματα μιας ψευτο-αριστερής αστικής ρητορείας ως άξιες δημοσίευσης!!

Πέτρος

5 Μαρτίου 2012 στις 3:56 μ.μ.

Επαγγελματίες πολιτικοί που έχουν αναλάβει ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ την εκπροσώπηση των εργαζομένων, αυτοί είναι δυστυχώς!

ΠΛΗΡΩΣ ελεγχόμενος μηχανισμός εκλογής της κεντρικής επιτροπής, για να εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους συστηματικά!

Απόλυτα αποκομμένοι από τον εργάτη και τα προβλήματά του! ΟΛΗ η κοινοβουλευτική αριστερά και το ΚΚΕ μαζί είναι ΤΡΟΦΙΜΟΙ, έχουν εξαγοραστεί από το σύστημα! Με τους παχυλούς μισθούς των βουλευτών, τα προνόμια και χίλια δυο άλλα! Έχουν γίνει ΚΑΛΑ παιδιά! Γι’ αυτό και καταδίκασαν το Δεκέμβρη!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κριτική στάση για κόμμα κομμουνιστικό ως προς τα πρώην «σοσιαλιστικά» καθεστώτα! Οι άνθρωποι έχουν το θράσος να δηλώνουν Σταλινικοί όταν ο κόσμος ΒΟΑ για την απανθρωπιά και τις στρεβλώσεις εκείνου του συστήματος. Ο Μπιτσάκης, η Παπά και άλλοι έχουν απείρως περισσότερα και ουσιαστικότερα να μας πουν από ένα ολόκληρο κομματικό μηχανισμό σαν το ΚΚΕ!

Βρίζουν παντού στα μπλοκ τους όπως το Redfly planet όταν τους τα λες αυτά , διαγράφουν σχόλια σαν αυτά κάνοντας συστηματικά επίδειξη της δημοκρατικής αντίληψης που τους διακατέχει για το διάλογο και το κόμμα τους.

Έχουν αρχίσει να μυρίζουν (βρωμάνε θα έλεγα καλύτερα) θρησκεία! Όλα τα άλλα αριστερά site είναι προδοτικά και απαράδεκτα, μόνο αυτοί έχουν δίκιο και αν διαφωνείς μαζί τους, ή είσαι ηλίθιος ή προδότης – οπορτουνιστής!

Αρχίζω να αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να τα βάλω με τους παλιούς που εγκατέλειψαν ένα ιστορικό κόμμα σε τυχοδιώκτες και επαγγελματίες σαν αυτούς ή με εμάς που δε το διεκδικούμε πίσω! Κάνουν ανυπολόγιστη ζημιά στο εργατικό κίνημα με τη δράση τους.

Μιλάμε φυσικά για τις διάφορες ηγεσίες του Περισσού. Αυτήκοοι μάρτυρες μας έχουν πει και για τη χλιδή που υπάρχει στο σπίτι του λαού!

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 4:16 μ.μ.

"Για σάς η επαναστατική κατάσταση θα έρθει μόνο όταν όλοι οι εργαζόμενοι γίνουν μέλη του ΚΚΕ" εκει σταματησα να διαβαζω...
Αν μου βρει πότε ειπε κανεις αυτην την προταση, ενω ολοι μα ΟΛΟΙ οι επισημοι και μη μηχανισμοι του ΚΚΕ λενε "συμπορευση με το ΚΚΕ ακομα και αν δεν συμφωνουν σε ολα μαζι μας" (και προσοχη λενε "συμπορευση"!!) τοτε θα κατσω να με γαμησει ο εν λογω κυριως...
Ε αντε μου στο διαλο..

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 4:33 μ.μ.

Καφρικο κείμενο που ασχολείται με τις παθογενειες τού ΚΚΕ και λοιπά...το κίνημα δεν ταυτίζεται με την ΚΚΕ-ανάλυση.

Ρωτήστε οι νεότεροι πως τα παραδοσιακά ΚΚ αντιμετώπισαν τον μάη τού 68 και θα πάρετε τις απαντήσεις σας.

Υπάρχουν κι αλλά κόμματα- οργανώσεις στηριξτε τα

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 5:21 μ.μ.

..μπλα μπλα μπλα μπλα και ούτε μια σταλιά πραγματικότητας..τα αποκόμματα της ταξικής πάλης λένε τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια για το ΚΚΕ και δεν αναρωτληθηκαν μια στιγμή γιατι είναι απόντες στους χώρους δουλειάς ..η ταξική πάλη στην Ελλάδα οξύνεται και το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση των εργατών όσο και αν δεν σας αρέσει και επιπλέον το ΚΚΕ της δίνει την προοπτική της εργατικης εξουσίας (μονο το ΚΚΕ θέτει ζήτημα εξουσίας ολα τα άλλα είναι τα ίδια και τα ίδια οπως και να τα βαφτίσεις..). Ολα τα κινήματα, μέτωπα, κινήσεις, αυθόρμητα κτλ που τόσα χρόνια αγκαλιάζονται στοργικά απο το συστημα θα κριθούν σύντομα: ή με τα μονοπώλια ή με τους εργάτες. Η επιλογή τους δεν θα ναι αυτονόητη γιατί θα πρέπει να βγουν απο τον μικροκοσμο των πανεπιστημίων και της πλατείας Συντάγματος, δεν θα αρκούν happenings λίγων ωρών αλλά στάση ζωής και ευθύνης..και ειδικά το τελευταίο είναι πολύ βαρύ, τόσο ώστε τα 10 ενωμένα ρετάλια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (τι να κρίνεις απο αυτή την σούπα ανευθυνότητας, ρηχής ρητορείας και μακροχρονης αποκοπής απο τους εργάτες) να τους φαντάζουν κάτι..

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 5:31 μ.μ.

Τελικά όσο δυναμώνει το ΚΚΕ και ο εργατόκοσμος στηρίζεται πάνω του, τόσο διάφοροι "αριστερούτσικοι" (όρα ο Θανούλης) γλυστράνε στο επίπεδο του Σάββα Κωνσταντόπουλου. Τι ακούμε εδώ μέσα: για ΚΚΕ "απόλυτα αποκομμένο από τον εργάτη", για ΚΚΕ-θρησκεία, για τη χλιδή στο σπίτι του λαού!!!

Άντε και εις ανώτερα. Υπάρχει και ο Γεωργαλάς, ο Γκαίμπελς και οι πιθηκάνθρωποι-πολεμιστές του Στάλιν.

Πέτρος

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 7:09 μ.μ.

..οι εργάτες έχουν εδώ και χρόνια γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτους που έχουν δόγμα το "είμαστε γαμάτοι γιατί είμαστε λίγοι" και δεν καταλαβαίνουν πως "είναι λίγοι γιατι είναι γάμησε τα..". Οι ίδιοι βέβαια ή προσπερναν ή θεωρητικοποιούν την μη σύνδεση μετις μάζες και σκυλιάζουν που το ΚΚΕ 90 χρόνια τώρα,παρά την παρανομία,την διαπομπευση, την αποκρυψη ή συκοφάντηση της θεωρίας και της δράσης του,την ιδεολογική και εργοδοτική τρομοκρατία είναι αρρηκτα συνεδεμένο με την εργατική τάξη και για αυτό παίρνει ότι προβλέπει ο νόμος για έναν κόμμα που το ψηφίζει το 8%- αλλα μάλλοντ ο προτιμάτε παράνομο.Αντιθέτως απορώ για τα εξής:
1. Τα πιο πολλά κόμματια του εξωκοινοβουλίου ιδρύθηκαν μετά το 74,σωστάΛίγο εκ του ασφαλώς μου φαινεται η μπρουταλιτέ τους..
2. Το ένα απο τα δύο κάπως μαζικά κόμματα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει επαγγελματικά στελέχη. Απο που προκύπτουν μισθοί απο ένα τόσο περιορισμένο κύκλο μελών?
3. Πως εξηγείται η τόσο εκτεταμένη προβολή της κάθε λογής γκρούπας, που συχνά δεν εκπροσωπεί παρα ταστελέχη της, απο τα αστικάΜΜΕ (πχ ελευθεροτυπία,ποντίκι κτλ)

5 Μαρτίου 2012 στις 8:16 μ.μ.

Εδώ μας έχουν γυρίσει δυο αιώνες πίσω και οι κύριοι στο ΚΚΕ ασχολούνται με το αν θα πάρουν καμιά μονάδα παραπάνω στις εκλογές!

Πες μου τι θα αλλάξει αν το ΚΚΕ πάρει 15% στις εκλογές, ΠΕΣ ΜΟΥ?!?!?

Και αν δεν είναι ακόμη και αυτό το ποσοστό ΚΑΤΑΝΤΙΑ που έπρεπε να ΣΑΡΩΝΕΙ το κόμμα του λαού με όλα όσα του κάνουνε τι είναι?

Δε σας προβληματίζει καθόλου που δεν έχετε ΚΑΜΙΑ απήχηση στη νεολαία? Δε σας προβληματίζει ότι ακόμη και αστικά κόμματα σας έχουν ξεπεράσει σε δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής αρχηγών έστω και αν αυτές είναι στημένες μεταξύ προεπιλεγμένων υποψηφίων? Ούτε σε επίπεδο δημοκρατικού θεατρινισμού δε μπορείτε να τους συναγωνιστείτε πλέον!

Πόσο ακόμα πιστεύεις ότι μπορεί να αντέξει ο κοσμάκης?

Μετά τις εκλογές, ο συνασπισμός των μνημονιακών κομμάτων θα έχει πάλι την εξουσία και θα αρχίσει να αποτελειώνει οριστικά ότι απέμεινε από τον κοσμάκη ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΜΑΖΙ!

Και όλα αυτά γιατί το ΚΚΕ δε θέλει να συνεργαστεί με άλλες αριστερές δυνάμεις, παρά μόνο ονειρεύεται την πτώση του καπιταλισμού, ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ, που όπου και να κοιτάξετε ισοπεδώνει τα πάντα σε ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ επίπεδο και ανακτά νέες εξουσίες, νέες δυνάμεις, τρέφεται σαν βαμπίρ από το ζωντανό κόσμο της εργασίας και τον στέλνει στη λήθη της εξαθλίωσης!

Ακόμη και στα μέσα προπαγάνδας του κόμματος βλακείες βλέπουμε συνεχώς! Περισσότερη δουλειά κάνει ΕΝΑΣ Καρατζαφέρης στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, παρά ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ στον 902!

Αντί να φιλοξενείτε διαφορετικές απόψεις όλου του φάσματος της αριστεράς στο Ριζοσπάστη, να καλείτε σε συζητήσεις ανθρώπους που σας κάνουν αριστερή κριτική και όχι μόνο, να γονιμοποιείτε μόνοι σας ένα άλλο μέλλον με απαντήσεις και προβληματισμούς στα θέματα που απασχολούν τον κόσμο για τον πρώην «σοσιαλισμό», εύχεστε και παρακαλάτε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ να κλείσουν έντυπα σαν το ΠΡΙΝ με μανία και ΛΥΣΑ! Έντυπα, που ανεξάρτητα από το ότι είναι μαρξιστικά, θα έπρεπε να τα στηρίζετε ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδή είναι ανεξάρτητα!

Τη φυλλάδα του Θέμου τη στηρίξατε όμως! Βόλευε γιατί χτυπούσε το ΠΑΣΟΚ! Οικονομίστικές λογικές, τραγικές!!!

Όπως είπε και ο Άδωνης, ευτυχώς που η Παπαρήγα δε θέλει συνασπισμό αριστερών κομμάτων.

Και όταν ο εχθρός σε χτυπάει φιλικά στην πλάτη, ψάξε να βρεις που έχεις κάνει λάθος, λέει ο σοφότατος λαός!

Σύντομα πιστεύω ότι θα έχουμε διάσπαση στο ΚΚΕ, αποτέλεσμα των αδιεξόδων στα οποία έχετε οδηγήσει το κόμμα μια ελίτ ανθρώπων, που όχι από πρόθεση, αλλά επειδή η ζωή είναι δύσκολη και το βόλεμα γλυκό, αρνούνται να εκσυγχρονίσουν το κόμμα και γαζώνονται από τη καρέκλα με τα νύχια!

Απλά ελπίζω μέχρι τότε να μην είναι πολύ αργά!

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 8:33 μ.μ.

Όποιος γουστάρει ΚΚΕ λόγω ποσοστού να πάει πασοκ νδ...διαλεκτικος υλισμός,χώροι δουλειάς κ.λ.π.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 11:28 μ.μ.

Οι ασφαλίτες έχουν μπλοκάρει το διαδίκτυο. Πράγματι "φοβούνται" όπως είπε και ο Παφίλης. Ψαρογιάννη εγώ δεν ξέρω, μόνο τον αξέχαστο Ψαρονίκο Ξυλούρη.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 11:33 μ.μ.

"Φιλαράκια" δεν "ψηνόμαστε". Εάν επιθυμείτε τη συνεργασία της Αριστεράς και δεν γίνει ψηφίστε ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΜΑΧΙΑ. Αυτό ψηφίζατε πάντα. Τα υπόλοιπα είναι για κάφρους, πώς μπορεί κάποιος να ψηφίσει ενωμένη Αριστερά εάν αηδιάζει ή έστω διαφωνεί με όλες τις επιμέρους συνιστώσες που θα αποτελέσουν τη "συμμαχία"; Το παραμύθι σας δεν έχει δράκο

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 11:49 μ.μ.

μια χαρα τα λεει ο θανος
Ξυπνηστε ολοι εκει μεσα .Δεν βλεπετε οτι σας εχουν ψεκασει? Δεν βλεπετε ο τι το ΚΚΕ δεν σηκωνει μυγα στο σπαθι του? Δεν βλεπετε οτι οποιος διαφωνησει ειναι εκτος κομματος?
Δεν βλεπετε οτι σφυριζει αδιαφορα στα σκανδαλα και
στα μεγαλα ονοματα της οικονομικης ολογαρχιας?
Σας εχουν τυφλωσει τελειως. Σας εχουν αρρωστησει.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 1:31 π.μ.

Να αγιάσει το στόμα σου ρε Θάνο. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα με την "πρωτοπορία" του περισσού.

"Πάρτε πρωτοβουλίες βοηθήστε ο ένας τον άλλο, ρίξτε τις τιμές, δουλεύτε τσάμπα και θα την βγάλετε κουτσά στραβά και με 300 ευρώ"!!
Αυτό μας λένε οι αλήτες, κι έχουν από κάτω τα διάφορα αριστεροαναρχοειδή να χειροκροτάνε για την φτηνή πατάτα...

μας λένε οι οπαδοί και ψηφοφόροι του περισσού, αλλά έως να έρθει ο ποθητός σοσιαλισμός, μη τυχόν και κουνηθείτε γιατί αν δεν το έχει πει το κόμμα της εργατιάς θα πρέπει να κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Πάρτε και το λινγκ να φρικάρετε από τις κουβέντες των συντρόφων.
τα συμπεράσματα για το επαναστατικό κόμμα που στηρίζει την λαϊκή οικογένεια και την εργατιά.

http://redflyplanet.blogspot.com/2012/03/blog-post_8038.html?showComment=1330988224078#c7194205049625853943

mikeB

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 10:26 π.μ.

Α βρε Θανούλη, εκφραστή του "κοσμάκη", με την τρομακτική "απήχηση" του δικού σου χώρου στη νεολαία και την απαίτηση το ΚΚΕ να μετατρέψει τα μέσα μαζικής προπαγάνδας του σε μπερντέ για τον κάθε αριστερόστροφο μαρξολόγο.

Συνέχισε να ονειρεύεσαι διασπάσεις και να παραληρείς. Διασκεδάζουμε μαζί σου!

Πέτρος

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 12:20 μ.μ.

Όσοι έχουν μια υποτυπώδη επαφή με τη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα, είμαι σίγουρος ότι έχουν καταλάβει το εξής : ο πολύς ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο αδιέξοδο. Όλα αυτά τα χρόνια (απ'το '74 και δώθε) είχαν όλοι συνηθίσει το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θεωρούσαν όλοι δεδομένο ότι ένας απ'τους 2 θα κυβερνήσει είτε έτσι είτε αλλιώς. Υπήρχε κι ένα ΚΚΕ να κρατάει τα μπόσικα. Από ένα σημείο κι έπειτα δημιουργήθηκαν (κι εξακολουθούν να δημιουργούνται) κι άλλοι πόλοι συσπείρωσης είτε στη Δεξιά είτε στην Αριστερά. Τώρα υπάρχει μια κοινή διαπίστωση ότι το όλο σύστημα "μπούκωσε" και ο κόσμος δεν ξέρει πού να πάει. Ψάχνουν όλοι κάτι εναλλακτικό - διαφορετικό, αλλά το ψάχνουν εντός των πλαισίων που έχουμε συνηθίσει. Φοβάμαι ότι κανένα κόμμα της Αριστεράς (που παραμένει πάντα η ελπίδα του απλού εργαζόμενου) δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος. Και μιλάω για το βάρος ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας.
Ως πρώην μέλος του κόμματος επιβεβαιώνω όλες τις αγκυλώσεις που παρατίθενται κατά καιρούς (έλλειψη σοβαρού εσωκομματικού και πραγματικού διαλόγου, προβληματικές εσωτερικές διαδικασίες ανάδειξης στελεχών κτλ.) ωστόσο οφείλω να καταθέσω ότι ουδείς άλλος χώρος (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με κάλυψε ποτέ τόσο ιδεολογικά όσο και (κυρίως) στην πράξη με τις πολιτικές τακτικές του στον κοινωνικό - εργασιακό χώρο. Η ελληνική Αριστερά πάσχει καταρχήν από ελλιπή γνώση της μαρξιστικής θεωρίας (ένα πασάλειμα από Μαρξ και Ένγκελς δεν αρκεί να χριστείς κομμουνιστής)και ως αποτέλεσμα αυτής και από έλλειψη να αναλύει την κατάσταση και αναλόγως να αποφασίζει κάθε φορά την κατάλληλη τακτική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να δώσεις μια σοβαρή προοπτική στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο απλός εργαζόμενος, μαθημένος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όλα τα χρόνια. Μπορώ να δεχτώ ότι σήμερα (Μάρτιος 2012) ίσως δεν είμαστε έτοιμοι πλήρως να αρπάξουμε τα όπλα και να καταλάβουμε την εξουσία εξ εφόδου - κάτι τέτοιο δυστυχώς η Ιστορία έχει δείξει ότι μόνο όταν σε σφίξει η πείνα και η απόγνωση το κάνεις - αλλά μια προετοιμασία για κάτι τέτοιο ίσως πλέον να μην είναι τόσο "γραφική" επιλογή...
Για το ζήτημα πάντως της ενότητας της Αριστεράς, επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του ΚΚΕ, για την ακρίβεια θεωρώ εξίσου υπεύθυνες όλες τις συνιστώσες, άλλωστε αν δε μπορούν καταρχάς να συμφωνήσουν όλες οι τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κάτι τέτοιο (μην αμφιβάλλεται, συμβαίνει και αυτό) πώς θα γίνει συμφωνία κομμάτων.. Και κυρίως, σε ποια βάση συνεργασία, κάτι το οποίο συστηματικά αμελούμε να το δούμε.. Εκτός αν και αυτό περάσει με τη διαδικασία του "κατεπείγοντος", ως επιβάλλει η μόδα της εποχής. Θα'ναι πολύ χειρότερο να συνεργαστείς χωρίς πρόγραμμα (η λογική του πάμε και βλέπουμε δεν μπορεί να είναι σοβαρή πρόταση) και μετά να διαψεύσεις πανηγυρικά τον κόσμο που σε στήριξε.
Κλείνοντας : είναι δεδομένο ότι η τωρινή ηγεσία του ΚΚΕ δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν λέω να κάνεις και να λες ό,τι θέλει ο πολύς ο κόσμος, άλλωστε υποτίθεται ότι ο ρόλος σου είναι να καθοδηγήσεις τον κόσμο κι όχι να χαϊδέψεις αυτιά, αλλά το να είσαι πίσω από τις εξελίξεις και να σε ξεπερνάει η πραγματικότητα αν μη τί άλλο δείχνει έλλειψη σχεδίου και ανοιχτού μυαλού. Κι ενώ επανηλλειμένα ως κόμμα έχεις προτείνει και πολύ σωστά (χρόνια πριν) την αυτοοργάνωση των αγροτών και την εξάλειψη της παρασιτικής επαγγελματικής τάξης των μεσαζόντων, τώρα που κάτι πάει να γίνει στην πράξη, αντί να το αγκαλιάσεις και να συμβάλλεις σε αυτό, στέκεσαι απέναντι...

Είναι πραγματικά κρίμα...

Ν.Μπ.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 4:01 μ.μ.

Ρεταλια και αγραμματοι είναι τα πρόβατα τού ΚΚΕ...

Άντε πολύ αρσενικοί μας βγηκατε εκεί στον περισσό...

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 4:31 μ.μ.

«Η εναντίωση στις συλλογικές αποφάσεις...η αμφισβήτησή τους δεν είναι δείγμα ούτε υγείας, ούτε ευθύνης. Είναι εγωισμός στο τετράγωνο...» γράφει ο Δ. Γόντικας.
Κι όμως! Στις 30 Μαρτίου του 1917 σε γράμμα του στον Χάνεκι (1879-1937) μια σημαντική μορφή του Πολωνικού και Ρωσικού επαναστατικού κινήματος, ο Λένιν τονίζει: «Και εγώ, προσωπικά δεν θα διστάσω ούτε για ένα δευτερόλεπτο να διακηρύξω, και να το διακηρύξω γραπτά, ότι θα προτιμήσω μια άμεση ρήξη με οποιονδήποτε μέσα στο Κόμμα μας, όποιος και αν είναι αυτός, παρά να κάνω παραχωρήσεις στον σοσιαλπατριωτισμό των Κερένσκι και σια [...]».
Δηλαδή ο Λένιν, όχι μόνο δεν σέβεται την τότε άποψη της πλειοψηφίας του Κόμματος, αλλά εκβιάζει και απειλεί με ρήξη και διάσπαση προκειμένου να προωθήσει την Επανάσταση. Τι άβυσσος χωρίζει την λενιστική πρακτική από τις θεωρίες του Δ Γόντικα.

Alex
6 Μαρτίου 2012 στις 5:55 μ.μ.

8eos o typas pou to egrapse, symfono apolita me to ar8ro.
Viva la revolution

6 Μαρτίου 2012 στις 6:13 μ.μ.

Πέτρο ασε τις βλακείες και τα υποκοριστικά και άρχισε να μιλάς κάπως έτσι.

http://redflyplanet.blogspot.com/2012/03/blog-post_8326.html

Με τέτοιο λόγο και τέτοιους ανθρώπους ίσως να βρούμε κάποια άκρη.

Και δεν ονειρεύομαι τίποτα... την αγωνία μου εκφράζω!

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 7:39 μ.μ.

Τι μας λες, βρε thanos! Νομίζεις ότι αυτά που λες ή αυτά που γράφει ο "Ψαρογιάννης" αξίζουν συντροφική συζήτηση σε βάθος; Θέλεις να πιστέψουμε ότι σε πιάσαν οι αγωνίες για μια διάσπαση στο ΚΚΕ και αγωνίζεσαι για να την αποτρέψεις. Η συνολική κριτική σου στο Κόμμα, σε επίπεδο καφενείου, φανερώνει ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό έχεις πάρει θέση, ότι η αγωνία σου είναι αν θα καταφέρετε το ΚΚΕ να το κάνετε σαν τα μούτρα σας. Πολλοί προσπάθησαν, κανένας τελικά δεν τα κατάφερε.

Όσο για το βιντεάκι του Μάκη, καλή η τρίπλα σου, αλλά δεν βγήκαμε τώρα από το αβγό. Αν νομίζεις ότι ο Παπαδόπουλος θα καθόταν να συζητήσει μαζί σου, αντιμέτωπος με τον βόρβορο των λεγόμενων σου, είσαι γελασμένος.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 7:44 μ.μ.

Opos legane oi rosoi, "da zdrastvuiet revoliutsia!" Na diavasoun oloi oi iroikoi apergoi tis Xalivourgias to arthro tou Psarogianni!

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 7:59 μ.μ.

Ας απαντήσουν στον THANOS οι ασφαλιτολογοι τού Περισσού...

Βαθύ Κόκκινο κανε καμιά ανάρτηση πιο ψαγμενη γιατι το ΚΚΕ μονοπωλεί το ενδιαφέρον δυστυχώς...

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 12:05 π.μ.

..το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ είναι έκθετο γιατι ποστάρει ένα άρθρο γεματο ψευδολογίες, χαρακτηριστικά: "Ούτε αξίζουν σχολιασμού οι διαφημίσεις στην τηλεόραση του 902: ας αναρωτηθούμε μόνο αν το ΠΑΜΕ έχει κάνει ποτέ κάποια κινητοποίηση εναντίον των απολύσεων και των μειώσεων μισθών στα Hondos Center τα οποία διαφημίζονται τακτικά στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κομματικό σταθμό"
κι όμως:
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/searchResults.do?id=13945&publDate=6%2F3%2F2012&searchUID=-32a77814%3A135e2795f94%3A-7ce0&searchIndex=10&lastPageNo=25&storyId=&direction=-1&pageNo=1,
άπειρες παρεμβάσεις έχει κάνει το ΠΑΜΕ (καλα δεν ρωτώ τι έχει κάνει η "επαναστατική" αριστερά, το πολύ πολύ να πήγε να αγοράσει κάνα.. καλσον, αλλά είπαμε πάνω απο όλα κριτική στο ΚΚΕ.) Επίσης τα Jumbo διαφημίζοταν στον 902 αλάδεν εμπόδισε το ΠΑΜΕ να κάνει καθημερινούς αποκλεισμούς καταστημάτων εξαιτίας δίωξης συνδικαλιστή με αποτέλεσμα πολλοί που συμμετείχαν τότε να συρονται σήμερα στα δικαστήρια (αλλά τι σας τα λέω,ούτε εκεί έίσαστε, πάνω απο όλα η ..φοιτητιώσα νεολαία). Στην βάση τέτοιων ψεμμάτων λοιπόν είναι γελοίο να απαιτείτε σοβαρό διάλογο και βέβαια θα περίμενα το ελάχιστο απο το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ να επανορθώσει, τουλάχιστον ως προς αυτό το ξεκάθαρο ψέμμα που προσβάλει και κάθε έννοια εργατικής αλληλεγγύης και βέβαια όλοι αυτοί που βρήκαν αφορμή να "ξεσπαθώσουν" να αναλογιστούν γιαμια έστω στιγμή πόσα ακόμα τέτοια ψέμματα τους έχουν ταίσει..

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 9:49 π.μ.

..Θάνο, το ερώτημα για τις εκλογες και το 15% απευθύνοταν σε μένα? Αν ναι, σε παρακαλώ διαβασε καλύτερα αυτό που έγραψα γιατί ούτε εγώ (ουτε πολύ περισσότερο το ΚΚΕ που δεν το εκπροσωπω) μίλησαν ποτέ για λύση των προβλημάτων των εργαζομένων μέσω εκλογών (αντιθέτως σου υπενθυμίζω το ..αντικαπιταλιστικο εκλογικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Επίσης γιατί κολλάς αποκλειστικά στην νεολαία (χώρια που δεν συμφωνώ με την εκτίμηση σου), αποτελεί κοινωνική τάξη? Δηλαδή καθώς μεγαλώνω την προδίδω? Αυτή την στιγμή υπάρχουν άπειροι μικροι και μεγάλοι αγώνες σε χώρους γειτονιάς και εργασίας οπου συμβάλλει το ΠΑΜΕ, ενώ παραμένει ο μοναδικός φορέας που αδιαλλείπτως οργανώνει μαζικές κεντρικες συγκεντρώσεις. Φυσικά τα κυρίαρχα ΜΜΕ αλλά και ιντερνετικοι φορείς προσκείμενοι στο εξωκοινοβούλιο (επειδή το θέλει ο λαός και όχι το ίδιο) τα αποκρύβουν πλήρως και γράφουν σεντόνια ολόκληρα για το πόσο κακό είναιτο ΚΚΕ..

7 Μαρτίου 2012 στις 4:40 μ.μ.

Αναφέρθηκα στο ποσοστό, γιατί μερικοί νομίζουν ότι επειδή ανεβαίνει ή θα ανέβει το ΚΚΕ στις εκλογές λιγάκι, έγινε κάτι σημαντικό και κατ’ επέκταση σκίζει τι κόμμα και το κίνημα!

Όσο για τον άλλο ανώνυμο, δεν εκφράζω αγωνία για το αν θα διασπαστεί το ΚΚΕ, για την επερχόμενη εξαθλίωση των εργαζομένων αγωνιώ και την αδυναμία τους να οργανωθούν στο μέλλον ως αποτέλεσμα αυτής. Εκτίμηση κάνω για τη διάσπαση, τίποτα άλλο, το γράφω άλλωστε. Ούτε το εύχομαι, ούτε το απεύχομαι.

Για μένα τα κόμματα είναι εργαλεία προς χρήση, όχι η λύση στο πρόβλημα. Το θέμα είναι να κινητοποιηθεί ο κόσμος, να γίνουν ενεργοί πολίτες και περιμένω κόμματα και ομάδες να εμπνεύσουν το αυτό.

Όσο για το αν η συζήτηση είναι επιπέδου καφενείου, συγνώμη αλλά μπλοκ είναι, δεν είμαστε επιστήμονες και ότι σκεπτόμαστε λέμε. Ούτε σε βρίσαμε, ούτε σε ειρωνευτήκαμε εσένα και τις απόψεις σου. Διαφωνούμε και στο λέμε. Σιγά μην αρχίσω να αναρτώ κομμάτια από τα βιβλία του Μπιτσάκη και της Παππά για να σου καταδείξω με ακρίβεια τα επιχειρήματά μου. Δεν το κρίνω απαραίτητο, όποιος θέλει ας διαβάσει τα βιβλία τους.

Είμαι δε, ΑΠΟΛΥΤΑ πεπεισμένος, ότι ο κος Παπαδόπουλος Μάκης, θα δεχόταν να συζητήσει μαζί και όχι μόνο, το οτιδήποτε και θα ήταν αρκετά ευγενικός και γνώστης να μου πει που πιστεύει ότι κάνω λάθος και που όχι. Για άτομα σαν εσένα ανώνυμε, δεν έχω ΚΑΜΙΑ αμφιβολία ότι ούτε να συζητάνε ξέρουνε, ούτε και το θέλουνε!

Ευτυχώς δε που υπάρχει και το βαθύ κόκκινο και συζητάμε και τέτοια θέματα χωρίς να τα σβήνουν όπως κάνουν σε άλλα site σαν το redfly planet.

7 Μαρτίου 2012 στις 4:57 μ.μ.

Manuel, πρόσφατα καθόμουν σε ένα καφέ και χάζευα μεταξύ άλλων κάτι παρέες φοιτητών. Μέσα στη χαζομάρα και το χαβαλέ. Καθόμουν και σκεφτόμουνα πως ότι και να θες να κάνεις, πρέπει να βρεις τρόπο να κινητοποιήσεις και ΑΥΤΟΥΣ τους ανθρώπους.
Τα φαινόμενα βέβαια καμιά φορά απατούν, σκεφτόμουνα. Έδειχναν άσχετοι, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, αναρωτιόμουν πως αντιλαμβάνονται τη φτώχεια των γονιών τους και τις στερήσεις που περνάνε για να τους σπουδάσουν, αν έχουν καταλάβει που πάει το πράγμα, πως ότι και να σπουδάσουν μέλλον ΔΕ θα βρουν, αν πιστεύουν ότι κάπως αυτοί θα τη σκαπουλάρουν, αν πέσαν στη λούμπα της διαφήμισης περί της επιχειρηματικότητας των νέων και πως αυτοί είναι ικανοί να χτίσουν νέες επιχειρήσεις και άρα θα πετύχουν, αν απλά κάνουν πως δε βλέπουν.

Και μετά σκεφτόμουνα, πως τους τραβάς την προσοχή? Θυμόμουν τον Ανδρουλάκη σε μια συνέντευξη που είχε πει ότι και αυτοί σαν νεολαία τότε στο πολυτεχνείο κάπως έτσι ήταν. Κυνηγούσαν τις μόδες της εποχής, χόρευαν σέικ, είχαν τα δικά τους πρότυπα. Είχε πει ότι η πολιτικοποίησή τους έγινε ταχύτατα και πως ουσιαστικά από τη μια στιγμή στην άλλη «γεννήθηκε» το πολυτεχνείο που έριξε τη χούντα και χάλασε τα σχέδια των Αμερικάνων.
Θυμάμαι που ο ΓΑΠ, είχε καταφέρει, έστω και με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του, να εμπνεύσει τη νεολαία! Υπήρχε τότε μια αύρα γύρω από το ΠΑΣΟΚ ότι εκπροσωπούσε μια άλλη πολιτική ανανέωση. Τον αποκαλούσαν η ήρεμη δύναμη!
Άρα γίνετε. Κάπως πρέπει να μπορεί κανείς να εμπνεύσει τους νέους και όχι μόνο. Να τους τραβήξει στην πρωτοπορία! Έχουμε ανάγκη όλο τον κόσμο αν είναι να απειλήσουμε, πόσο μάλλον να ανατρέψουμε το σύστημα.
Αυτό μου έβγαλε και ο Παπαδόπουλος στο παραπάνω βίντεο. Δες πως από ένα σημείο και μετά ο κόσμος στέλνοντας μηνύματα, τι ρωτάει. Γιατί έπεσαν τα καθεστώτα εκείνα? Τι έγινε? Πως δε θα ξανακάνουμε το ίδιο? Τι είναι η δικτατορία του προλεταριάτου? Ο κόσμος δε ξέρει και θέλει να μάθει. Και ο άνθρωπος ανταποκρίνεται! Λέει έγιναν λάθη εκεί μέσα, στρεβλώσεις, πήγαν προς τα πρότυπα της αγοράς, αντίγραψαν τον καπιταλισμό! Μα και εμείς αυτό λέμε, αυτά διαβάζουμε! Όχι ο Στάλιν ήταν σωστός πάει και τελείωσε!
Σίγουρα δεν περιμένει κανείς να δει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση σε μια τηλεοπτική εκπομπή και μάλιστα κρατική, αλλά θα θελα να τον δω στον 902 να συζητάει πχ με το Μπιτσάκη και τον κάθε Μπιτσάκη. Με τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πχ. Και να το βγάλετε και στο διαδίκτυο να το δούμε και οι υπόλοιποι!
Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να γίνονται κατά τη γνώμη μου, να έχουν προτεραιότητα! Ο κόσμος διψάμε για απαντήσεις.

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 6:57 μ.μ.

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΔΕ ΠΕΡΝΑΝ ΠΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΓΚΟΡΜΠΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ.ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΛΟΥΔΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ.ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΟΤΣΚΙ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑ Ο ΟΠΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΕΦ ΦΙΛΟΑΣΤΟΣ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΕΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1917.ΚΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΟΙ ΤΡΟΤΣΚΕΣ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΨΕΥΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ.ΗΓΓΙΚΕΝ ΓΑΡ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΕΠΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΩΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΙΛΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΕΧΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΛΑ . . .

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2012 στις 8:16 μ.μ.

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να γίνει πεδίο επιστημονικής έρευνας για κοινωνιολόγους, πολιτικούς επιστήμονες, ιστορικούς και ψυχολόγους.

Η αξία του κειμένου φαίνεται απο το γεγονός ότι κανείς δεν ασχολήθηκε στην ουσία μαζί του. Άλλωστε είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα τα σχόλια που ακολούθησαν παρά το ίδιο το κείμενο.

Τελικά το συμπέρασμα είναι ένα: Ό,τι κι αν γίνει, υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να "τσακωθούν" για το ΚΚΕ-αντιΚΚΕ όπου και όπως να 'ναι. Τουλάχιστον, αν θέλετε να αποφύγετε τις παρερμηνείες -λογικό γιατί δεν χωρούν τα πάντα σε ένα σχόλιο- και τις ασφαλιτολογίες κάντε την κουβέντα σοβαρά και με καλύτερο τρόπο. Ίσως έτσι η συζήτηση αποκτήσει κάποιο ενδιαφέρον. Μέχρι τότε είναι ένα πινγ-πονγκ μεταξύ ΚΚΕδων και αντιΚΚΕδων...

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 12:57 μ.μ.

To keimeno einai ksekatharo. To KKE frenarei tin epanastasi.

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2012 στις 5:37 μ.μ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε όλοι οι Σταλινικοί να εθελοτυφλείτε μπροστά στο προφανές υπερασπιζόμενοι τον καταστροφέα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος. Ο Στάλιν αποδυνάμωσε τα Σοβιέτ και συγκέντρωσε στα χέρια του και στα τσιράκια του όλη την εξουσία με αποτέλεσμα πρώτον να εκφυλιστεί το νόημα της σοβιετικής εξουσίας και της δικτατορίας του προλετάριατου και δεύτερον να οδηγήσει στον μετέπειτα οπορτουνισμό. Ο Στάλιν υπέγραψε τη Γιάλτα σαν κοινός ιμπεριαλιστής και αν δεν υπάρχει γραπτή απόδειξη, οι συνέπειες μιλάνε από μόνες τους. Αντάλλαξε την Ελλάδα με τη Ρουμανία με το σχεδόν ανύπαρκτο κομμουνιστικό κίνημα και στην οποία ο φασισμός κυριαρχούσε, για να έχει τον έλεγχο στα νότια σύνορα της ΕΣΣΔ, προδίδοντας έτσι τους Έλληνες Κομμουνιστές που τον αποκαλούσαν πατέρα. Το αίμα τους είναι και στα χέρια του! Το να υπερασπίζεστε τις διώξεις του απέναντι στους άλλους μπολσεβίκους είναι σαν να φτύνετε στη μούρη του Λένιν. Ηταν ηλίθιος δηλαδή ο Λένιν που είχε για τους στενούς συνεργάτες όλους αυτούς τους οπορτουνιστές, τους πράκτορες και τα αποβράσματα. Όχι βέβαια, απλά ο Λένιν αντιλαμβανόταν την αξία του αντιλόγου ως μέσο για την βελτίωση της τακτικής και της θεωρίας σε αντίθεση με όλους τους άσχετους αντιδιαλεκτικούς ανιστόριτους Σταλινοπαθείς του χτες και του σήμερα. Διαβάστε λίγο Μπιτσάκη να ξεστραβωθείτε και σταματήστε να εκφράζεστε σαν τα χρυσά αυγά με το caps lock πατημένο. Άκου έδω ΗΓΓΙΚΕΝ ΓΑΡ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΕΠΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΩΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΙΛΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΕΧΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΛΑ . . . Ξάδερφος του Άδωνη είσαι ρε; ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΛΑΣΕΙΣ ΜΙΑΝ ΜΑΝΤΡΑΝ! ΟΥΣΤ!

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2012 στις 10:00 μ.μ.

Ναι! Ο προηγούμενος έχει 200% δίκαιο! Πρέπει να είμαστε επαναστάτες πρώτα απ' όλα στην πράξη.

Οι πολυήμερες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του 2011 αλλά και οι λαϊκές κινητοποιήσεις που έγιναν έκτοτε, με αποκορύφωμα εκείνη της 12ης Φλεβάρη 2012, κατέδειξαν την αδυναμία του κινήματος α) να επιτύχει την ανατροπή του καθεστώτος και την αντικασταση της με μιας λαικης κυριαρχιας βασισμένης στον σεβασμό του εργαζόμενου και του άνεργου στην Ελλάδα, β) να αξιοποιήσει, να οργανώσει και να συντονίσει τη μαζική προσέλευση του κόσμου, γ) να προστατεύσει τις λαϊκές μάζες οι οποίες ανταποκρίθηκαν επανειλημμένα στα καλέσματά του.

Δεν έχει νόημα να διεξάγονται με τέτοιους όρους αδυναμίας, ηττοπάθειας, έλλειψης σχεδίου, οργάνωσης και συντονισμού οι λαϊκές κινητοποιήσεις. Είναι ανούσιο να κατεβαίνουν χιλιάδες πολίτες στους δρόμους μόνο και μόνο για να πέφτουν θύματα του χημικού πολέμου και της άγριας βίας των ταγΜΑΤασφΑΛΗΤΩΝ.

Κοντεύουμε πια να ξεχάσουμε πως σε μία μάχη πάμε για να νικήσουμε, δεν πάμε για να χάσουμε. Με τα αλλεπάλληλα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα να σαρώνουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας, δεν μπορούν πια να κατεβαίνουν στο δρόμο οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, τα παιδιά, οι μετανάστες μόνο και μόνο για να δεινοπαθήσουν από κάθε λογής κατασταλτικούς μηχανισμών του καθεστώτος.

Είναι πια επιτακτική ανάγκη η δυναμική περιφρούρηση του κινήματος, η προστασία των πολιτών που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του και η απόκρουση κάθε είδους καθεστωτικής βίας και προβοκάτσιας, όπως έχουμε δει επανειλημμένα να γίνεται.

Ένα τέτοιο σώμα άμυνας του λαϊκού κινήματος απαιτεί εθελοντές, αγωνιστές ορκισμένους στην υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων, αφοσιωμένους στην ιδέα της επανάστασης, συνεχιστές των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, προστάτες των ανέργων & εργαζομένων Ελλήνων και ξένων, ικανούς να παρέχουν δυναμική περιφρούρηση, ιατρικές, νομικές & τεχνικές υπηρεσίες.

Στην υπόθεση της λαϊκής αυτοάμυνας δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί –μόνο φασίστες και παντός είδους ρατσιστές δεν μπορούν να είναι δεκτοί.

Κάθε κόμμα, οργάνωση, σωματείο και συλλογικότητα, ας συμβάλει ενεργητικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ανένταχτοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι κάθε ηλικίας, φύλου κι εθνικότητας πρέπει να πάρουν την υπόθεση της λαϊκής αυτοάμυνας στα χέρια τους.

Η λαϊκή αυτοάμυνα αποτελεί κοινή υπόθεση όλων μας και γι’αυτό είναι ένα μετωπικό εγχείρημα: πρέπει να καλέσουμε όλους όσοι συμφωνούν, ατομικά και συλλογικά, να μετάσχουν στη συγκρότηση της πρωτοβουλίας που θα θέσει σε τροχιά υλοποίησης τη λαϊκή αυτοάμυνα.

Πρέπει να αυτό-οργανωθεί από πραγματικούς δημοκράτες μια μεγάλη κεντρική ομάδα δημοκρατικής πολιτοφυλακής και αυτοάμηνας που θα είναι πάντα και παντού παρούσα (και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης) για να περιφρουρίσει το λαό –ιδίως τα πιό ευάλωτα στρώματα της κοινονίας, τους μισθωτούς, τους φτωχούς αυτοαποσχολούμενους και τους άνεργους – από τις επιθέσεις που δεχόμασται από το κεφάλαιο (ντόπιο και ξένο) και τους εκπροσώπους και υπηρέτες του, τους πολιτικούς, τις τράπεζες, τους αστούς και τους μπάτσους!

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2012 στις 2:28 μ.μ.

Δυστυχως το ΚΚΕ,εχει μεινει πολυ πισω σχετικα με τον τροπο προπαγανδισης και προωθησης των προτασεων και ιδεων του.Οσο θεωρει ''τσιφλικι'' του τους λαικους αγωνες,οσο καταδικαζει αυτα τα οποια γινονται αυθορμητα απο το λαο χωρις να δωσει εντολη ο Περισσος,οσο παιζει το ρολο των ΜΑΤ οταν χρειαζεται κ.λ.π,τοσο θα παραμενει'ασθενης΄΄ και θα χανει την ευκαιρια να παρει μεγαλο μερος του λαου μαζι του,ειδικα τωρα που οι συνθηκες το ευνοουν.ΚΡΙΜΑ!

12 Μαρτίου 2012 στις 2:31 μ.μ.

H Aριστερά δεν εχει εξωθεν εχθρούς...δεν του εχει ανάγκη...τους εχει μεσα της χρόνια τωρα...του ςταιζει τους ποτίζει και τους αφηνει να δρουν ετσι ωστε ποτε μα ποτε ο απλός εργάτης που υποφέρει να μην μπορει να σηκώσει κεφάλι.Δεν με ενδιαφέρει αν το ΚΚΕ είναι μέρος του συστήματος(η ιστορια θα το δείξει) ,δεν μ ενδιαφέρει αν ο αρθρογράφος είναι στηλευτής του,ή ανιδιοτελής ,ακρως υγιης αριστερός,οπου η ορθοδοξία των αποψεων του σε 10 το πολυ 15 ανθρώπους είναι σημαία,δεν με ενδιαφέρει αν ο συ.ρι.ζα. είναι αυτό που θα φερει την πολυποθητη επανάσταση ,δεν με ενδιαφέρει αν οι Συσπειρώσεις θα κατορθώσουν αυτές να ΟΡΘΟΔΟΞΗΣΟΥΝ στην επανασταση,αυτο που με ενδαιφέρει είναι ότι καθε λογής διανουμενος αριστερός(δηθεν) είναι τόσο μακριά απο την πραγματικότητα ,ειναι τόσο αλλοτριωμένος και φαντασιόπληκτος απο το πολυ διάβασμα (ΜΑΡΞ,ΛΕΝΙΝ)ΠΟΥ ΞΈΧΑΣΕ ΠΩς Η ΑΠΛΌΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝ ΣΟΦΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ κι αυτο λυπάμαι αλλα σε κανενα χώρο της αριστεράς δεν υπάρχει.Ολοι ειναι υπευθνοι για την ανυπαρξία της αριστεράς στα πολιτικά δρώμενα της χώρας....δεν είναι τυχαίο οτι δεν μπορεί να πειστεί ουτε ο εργατάκος γείτονας τους που τους ξέρει και τους εξαίρει σαν αγωνιστές...ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ? Ας υποθέσουμε οτι το ΚΚΕ είναι μέρος του συστήματος.Ας υποθέσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ (που προσπαθεί με νυχια και με δόντια να ξετινάξει το προσωνυμιο της ουρας του ΠΑΣΟΚ δειχνοντας την επαναστατικότητα του σε καθε λαική αντίδραση) οτι ειναι η ΟΣΘΟΔΟΞΙΑ της Αριστεράς,Ας υποθέσουμε πως ολοι οι ΕΚΚΕ ,ΚΚΕ ΜΛ ,ΚΚΕ ΣΤ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φτιαχτα ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΑ ΑΠΟΚΟΛΛΙΣΗΣ και αποπροσανατολισμου του ΕΡΓΑΤΑΚΟΥ κΚΙΝΗΜΑΤΟΣ....μα συγνωμη δηλαδη εγω που δεν ειμαι πουθενα ιδεολογικά πως θα με προσεγγισεται....με τι λόγια και με τι πράξεις ...πως θα μου αποδειξετε την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ και οτι δεν ειστε αυτο που θέλει και τρέφει το σύστημα(καθαρα ελασματα απορρόφισης κοινωνικών κραδασμων)? ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΙΩΡΕΙΣΤΕ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΣΩΜΑ?
Καταλαβαίνετε τι ΚΑΚΟ έχετε κανει στο Εργατικό Κινημα με την ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΙΑ ΣΑΣ..ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ πόσο στοιχιζει σε μενα που καταβαινω στην ΟΔΟ ΕΓΝΑΤΙΑΣ και δεν ξερω πισω απο πιο πανώ ΘΑ ΜΠΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΛΗΘΕΙΑ(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙ)...καταλαβένετε κατεχοντες την φιλοσοφία του ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ οτι απέχετε παρασαγγας απο αυτο που εχει πραγματικά ανάγκη η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ?Λυπαμαι για σας.Ειμαι αποφοιτος Λυκειου απογονος Ανταρτη του ΕΛΑΣ ...κι αν τοτε ο πατέρας μου εμπαινε στα τρυπάκια που ειστε ολοι σας μέσα σήμερα....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΕΛΑΣ ΟΥΤΕ ΕΑΜ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger