Home » , » Δημοσκοπήσεις 23/3 (Βίντεο)

Δημοσκοπήσεις 23/3 (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 | 10:35 μ.μ.

Το βίντεο που παραθέτουμε παρουσιάζει τα ευρήματα τεσσάρων δημοσκοπήσεων -3 έγιναν για εφημερίδες και μια για τηλεοπτικό σταθμό- που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Δεν θα τις σχολιάσουμε φυσικά αλλά επειδή οι προσεχείς εκλογές θα γίνουν με ένα εκλογικό σύστημα (του Παυλόπουλου) που εφαρμόζεται για πρώτη φορά ενημερωτικά να γράψουμε δυο πράγματα.

Ακόμα και τα στελέχη της Ν.Δ αρχίζουν να ψελλίζουν ότι η αυτοδυναμία του κόμματος τους είναι απίθανη –παρ’ όλο το μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα- και ήδη βρήκαν ποιος φταίει (Βλέπε Καμμένος).
Δεν θα μπούμε σ’ αυτή την διαδικασία να σχολιάζουμε τι γίνεται στην γαλάζια πολυκατοικία. Επιμένουμε στην εκτίμηση που είχαμε διατυπώσει σε περασμένη σχετική ανάρτηση ότι θα έχουμε συγκυβέρνηση Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ.

Για να συγκεντρώσουν αυτά τα δυο κόμματα μαζί 151 βουλευτές χρειάζονται να λάβουν 37-38% (ανάλογα το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής). Αυτό λογικά πρέπει να το θεωρούμε εξασφαλισμένο, αν και σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό σκηνικό δύσκολα μπορούμε να μιλάμε για δεδομένα.

Μπορεί ο Σαμαράς να επιμένει στην θέση που είχε διατυπώσει στην έκθεση της ΔΕΘ και πριν δυο μέρες να επανέλαβε ότι «χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος και να ληφθούν αποφάσεις για τις απαραίτητες αλλαγές», γνωρίζει όμως ότι η αυτοδυναμία της Ν.Δ στις εκλογές που έρχονται ακούγεται σαν ανέκδοτο σε όποιον έχει επαφή με την πολιτική πραγματικότητα. Θα κάνει λοιπόν άλλη μια κωλοτούμπα όπως αυτές που μας έχει συνηθίσει. Κι’ αυτό ανεξάρτητα από τις επιθυμίες του Α. Σαμαρά. (Ούτε η τρόικα, αλλά ούτε και η ντόπια επιχειρηματική και μιντιακή ελίτ απ’ τις οποίες είναι εξαρτημένες απόλυτα το κόμμα της Ν.Δ θα ήθελαν ξανά εκλογές και εξάλλου σε μια τέτοια περίπτωση μπορούσε να έχει τα ακριβώς αντίθετα απ’ τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Θα τον κατηγορούσαν για εξουσιομανία, για πολιτικό τυχοδιωκτισμό, ότι δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις «κρίσιμες περιστάσεις» κλπ).

Θα επανέλθουμε φυσικά σ’ αυτό το θέμα, υπενθυμίζουμε απλώς ότι στην ιστοσελίδα μας έχουμε ανοίξει μια συζήτηση για τον αν πρέπει η όχι να συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger