Home » , » Εξοδοι διαφυγής

Εξοδοι διαφυγής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 | 11:52 μ.μ.

 Με πρωτοφανή μέτρα για τελετές παρελάσεων ετοιμάζεται να «γιορτάσει» την επέτειο της ελληνικής Επανάστασης το ήδη χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της χώρας. Παρά την κατακραυγή (και τελικώς την αποκαθήλωση) που υπέστη η προηγούμενη κυβέρνηση την 28η Οκτωβρίου, ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται έτοιμος να τα παίξει όλα για όλα και σε σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς αποφάσισε πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα κρυφτεί, αλλά θα κάτσει... περήφανα πάνω στις εξέδρες για να τονίσει τον «ενωτικό χαρακτήρα της επετείου», που αποτελεί «γιορτή για ολόκληρο τον ελληνισμό».

Με μια λεπτομέρεια όμως: Κάτω από τις εξέδρες σχεδιάζεται ίσως η πιο αστυνομοκρατούμενη και σιδερόφραχτη «τελετή» που έγινε ποτέ από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Το κύριο βάρος δίνεται ασφαλώς στην Αθήνα με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται γύρω από την εξέδρα των επισήμων η οποία, έτσι κι αλλιώς, θα είναι απρόσιτη. Ήδη έχουν ανακληθεί άδειες του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ζητήθηκαν και οι αναλυτικές καταστάσεις με τη δύναμη των αστυνομικών τμημάτων σε όλη την Αττική, ώστε να υπάρχει η αναγκαία πανστρατιά που θα κρύψει τις ενδεχόμενες διαμαρτυρίες.

Το δόγμα Χρυσοχοΐδη θα επιβάλει ξανά προληπτικούς ελέγχους, αυτή τη φορά σε τσάντες πολιτών για αβγά και γιαούρτια, ενώ ήδη τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν επιδοθεί σε μάζεμα... νεραντζιών από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ώστε να στερήσουν τα «πολεμοφόδια» από τους διαμαρτυρόμενους. Η περιοχή απέναντι από τη Βουλή θα περιφραχτεί, δρόμοι θα κλείσουν για το κοινό, αφού θα χρησιμοποιηθούν ως έξοδοι διαφυγής, αν κάτι πάει στραβά.

Η εθνική παλιγγενεσία θα γιορταστεί φέτος με κατηγοριοποίηση των πολιτών σε «κάστες», αφού οι οικογένειες των αστυνομικών και των στρατιωτικών θα έχουν το προνόμιο να βρίσκονται κοντά στην εξέδρα και να δώσουν τις απαραίτητες εικόνες με τα σημαιάκια να ανεμίζουν βουτηγμένα στην εθνική υπερηφάνεια.
Προφανώς οι οικογένειες των υπόλοιπων επαγγελματικών τάξεων και φυσικά των ανέργων κρίθηκαν άκρως επικίνδυνες και πρέπει να κρατηθούν μακριά από τους... επισήμους και ασφαλώς μακριά από τις κάμερες.

Παρόμοια μέτρα σχεδιάζονται και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπου οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα αποτελούν το κόκκινο πανί. Στο ίδιο πλαίσιο δήμαρχοι και περιφερειάρχες των δύο μεγάλων κομμάτων μπαίνουν στο κάδρο των διαμαρτυριών και η φύλαξή τους αποτελεί «μπελά» για την αστυνομία. Σε κατά τόπους συσκέψεις αποφασίζεται η περιστολή του τελετουργικού των μετακινήσεων για δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο Ηράκλειο, αποφασίστηκε η μετακόμιση ολόκληρης της εξέδρας και συνεπώς και της μαθητικής παρέλασης σε άλλο χώρο, με περισσότερες εξόδους διαφυγής.

Το μόνο που δεν έχει προβλεφθεί είναι από πού θα διαφύγει η αγανάκτηση των πολιτών, που φυσικά έχουν τον τελευταίο λόγο για το αν θα "πετύχουν" τα μέτρα περιφρούρησης, σε μια γιορτή που στο κάτω-κάτω, ανήκει σ' αυτούς τους ίδιους τους πολίτες και όχι στους υπαλλήλους της τρόικας και της Μέρκελ.

Πηγή: "Δρόμος της Αριστεράς"


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger